Το «ζήσε επικινδύνως» της ΑΕΚ με τον Αραούχο

Το «ζήσε επικινδύνως» της ΑΕΚ με τον Αραούχο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί η ΑΕΚ ξεκρέμαστη αν δεν προχωρήσει εγκαίρως του Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ψαχουλεύοντας τα θερινά μεταγραφικά σίριαλ της ΑΕΚ κατά την τελευταία πενταετία, θα βρει μόνο ένα που να μην την απασχόλησε -έστω και για λίγο- ο πολυαγαπημένος της εξέδρας Σέρχιο Αραούχο. Το 2017, η Ένωση τα κατάφερε την τελευταία ημέρα της transfer season, το ’18 ασχολήθηκε μήπως και τον κρατήσει, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι η Λας Πάλμας δεν το συζητούσε και στράφηκε στον Πόνσε.

Το ’19, όντως δεν ψάχτηκε καθόλου καθώς είχε γρήγορα εντοπίσει τον Ολιβέιρα, όμως στην πορεία ο Πορτογάλος δεν της έφτανε οπότε της προέκυψε «Τσίνο» τον Γενάρη του ’20. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους αμφιταλαντεύτηκε, όμως ο Καρέρα ήταν «πολέμιος» της παραμονής του. Μοιραία η οψιόν αγοράς των 2,7 εκατ. ευρώ δεν έγινε καν αφορμή διαπραγμάτευσης σε μια περίοδο που ο Αραούχο δεν ήταν (αγωνιστικά) καλά, άρα ίσως να υπήρχε παράθυρο (επανα)διαπραγμάτευσης. Φέτος, ο Αργεντινός είναι ο νο. 1 στόχος για την κορυφή της επίθεσης.

Αυτό το καλοκαίρι, σε θεωρητική βάση πάντα καθώς στην ουσία εντοπίζεται ακόμα σημαντική διαφορά στο οικονομικό, υπάρχουν πιο βάσιμες ελπίδες να αποκτηθεί μία και διαπαντός, δίχως άλλα σούρτα-φέρτα. Ισχύει επειδή και ο ίδιος ο Αραούχο το προσπαθεί για να συμβεί, κάτι που ουδέποτε είχε πράξει κατά το παρελθόν με την τωρινή ένταση και επιθυμία. Αν θυμάστε, πάντοτε υποστήριζε ότι θέλει ΑΕΚ, όμως όταν η κουβέντα έφτανε στο κρίσιμο σημείο δήλωνε χαρούμενος στο ισπανικό νησί. Τώρα αυτό δεν ισχύει, ο ποδοσφαιριστής έχει ενημερώσει τον Ραμίρες ότι επιθυμεί να αποχωρήσει. Δεν είναι όμως αυτό από μόνο του και αρκετό.


Για να ξεφύγουμε από τα αναμασήματα της τωρινής κατάστασης και των πιθανοτήτων, θα πάω στο ζουμί. Ο χρόνος κυλά, η συμφωνία δεν διαφαίνεται (άμεσα) στον ορίζοντα κι αν υπάρξει τελικά τέτοια, λογικά θα επιτευχθεί αργά μέσα στον Ιούλιο. Πάντοτε υπάρχει το ενδεχόμενο μιας δραστικής ανατροπής, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα, η Λας Πάλμας ζητάει πολλά (ακατέβατα 3 εκατ. ευρώ), διατεθειμένη για «παζάρια» δεν δείχνει, ούτε καίγεται από βιασύνη. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο έως το 2023 οπότε όπως και να το κάνουμε, τον πισινό του στο πάτωμα να χτυπάει ο «Τσίνο», εκείνη είναι που παραμένει σε θέση ισχύος.

Εχει σημασία για τον Μιλόγεβιτς το «πόσο ακόμα»

Την ερχόμενη Κυριακή η ΑΕΚ αναχωρεί για την Ολλανδία. Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στο να ταξιδέψει με την αποστολή ο Γιώργος Τζαβέλλας και να ενσωματωθεί σε αυτήν το αργότερο έως τις 2 Ιουλίου, ο Ολιβιέ Εντσάμ. Για τον Αραούχο, ούτε λόγος… Αυτό συνεπάγεται ότι η ομάδα θα ξεκινήσει το δεύτερο -και πιο βασικό- στάδιο προετοιμασίας της με έναν επιθετικό, τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Άντε και έναν δεύτερο που όμως ακόμα τεστάρεται από τον προπονητή και σίγουρα έτοιμος να προσφέρει δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Αναφέρομαι στον Μιχάλη Κοσίδη.

Αν η ΑΕΚ επιλέξει να δώσει περισσότερο χρόνο στον Αραούχο, να αφήσει δηλαδή τον Ιούλιο να «τρέξει» διατηρώντας τη (σχεδόν) βεβαιότητα που φωλιάζει εντός της ΠΑΕ και σύμφωνα με την οποία ο «Τσίνο» αργά ή γρήγορα θα αποκτηθεί, πέραν του ρίσκου που λαμβάνει να βρεθεί εκτεθειμένη σε μια αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης, δυσκολεύει το έργο του προπονητή. Η ομάδα θα «μοντάρεται» γύρω από τον Ανσαριφάρντ κι όλοι θα εύχονται να μη συμβεί κάποια αναποδιά στον Ιρανό και βρεθεί η ομάδα χωρίς φορ στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της, με τον προπονητή να (εξ)αναγκάζεται σε αλχημείες.


Θα πει κάποιος, χρειάζεται η ΑΕΚ να έχει κλασικό φορ για να αποκλείσει μία εκ των Βελέζ ή Κολερέιν; Λογικά όχι, όμως μπροστά θα υπάρχουν επιπλέον δύο προκριματικοί γύροι. Δεν θα είναι γενικότερα σοφό για την ομάδα να πορευτεί έως εκεί έχοντας μία -ή στην απευκταία περίπτωση- καμία σοβαρή επιθετική επιλογή. Εδώ λοιπόν τίθεται και θέμα προπονητή. Αν όντως ο Μιλόγεβιτς δεν «καίγεται» να έχει άμεσα στα πλάνα του τον επιθετικό που λογικά θα είναι και ένα βήμα μπροστά από τον Ανσαριφάρντ, θα γίνει ο σημαιοφόρος του ρίσκου. Αν έχει αντίθετη άποψη, η ομάδα οφείλει να ψάξει και αλλού.

Αυτό που εγώ άκουσα από τα χείλη του κόουτς είναι ότι θέλει ποιοτικές μεταγραφές και τις θέλει γρήγορα! Υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να έχουν ήδη βρεθεί και δουλευτεί ακόμα 2-3 περιπτώσεις επιθετικών, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στην περίπτωση ναυαγίου της υπόθεσης Αραούχο. Ίσως να συμβαίνει κι εμείς να μην το γνωρίζουμε. Το πιο πιθανό όμως είναι να μην υπάρχει τίποτε άλλο αρκετά προχωρημένο. Οι επιθετικοί της γης δεν τελειώνουν στο όνομα του Αργεντινού, όση αγάπη κι αν υπάρχει προς το πρόσωπό του. Η ΑΕΚ επιλέγει να ζει επικινδύνως παρόλο που το παρελθόν την έχει διδάξει ότι τέτοια ρίσκα, συνήθως τα πληρώνει.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X