Κορωνοϊός: Έρευνα για συνδυαστικά εμβόλια αλλάζει τα δεδομένα

H Ελλάδα ζητάει την πατέντα κατά του Covid-19

Τον συνδυασμό των εμβολίων mRNA και αυτού της J&J και της AstraZeneca ελέγχουν οι επιστήμονες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το μοναδικό που μέχρι στιγμής έχει σηκώσει… πολλή σκόνη, λόγω των θρομβώσεων που υπήρξαν σε αρκετό κόσμο.

Ήδη έχει επιτραπεί σε ανθρώπους, στη χώρα μας,  αν στην πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν πολύ έντονες παρενέργειες, να επιλέξουν άλλο εμβόλιο για τη δεύτερη δόση, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται πολύ έντονα πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson, θα χρειαστεί να κάνουν μία συμπληρωματική δόση.

Βέβαια τα εμβόλια των Pfizer – Moderna, δεν έχουν προβληματίσει μέχρι στιγμής, ενώ δημιουργούν και το μεγαλύτερο τείχος ανοσίας. Ωστόσο ήδη εξετάζεται ο συνδυασμός των σκευασμάτων.

Αυτό που θέλει να προτρέψει περισσότερο η έρευνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής Μάθιου Σνέιπ είναι «ένα μπουστάρισμα στο ανοσοποιητικό με το rna εμβόλιο της Pfizer, παρά με μια δεύτερη δόση της AstraZeneca».

Τα ευρήματα βασίζονται στην ανάλυση της ανοσοποιητικής απόκρισης 463 ανθρώπων ένα μήνα μετά τη χορήγηση συνδυαστικών δόσεων, ενώ θα υπάρξει και νέα εξέταση στις 12 εβδομάδες μετά. Τα δύο αυτά εμβόλια συνδυάζουν τις δράσεις τους, αφού το ένα παρεμποδίζει τον Covid-19 από το να μολύνει νέα κύτταρα, ενώ σκοτώνει και τα ήδη μολυσμένα για να μην μεταδώσουν τον ιό.

Μαζί με αυτή την έρευνα, επίκειται να δημοσιευτεί σύμφωνα με τη Guardian και μια ακόμα, στην οποία αποδεικνύεται ότι μια τρίτη δόση εμβολίου 6 μήνες μετά τη δεύτερη, δίνει μια τρομερή ώθηση στα Τ-λεμφοκύτταρα για να καταπολεμήσουν τον ιό και τις μεταλλάξεις που είναι γνωστές ως τώρα. Ο καθηγητής Άντριου Πόλαρντ εξήγησε ότι ίσως το χειμώνα οι κυβερνήσεις να πρέπει να σκεφτούν σοβαρά κάτι τέτοιο, ιδίως από τη στιγμή που μπορεί να υπάρξει έλλειψη λόγω του ότι όλες οι εταιρείες αναζητούν τη φόρμουλα που θα καλύπτει και τις μεταλλάξεις, ιδίως την Δέλτα που δείχνει να αποτελεί μείζον πρόβλημα.

Εκείνο που αξίζει να τονιστεί, είναι ότι σύμφωνα με τον Πόλαρντ είναι βασικό να προλάβουν τα κράτη να χορηγήσουν την πρώτη δόση σε όλους πριν ξεκινήσουν με τη δεύτερη, κάτι που θα περιορίσει τρομερά τους θανάτους και τις βαριές περιπτώσεις.

Άλλωστε, η έρευνα δείχνει πως οι 4-12 εβδομάδες μεταξύ των δύο δόσεων δεν είναι το ιδανικό διάστημα. Αντιθέτως, για να υπάρξει η καλύτερη ενίσχυση σε αντισώματα, η πρώτη με τη δεύτερη δόση πρέπει να έχουν 45 εβδομάδες απόσταση.

Πηγή: menshouse.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X