Το δίκιο της ΑΕΚ στην περίπτωση του Κρίστιτσιτς και ο... αντίλογος

Το δίκιο της ΑΕΚ στην περίπτωση του Κρίστιτσιτς και ο... αντίλογος
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την υπόθεση του Σέρβου που απασχολεί εδώ και ώρες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όλη αυτή η ιστορία με τον Νέναντ Κρίστιτσιτς που μας απασχολεί σήμερα από το πρωί είναι σχεδόν απόλυτα ξεκάθαρη. Η «Ένωση» έχει το δίκιο με το μέρος της αν και υπάρχει ένα μελανό σημείο το οποίο προκύπτει από τα όσα… μαρτυρά η πλευρά του Σέρβου.

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Ο Κρίστιτσιτς ενημέρωσε την ΑΕΚ πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ζήτησε να μείνει ελεύθερος και αν αυτό συμβεί θα μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στον Ερυθρό Αστέρα για όσο… αντέξει.

Η ΑΕΚ αντιδρά και δε θέλει να γίνει «θύμα» σε αυτή την ιστορία. Όταν αποφάσισε να κάνει κίνηση για να τον αποκτήσει μόλις πέντε μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ο Κρίστιτσιτς ήθελε να πάρει χρήματα και η ομάδα του. Έτσι η ΑΕΚ έσκασε 500 χιλιάρικα παρότι θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν και να μην πληρώσει τίποτα τους Σέρβους. Βεβαίως εκείνη την περίοδο χρειαζόταν χαφ και πλήρωσε για να τον πάρει.

Ο Κρίστιτσιτς δεν δικαίωσε ποτέ την επιλογή των «κιτρινόμαυρων», αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε μεταγραφή. Με το ένα και με το άλλο φτάνουμε ένα χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου του. Ο Σέρβος ζητάει να μείνει ελεύθερος, ο Γενικός Διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα έρχεται να διαπραγματευτεί χωρίς… πρόταση για τον Σέρβο και στην ΑΕΚ ακούνε και μία «απειλή» πως αν δεν τον αφήσουν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ λοιπόν καλά κάνει και «κλωτσάει». Καλά κάνει και δεν αφήνει τον Σέρβο ελεύθερο. Διότι έκανε μία επένδυση και του έχει δώσει ένα συμβόλαιο στο οποίο δεν είναι η μόνη που έχει «υποχρεώσεις». Οφείλει να το σεβαστεί και ο παίκτης. Διότι όταν υπογράφεις και παίρνεις 500 και 600 χιλιάρικα και δηλώνεις επαγγελματίας, οφείλεις να τιμάς την υπογραφή σου.

Αν λοιπόν θέλει να φύγει ο Κρίστιτσιτς οφείλει να φέρει πρόταση που να ικανοποιεί την ΑΕΚ. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Διότι σε διαφορετική περίπτωση απλά φανταστείτε τον Λιβάι Γκαρσία να πηγαίνει μία μέρα στα γραφεία της ΠΑΕ και να λέει στους ιθύνοντες της ΑΕΚ: «Δε θέλω να μείνω άλλο εδώ γιατί έχω… ψυχολογικά και θέλω να επιστρέψω στο… Ισραήλ ή στην Ολλανδία που ξεκίνησα την καριέρα μου και αν… κάτσει να παίξω στην Άλκμααρ».


Και αν ακολουθήσει το παράδειγμά του ο… Σάκχο, ή ο Σιμόες, ή ο… Λόπες; Τυχαία τα ονόματα. Εσείς θα τους αφήνατε; Με το χέρι στην καρδιά… Εγώ πάντως όχι. Κάθε εργαζόμενος έχει φυσικά δικαιώματα, αλλά έχει και υποχρεώσεις. Αν λοιπόν ο Κρίστιτσιτς που δεν υπέγραψε με το όπλο στο κεφάλι, όπως έκλεισε το φύλλο αγώνα ο… Κομίνης, θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο με γεια του με χαρά του.

Άλλωστε εκτεθειμένος είναι ήδη. Η ΑΕΚ μπορεί να μην τον έχει δώσει «αδικαιολογήτως απόντα», αλλά δεν επιβεβαιώνει ότι του έχει δώσει άδεια. Και ο Κρίστιτσιτς από τη μέρα που έφευγε, έλεγε ότι δεν ξαναγυρνά. Έφυγε μάλιστα αμέσως μετά το τελευταίο ματς της ΑΕΚ με τον Άρη. Ούτε… γεια δεν είπε.

Ο αντίλογος…

Την ίδια ώρα μπορεί κάποιος να πει ότι και η ΑΕΚ κάνει το ίδιο με τον Τζαβέλλα. Αυτή η περίπτωση όμως δεν είναι ακριβώς η ίδια. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης διαπραγματεύεται με την Αλάνιασπορ και δεν απειλεί. Το αν θα τα καταφέρει είναι μία άλλη ιστορία. Και αν δεν τα καταφέρει η ΑΕΚ μπορεί να πάει να δώσει το ποσό του buy out και να τον αποκτήσει. Δεν πήγε κανένας άνθρωπος της ΑΕΚ στην Τουρκία να πει ότι δώστε μας ελεύθερο τον παίκτη.

Ο Τζαβέλλας για παράδειγμα μπορεί αν ρίξει τη ρήτρα να κερδίσει μεγαλύτερες αποδοχές στο συμβόλαιό του. Αν ο Κρίστιτσιτς θελήσει να κάνει κάτι ανάλογο ας… πληρώσει ό,τι του αναλογεί. Ή ας πείσει τον Αστέρα όπως έπεισε την ΑΕΚ να αποζημιώσει τη νυν ομάδα του όπως τότε.

Το… unfair

Σε αυτές τις ιστορίες πάντα υπάρχει και η άλλη άποψη. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μου από τη Σερβία, ο Κρίστιτσιτς θέλει να γυρίσει στο Βελιγράδι για να είναι κοντά και στην οικογένειά του, η οποία έχει φύγει εδώ και μήνες.

Ένας από τους λόγους είναι πως είχαν ζητήσει να μπούνε τα παιδιά σε international σχολείο και αυτό η ΑΕΚ δεν το έκανε. Για αυτό και η σύζυγος του Κρίστιτσιτς έφυγε και επέστρεψε στην πατρίδα της.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν υπάρχει αυτό ως όρος στο συμβόλαιο του παίκτη, δεν ξέρω αν ήταν απλά μία υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε, υπόσχεση που αν δόθηκε θα έπρεπε να υλοποιηθεί.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αν κάποιος από εμάς τους καθημερινούς εργαζόμενους αποφάσιζε να σταματήσει να πηγαίνει στη δουλειά του, θα απολυόταν με δική του υπαιτιότητα και χωρίς… αποζημίωση.

ΥΓ: Η σημερινή και η αυριανή μέρα μπορεί να καθορίσουν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Τζαβέλλα. Όπως και να έχει τόσο ο Έλληνας στόπερ όσο και ο Ολιβιέρ Εντσάμ θα πρέπει να είναι από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Όπως το ιδανικό θα ήταν να είναι στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και άλλοι παίκτες. Όπως ο σέντερ φορ και τα νέα βασικά σου μπακ. Τουλάχιστον.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X