ΑΕΚ: Ο Τριποτσέρης προπονητής στην Κ15, σκέψεις να μην κατέβει η Κ19

ΑΕΚ: Ο Τριποτσέρης προπονητής στην Κ15, σκέψεις να μην κατέβει η Κ19
Photo Credits: INTIME

Ο Θοδωρής Τριποτσέρης θα αναλάβει την Κ15 της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη δυνατότητα που της δίνεται να μην κατεβάσει ομάδα Κ19, εξετάζει η ΑΕΚ.

Οι ΠΑΕ της Super League έχουν συμφωνήσει προφορικά στην εκχώρηση αυτού του δικαιώματος για όσες δημιουργήσουν ομάδα Κ23, η οποία θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2. Για μια μεταβατική περίοδο που δεν έχει οριστεί ακόμα, αίρεται η υποχρεωτική παρουσία στο πρωτάθλημα Super League Κ19 και η ΑΕΚ είναι η ΠΑΕ που το σκέφτεται σοβαρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Οι λόγοι είναι καθαρά αγωνιστικοί. Τις δύο προηγούμενες χρονιές (όπως μετέδωσε χθες το ΑΠΕ) η παρουσία της δεν απέφερε τίποτα σημαντικό. Αφενός δεν ήταν ανταγωνιστική, αφετέρου δεν ανέδειξε παίκτες με εξαίρεση τον Ρουκουνάκη που τώρα κάνει τα πρώτα βήματά του στους «μεγάλους». Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι των ακαδημιών βλέπουν ότι δεν υπάρχουν πολλές ποιοτικές λύσεις σε παίκτες γεννηθέντες το 2003 και το 2004, δηλαδή στην επόμενη Κ19. Έτσι, προσανατολίζονται να προωθήσουν τους καλύτερους από αυτούς απευθείας στην Β΄ ομάδα και να τους δώσουν το «βάπτισμα του πυρός» στο πρωτάθλημα της Super League 2 που είναι σαφέστατα πολύ πιο ανταγωνιστικό από τις διοργανώσεις υποδομών.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν και την αρνητική πλευρά τους. Οι παίκτες που θα μείνουν εκτός Β΄ ομάδας, ουσιαστικά αποδεσμεύονται και έτσι η ΑΕΚ χάνει όλη την επένδυση που έχει κάνει πάνω τους. Μιλάμε για περιπτώσεις παιδιών που ενδεχομένως πήγαν στα Σπάτα σε ηλικία 12 ετών, άρα για επένδυση εξαετίας που ουσιαστικά «εξανεμίζεται» με τον κίνδυνο ανάμεσά τους να υπάρχει και κάποιο μεγάλο ταλέντο που δεν έχει ακόμα αναδειχθεί.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, αφού θα πρέπει πρώτα η ΑΕΚ να το αποφασίσει οριστικά και στη συνέχεια να καταθέσει αίτημα στη Γ.Σ. της Super League για να εξαιρεθεί από το πρωτάθλημα Κ19. Κάτι το οποίο θα έχει διευκρινιστεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Μέχρι τότε, ισχύει η υποχρέωση των 14 ΠΑΕ της Super League να συμμετέχουν και στη διοργάνωση Κ19.

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ δεν έχει καλές «φουρνιές» στην Κ19 και την Κ17. Εκεί όμως που θεωρείται πολύ ισχυρή και η στελέχωση του τμήματος αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, είναι η Κ15. Δηλαδή τα παιδιά με έτος γέννησης 2007. Την ομάδα αυτή θα αναλάβει ο Θοδωρής Τριποτσέρης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που μόλις «κρέμασε τα παπούτσια του» στον Ασπρόπυργο (έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Παναθηναϊκό, ΑΕΛ, ΟΦΗ, Ανόρθωση και Λεβαδειακό) έχει ολοκληρώσει τον απαιτούμενο κύκλο σχολών προπονητικής και θα ξεκινήσει με όραμα να «κουβαλήσει» το καλύτερο τμήμα των «κιτρινόμαυρων» Ακαδημιών έως την ποδοσφαιρική του ενηλικίωση.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X