Αν κυλήσει χρόνος, ο Λε Ταλέκ θα γίνει Ντα Σίλβα

Αν κυλήσει χρόνος, ο Λε Ταλέκ θα γίνει Ντα Σίλβα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον κίνδυνο στην υπόθεση της μεταγραφής του Γάλλου και την επιθυμία του προπονητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά στην ΑΕΚ.

Το πόσο πολύ λάθος χειρισμοί έγιναν στην υπόθεση του Εντσάμ, το φανερώνει η έκβαση της υπόθεσης αλλά και πολύτιμος χρόνος που έχασε η ΑΕΚ πάνω σ’ αυτή την υπόθεση. Το αν η Σέλτικ αποφάσισε να αλλάξει κάποια στιγμή πολιτική και αποφάσεις, ούτε μπορεί να μπαίνει στην σφαίρα του απρόβλεπτου, ούτε αλλάζει το δεδομένο για την ΑΕΚ. Το δεδομένο που λέει πως ο Μιλόγεβιτς κτίζει στην Ολλανδία την ομάδα, χωρίς έναν ποδοσφαιριστή που λόγω θέσης, ποιότητας και αγωνιστικών δυνατοτήτων, θα είχε κομβικό ρόλο στο πλάνο. Πάμε παρακάτω.

Όπως έχουν εξηγήσει και άλλοι συνάδελφοι πριν από μένα, ο Λε Ταλέκ δεν είναι Εντσάμ. Ο Γάλλος της Σέλτικ ήταν ένας πολύ ποιοτικός χαφ για όλες τις δουλειές στην μεσαία γραμμή. Έπαιζε, λόγω ποιότητας, πανεύκολα ως εξάρι, αλλά κυρίως είναι οκτάρι. Ο Γάλλος που έμεινε ελεύθερος από την Μονπελιέ είναι ένα ποιοτικό αμυντικό χαφ. Ένα καθαρόαιμο εξάρι. Παίκτης ψηλός που παίζει μπροστά από τα στόπερ. Θεωρώ πως όταν έγινε η πρώτη κουβέντα για τον σχεδιασμό της νέας ΑΕΚ, ο Μιλόγεβιτς δεν είχε βάλει διαζευκτικό ανάμεσα στην περίπτωση του Εντσάμ και του Λε Ταλέκ. Τι εννοώ;

Το εξάρι και ο Εντσάμ

Με δεδομένο πως ο Μιλόγεβιτς αφενός έχει στο μυαλό του εκτός από το 4-2-3-1 και έναν σχηματισμό 4-1-4-1 και αφετέρου κοιτάζοντας το ρόστερ διαπίστωσε πως υπάρχει μόνο ένα καθαρόαιμο εξάρι (Σιμόες) και αυτό λόγω τραυματισμού δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από τον Οκτώβρη, ήταν λογικό να ζητήσει αμυντικό χαφ. Και πρότεινε τον Λε Ταλέκ. Παράλληλα (φαινόταν τότε πως) υπήρχε η δυνατότητα να αποκτήσει η ΑΕΚ έναν μέσο της ποιότητας και την δυνατοτήτων του Εντσάμ. Φυσικά λοιπόν ο Μιλόγεβιτς και τον ήθελε και τον προόριζε για ρόλο κλειδί. Εξ ου και είναι αγωνιστικό πλήγμα για το κτίσιμο της ομάδας, έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση του Γάλλου.


Όπως και πλήγμα μεγάλο, θα είναι να μην προχωρήσει και η ιστορία του Λε Ταλέκ. Διότι ο προπονητής θα συνεχίζει να δουλεύει το κτίσιμο της ομάδας, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, χωρίς να έχει ένα πολύ βασικό υλικό. Που δυστυχώς δεν είναι και το μόνο, διότι οι εκκρεμότητες είναι πολλές και όχι μόνο στη μεσαία γραμμή. Και έγραφα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, πως για αγωνιστική συνοχή μιας ομάδας, δεν πατάς ένα κουμπί και την έχεις. Χρειάζεται δουλειά και χρειάζεται και χρόνο. Αλλά η ΑΕΚ τον έχει σπαταλήσει τον χρόνο με χαρακτηριστική ευκολία.

Στην Ολλανδία… χθες

Επιστρέφω στο θέμα του Λε Ταλέκ. Ο Μιλόγεβιτς θα τον ήθελε στην Ολλανδία… χθες. Όχι μόνο γιατί είναι ένα εξάρι, που ο Βλάνταν θέλει να βάλει στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ, αλλά διότι είναι και ένας παίκτης από τον οποίο ξέρει καλά τι μπορεί να πάρει στο γήπεδο. Με τον Μιλόγεβιτς προπονητή, ο Λε Ταλέκ παίζοντας μπροστά από τα στόπερ (και κάποιες φορές και ως στόπερ), έκανε μια σεζόν η οποία στο τέλος της, του έδωσε μεταγραφή για το γαλλικό πρωτάθλημα και την Μονπελιέ. Επομένως ο προπονητής της ΑΕΚ ξέρει πολύ καλά τι δίνει ο Γάλλος στο παιχνίδι της ομάδας. Και αυτά που δίνει, τα χρειάζεται. Γι αυτό τον πρότεινε, γι αυτό τον θέλει.

Η επιθυμία του προπονητή και η σημασία ενός παίκτη στο κτίσιμο της ομάδας, είναι από μόνος του ένας πολύ καλός λόγος για να βιαστεί η ΑΕΚ στην υπόθεση του Λε Ταλέκ. Όμως δεν είναι ο μόνος και δεν είναι ο βασικότερος. Αν η ΑΕΚ αφήσει τον χρόνο να κυλήσει σ’ αυτή την υπόθεση, η εξέλιξη δυστυχώς θα είναι ανάλογη μ’ αυτή του Ντα Σίλβα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Άλλωστε, για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν διαφέρουν και πολύ οι δυο περιπτώσεις.

Ο Ντα Σίλβα ήταν ένας ποιοτικός στόπερ με τρεις γεμάτες σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα με την Ρεν. Ήταν μια εξαιρετικά ελκυστική περίπτωση, από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος. Ήταν αυτό που λέμε ευκαιρία. Η ΑΕΚ ορθώς έσπευσε να την αρπάξει αυτή την ευκαιρία. Όμως ο χρόνος δεν δούλευε υπέρ της, παρά το γεγονός πως είχε κάνει ελκυστική πρόταση. Ήταν σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν ένας ενδιαφερόμενος για τον Ντα Σίλβα, που η ΑΕΚ για χίλιους λόγους δεν θα μπορούσε να τον συναγωνιστεί. Όπως και έγινε. Προέκυψε η Λιόν και η ΑΕΚ χαιρέτισε την υπόθεση.


Προσοχή… κίνδυνος

Κάπως έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί και η υπόθεση του Λε Ταλέκ, αν η ΑΕΚ ξοδέψει χρόνο. Πρόκειται για έναν ποιοτικό Γάλλο χαφ, με τρεις γεμάτες σεζόν στην Μονπελιέ, που πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα προκύπτουν «μνηστήρες». Ήδη εξάλλου, ο Λε Ταλέκ φέρεται να έχει στα χέρια του δυο προτάσεις από την Ρωσία. Αλλά τέτοιες περιπτώσεις ή της κλείνεις στο φτερό και τους προλαβαίνεις όλους, ή ρισκάρεις να εμφανιστεί ξαφνικά μια Λιόν και να σου αρπάξει τον παίκτη. Σε θέλει ο προπονητής, σε θέλει το κλαμπ, πόσα θες, να δούμε αν μπορούμε να στα δώσουμε για να πάρεις το αεροπλάνο και να έρθεις. Τελεία και παύλα.

Αν μάλιστα για τον Ντα Σίλβα υπήρχε το εύλογο επιχείρημα πως μήνα Μάη λίγα πράγματα κινούνται μεταγραφικά και δεν είχε κανέναν λόγο ο παίκτης να σπεύσει να δεσμευτεί με ομάδα και να μην πάρει τον χρόνο του να περιμένει προτάσεις, τώρα δεν ισχύει το ίδιο για την περίπτωση του Λε Ταλέκ. Μπαίνει ήδη Ιούλιος και οι ομάδες έχουν αρχίσει και να βιάζονται και να πιέζουν για να κλείσουν παίκτες. Και αυτό είναι κάτι που οι ποδοσφαιριστές το ξέρουν. Ο Λε Ταλέκ έμεινε ελεύθερος χθες. Η ΑΕΚ δεν έχει να συζητήσει με καμία ομάδα, αλλά μόνο με τον παίκτη. Αν όντως τον θέλει και αν ο παίκτης είναι θετικός και όχι αρνητικός στην προοπτική της Ελλάδας και της ΑΕΚ, πρέπει να πιέσει, να σπεύσει και να τον κλείσει. Προφανώς δεν είναι εύκολο, αλλά αν θέλεις να πάρεις ποιοτικό παίκτη, τίποτα δεν είναι εύκολο. Και το σίγουρο είναι πως αν αφήσεις τον χρόνο να κυλήσει, το πιθανότερο είναι πως (και αυτό) το πουλάκι θα… πετάξει.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X