Mετά από Σωκράτη και Ντα Σίλβα δεν... στρίβεις το τιμόνι

Mετά από Σωκράτη και Ντα Σίλβα δεν... στρίβεις το τιμόνι
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ φεύγει για Ολλανδία και ο Τάσος Καπετανάκος επιμένει στο blog του για τον στόπερ-ηγέτη που δεν έχει έρθει ακόμη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έψαχνε και (πρέπει να) ψάχνει τον ηγέτη στο κέντρο της άμυνας της για τη νέα σεζόν. Τον άνθρωπο που θα είναι το σημείο αναφοράς της στα μετόπισθεν.

Εκεί που «πληγώθηκε» περισσότερο από άλλη γραμμή πέρυσι και κατάφερε να έχει μία από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις στην ιστορία της. Το παρελθόν όμως είναι… παρελθόν. Η ουσία είναι τώρα τι κάνει η ΑΕΚ και βασικότερα τι πρέπει να κάνει τώρα το κλαμπ.

Τον Ιανουάριο επιχείρησε να πάρει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Δεν τα κατάφερε. Λίγους μήνες μετά επιχείρησε να εξασφαλίσει την υπογραφή του Νταμιάν Ντα Σίλβα. Δεν τα κατάφερε. Δεν εξετάζω (τώρα) που πήγαν αμφότεροι και πως χάθηκαν για την ΑΕΚ.


Η ανάγκη γίνεται μονόδρομος

Ο σκοπός του blog είναι να αναδείξει την ανάγκη να παραμείνει σε αυτό τον… μονόδρομο το κλαμπ μετά από Παπασταθόπουλο και Ντα Σίλβα. Ποιοτικοί στόπερ, με εμπειρίες, προσωπικότητα και παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο. Παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούν να «σηκώσουν» και να καθοδηγήσουν την άμυνα όταν έρχεται… φουρτούνα, αμυντικοί που έβγαλαν το ψωμί τους στα γήπεδα ως ηγετικά στόπερ.

Προφανώς και δεν είναι αυτός ο Γιώργος Τζαβέλλας, ούτε κάποιος από αυτούς που έχει τώρα το ρόστερ της ΑΕΚ. Επίσης δεν είναι τέτοιος ούτε ο Ογκνιεν Βράνιες. Αντιθέτως το προφίλ του Μπόγκνταν Πλάνιτς πλησιάζει στις απαιτήσεις της θέσης. Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει το στόπερ-ηγέτη με προσήλωση και επιμονή. Και με στόχο να έρθει όσο πιο άμεσα γίνεται. Διότι χάνεται πολύτιμος χρόνος προσαρμογής και δουλειάς στις προπονήσεις που δεν αναπληρώνεται εύκολα αν έρθει πχ τον Αύγουστο.


Το καλοκαίρι δεν αναπληρώνεται τον χειμώνα

Η σεζόν στο κομμάτι της άμυνας πρέπει να ξεκινήσει ομαλά και με τις σωστές βάσεις «χτισίματος». Διότι η αλλαγή που επιχειρείται είναι μεγάλη και θέλει χρόνο δουλειάς και υπομονή. Η ΑΕΚ ταξιδεύει αύριο για την Ολλανδία έχοντας πάρει τον γκολκίπερ που έψαχνε, ενώ θα έρθει αργότερα ο Τζαβέλλας και επίσης δεν υπάρχει φως ακόμη για άμεση απόκτηση δεξιού και αριστερού μπακ. Προφανώς και η «δουλειά-πρόκριση» απέναντι σε Βελέζ ή Κoλερέιν, μπορεί να έρθει και με τους υπάρχοντες στα αποδυτήρια. Εντούτοις ο χρόνος δουλειάς του καλοκαιριού δεν αναπληρώνεται (εύκολα) τον χειμώνα με τα συνεχή ματς, τις λειψές εβδομάδες και τις Εθνικές.

Εδώ θα πρέπει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς να πιέσει παραπάνω τη διοίκηση να «τρέξει» και να φέρει άμεσα αποτελέσματα. Μερίδιο ευθύνης αποκτά και ο ίδιος σιγά-σιγά, εκτός από αυτό που έχουν αποδεδειγμένα ο Μελισσανίδης, ο Παπαδημητρίου, ο Κονέ και το τμήμα σκάουτινγκ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X