Μόνο με αρνητικό PCR ή rapid test το ταξίδι σε νησί για ανεμβολίαστους από 5 Ιουλίου (VIDEO)

Μόνο με αρνητικό PCR ή rapid test το ταξίδι σε νησί για ανεμβολίαστους από 5 Ιουλίου (VIDEO)

Οσα ανακοινώθηκαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αρνητικό PCR ή rapid test θα ταξιδεύουν από τις 5 Ιουλίου όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί στα νησιά, επίσης δεν θα γίνεται δεκτό το self test.

Έτσι, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό και επιθυμούν να μετακινηθούν με πλοίο, θα θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από Δευτέρα 5 Ιουλίου, για τις μετακινήσεις προς νησιά θα απαιτούνται για τους ενήλικες πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.


Για ανήλικους 12 – 17 ετών, θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ, συμπεριλαμβανομένου του self test, ενώ οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Εν τω μεταξύ, στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσους είναι άνω των 12 ετών.

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Σαλαμίνα και η Λευκάδα.

Επίσης, εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για λόγους εργασίας σε κεθημερινή βάση, όπου θα ισχύει το self test σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σε ό,τι αφορά τις χερσαίες μετακινήσεις, αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα από την κυβέρνηση και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σύντομα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X