Τέλος μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από σήμερα

Ειδικά προνόμια μόνο για εμβολιασμένους σκέφτεται η κυβέρνηση (VIDEO)

Πότε τελειώνουν και τα τελευταία μέτρα του lockdown

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χωρίς μάσκα μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες της χώρας από σήμερα Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19.

Ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, αναφορικά με το αίτημα για την αναστολή υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν σημειώνεται συνάθροιση ή συγχρωτισμός, τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα εισηγήθηκαν θετικά και η κυβέρνηση αποφάσισε τα εξής:

-Τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

-Τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα εφόσον δεν υπάρχουν συνωστισμοί και συγχρωτισμοί.

Αναλυτικότερα από 28 Ιουνίου εκτός από την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας ισχύουν τα παρακάτω:

-Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).
-Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.
-Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
-Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.\\

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X