ΑΕΚ: Τιμωρία-χάδι της ΟΧΕ στον Ολυμπιακό-Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Handball Premier

ΑΕΚ: Τιμωρία-χάδι της ΟΧΕ στον Ολυμπιακό-Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Handball Premier
Photo Credits: INTIME

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος και επιβράβευσε τον Ολυμπιακό για την αποχώρηση του με αφαίρεση 4 βαθμών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τις ίδιες ομάδες θα διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Handball Premier με την ΑΕΚ να συμμετέχει ξανά στον Νότιο Όμιλο.

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε τις αποφάσεις για το σύστημα των νέων πρωταθλημάτων ενώ υποδέχτηκε ξανά τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα επιβραβεύοντας τον με την ποινή χάδι της αφαίρεσης των τεσσάρων βαθμών, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το enwsi.gr σε σχετικό ρεπορτάζ.  Η ομοσπονδία ήταν αυτή που έκρινε πως η ομάδα του Πειραιά που δυσφήμισε το άθλημα με την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα, άφησε ξεκρέμαστους αθλητές και αντιπάλους μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην Handball Premier με μια ευγενική τιμωρία των τεσσάρων βαθμών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΟΧΕ

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις με βάσει τα δεδομένα του αθλήματος, της υγειονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και της τροπολογίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρο 2, 19/4/2021) για την τροποποίηση κανονισμών και προκηρύξεων πρωταθλημάτων:

-Η Handball Premier και η Α1 Γυναικών περιόδου 2021-2022 θα διεξαχθούν σε ομίλους με τις ίδιες ομάδες που συμμετείχαν και την φετινή αγωνιστική περίοδο και την ίδια γεωγραφική κατανομή.

Η απόφαση πάρθηκε αφενός για να υπάρξει ομαλή μετάβαση στις ενιαίες κατηγορίες την περίοδο 2022-2023, αφετέρου δε για ευελιξία στον προγραμματισμό των πρωταθλημάτων σε περίπτωση νέας διακοπής λόγω της πανδημίας, δεδομένου πως ο κίνδυνος αυτός συνεχίζει να υφίσταται.

Handball Premier

1ος όμιλος (Νότος): ΑΕΚ, Διομήδης Άργους, Ιωνικός ΝΦ, ΑΣΕ Δούκα, Άρης Νικαίας, HC Σαλαμίνα, Ολυμπιακός ΣΦΠ.

2ος όμιλος (Βορράς): ΠΑΟΚ, Δράμα 1986, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Φίλιππος Βέροιας, Αερωπός Έδεσσας, Ζαφειράκης Νάουσας, Φαίακας Κέρκυρας

Σύστημα

Α’ φάση: Όλοι εναντίον όλων σε 2 γύρους (14 αγωνιστικές, 12 για κάθε ομάδα)

Β’ φάση: Πλέι οφ (1-8): Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.

Πλέι άουτ (9-14): Οι 3 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την Α’ φάση μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται μεταξύ τους όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην Α’ φάση.

Μετά το πέρας της Β’ φάσης οι 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2 Ανδρών, από την οποία προβιβάζονται 2 ομάδες, ώστε το νέο πρωτάθλημα 2022-2023 να διεξαχθεί με 12 ομάδες σε ενιαία κατηγορία.

Γ΄ φάση: Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας μετά το πέρας της Β’ φάσης των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

-Στον Ολυμπιακό ΣΦΠ επιβάλλεται ποινή, λόγω της οικειοθελούς αποχώρησης του από την Handball Premier 2020-2021 πριν την έναρξη της Β’ φάσης και θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -4 βαθμούς.

-Τα πρωταθλήματα Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών, Β’ Ανδρών περιόδου 2020-2021 διακόπτονται οριστικά και τη νέα περίοδο θα ξεκινήσουν  με τις ίδιες ομάδες και το ίδιο σύστημα διεξαγωγής.

-Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περιόδου 2021-2022 θα δηλωθεί ως 5η ομάδα στους άνδρες και ως 4η ομάδα στις γυναίκες, το σωματείο ΑΕΣΧ Πυλαίας, βάσει βαθμολογικής συγκομιδής (Handball Premier), αλλά και εκδήλωσης ενδιαφέροντος (A1 Γυναικών).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X