Η ΑΕΚ κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό και κέρδισε το Κύπελλο (VIDEO)

Η ΑΕΚ κατατρόπωσε τον Ολυμπιακό και κέρδισε το Κύπελλο (VIDEO)

Η ΑΕΚ έδειξε πάθος και θέληση και νίκησε με 2-1 τον ισχυρό τότε Ολυμπιακό, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας του 1956

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια περίοδο δύσκολη για την ΑΕΚ και έναν Ολυμπιακό ισχυρό, ο τελικός αυτός φάνταζε μια δύσκολη υπόθεση. Ομως οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν διαφορετική γνώμη, παίρνοντας μια τεράστια νίκη.

Αφού απέκλεισε κατά σειρά τον Αχιλλέα Κορίνθου (8-2) τον Αβέρωφ Ιωαννίνων (4-1) τον Πανιώνιο (2-1) και τον Παναθηναϊκό (2-1) με τον σέντερ φορ Γιάννη Χανιώτη να σκοράρει και στα τρία τελευταία ματς, η ΑΕΚ τέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αν και ο αντίπαλος διατήρησε την υπεροχή, το πάθος, ο δυναμισμός αλλά και η σωστή τακτική των παικτών του Κώστα Νεγρεπόντη (ο τελευταίος τίτλος του στον πάγκο της ΑΕΚ μετά το νταμπλ του 1939 και το πρωτάθλημα του 1940) υπερίσχυσαν και ο κόσμος της «Ενωσης» πανηγύρισε έξαλλα τον τεράστιο αυτό τίτλο.

Ο Χανιώτης σκόραρε και στον Τελικό. Ανοιξε το σκορ στο 21’ μετά από σέντρα του Λάκη Εμμανουηλίδη. Ο Δαρίβας ισοφάρισε στο 26’ για τον Ολυμπιακό, όμως το μεγάλο αστέρι της ΑΕΚ, ο Γιάννης Κανάκης, έδωσε τη μεγάλη νίκη στο 67’ με ατομική προσπάθεια και με ένα σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σάββα Θεοδωρίδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X