Η χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ (VIDEO)

Η χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ (VIDEO)

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και προκρίθηκε στον ημιτελικό, αφήνοντας την ΑΕΚ εκτός στόχων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό και ο αποκλεισμός από το κύπελλο, μία μέρα σαν σήμερα του 1967, ολοκλήρωσε άδοξα για την ΑΕΚ την περίοδο 1966/67. Μια χρονιά που η Ενωση έδειχνε να θέτει βάσεις για το μέλλον, είχε εξαιρετικές μονάδες, αλλά ήταν φανερό πως κάτι έλειπε. Ετσι, κατετάγη 2η στο πρωτάθλημα, ενώ έχασε και την ευκαιρία της ευρωπαϊκής πρόκρισης στις αναμετρήσεις με την πορτογαλική Μπράγκα. Η ήττα με 1-0 στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια, έθεσε φρένο στις «κιτρινόμαυρες» ελπίδες.

Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός της σεζόν, ήταν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του ’66. Η Ενωση ταξίδεψε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να αντιμετωπίσει τη μυθική Σάντος του Πελέ και την Μπενφίκα του Εουσέμπιο. Το ματς με τη Σάντος έμεινε στη μνήμη για την απίστευτη εμφάνιση του τερματοφύλακα, Θόδωρου Μανιατέα, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος στις προσπάθειες του Πελέ και της παρέας του (η ΑΕΚ τελικά έχασε με 1-0). Είχε ψηφιστεί καλύτερος παίκτης του τουρνουά, κερδίζοντας δώρο ένα χρυσό ρολόι!

Ακόμα καλύτερη ήταν η εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στη μεγάλη Μπενφίκα. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, η Ενωση δεν εγκατέλειψε το ματς. Εξαπέλυσε την αντεπίθεση της και ισοφάρισε με δύο γκολ του μεγάλου Μίμη Παπαϊωάννου. Τότε, οι Ελληνες ομογενείς μπήκαν στο γήπεδο πανηγυρίζοντας και διέκοψαν την αναμέτρηση, με συγκλονιστικές εκδηλώσεις αγάπης προς τους Ενωσίτες. Ανάλογες εικόνες υπήρξαν και στην Αθήνα όταν επέστρεψε η αποστολή, που την υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο χιλιάδες φίλοι της!

Προπονητής της ΑΕΚ ήταν ο Τρύφων Τζανετής, αλλά από την 19η αγωνιστική αντικαταστάθηκε από τον Γένε Τσάκναντι που επέστρεψε (για να πάρει ξανά τον τίτλο την επόμενη σεζόν). Πρώτος σε συμμετοχές ήταν ο Τάσος Βασιλείου με 30 ματς, ενώ πρώτος σκόρερ ο Παναγιώτης Βεντούρης με 13. Στα αξιοσημείωτα της σεζόν πως η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έμεινε αήττητη στα τρία άλλα ντέρμπι της σεζόν.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X