Δικαίωση της ΑΕΚ: Πήρε έγκριση ο φάκελος αδειοδότησης από την επιτροπή του ΕΣΑΚΕ

Δικαίωση της ΑΕΚ: Πήρε έγκριση ο φάκελος αδειοδότησης από την επιτροπή του ΕΣΑΚΕ
Photo Credits: INTIME

Η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε για τον φάκελο της Ένωσης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είχε καταθέσει τον φάκέλο για την αδειοδότηση στις 15 Ιουνίου και περίμενε την απόφαση της ειδικής επιτροπής του ΕΣΑΚΕ.

Μετά από αρκετές μέρες μελέτης του φακέλου, βγήκε η απόφαση που δικαιώνει όλες τις προσπάθειες που έκαναν οι άνθρωποι της Ένωσης για να παρουσιάσουν έναν πλήρη φάκελο. Η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ γνωμοδότησε θετικά και περνάει στο επόμενο βήμα, που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα περιμένει και την τελική απόφαση της ΕΕΑ για πάρει κανονικά άδεια συμμετοχής για την σεζόν 2021-2022.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ σε εφαρμογή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού «Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999».

Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ, αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22  στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα.»

Πρόκειται για μια πρώτη δικαίωση του τεράστιου αγώνα που έκαναν στην ΑΕΚ για να συμφωνήσουν και να φτάσουν σε διακανονισμό με τους παίκτες της φετινής σεζόν. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο εξυγίανσης της ΚΑΕ που θα το επικοινωνήσει αναλυτικά ο Μάκης Αγγελόπουλος στην συνέντευξη τύπου που έχει υποσχεθεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X