Ξεφτιλίστηκε η σκευωρία εις βάρος ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Ο Ανδρέας Αθανασίου δίνει απαλλακτική εισήγηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Ξεφτιλίστηκε η σκευωρία εις βάρος της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Καθώς ο εισηγητής Ανδρέας Αθανασίου δίνει απαλλακτική εισήγηση για τον Δημήτρη Μελισσανίδη αντί για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και για την ΑΕΚ πρόστιμο αντί για αφαίρεση 10 βαθμών.

Η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις εκλογές στις Ενώσεις ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22/6 και από τη νέα εισήγηση του ερευνητή κ. Αθανασίου προέκυψε ανατροπή δεδομένων.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρέας Αθανασίου πρότεινε την απαλλαγή του Δημήτρη Μελισσανίδη  που ήταν κατηγορούμενος ηθική αυτουργία στις πράξεις του Γιάννη Παπαδόπουλου ενώ αρχικά είχε προτείνει τον ισόβιο αποκλεισμό του από το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, η αρχική εισήγηση ήταν -10 βαθμοί αλλά ο κ. Αθανασίου πρότεινε τελικά πρόστιμο 20.000 ευρώ «για πειθαρχικές παραβάσεις του εν τοις πράγμασι αξιωματούχου της Γιάννη Παπαδόπουλου».

«Για τον κ. Μελισσανίδη η κατηγορία ήταν ηθική αυτουργία στις πράξεις του Παπαδόπουλου και των λοιπών εγκαλουμένων. Από αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε εμπλοκή στις πράξεις που τέλεσαν οι εκκαλούμενοι στις εκλογές των Ενώσεων. Η απορία είναι πως συνδέθηκε κατά το στάδιο της έρευνας με την υπόθεση. Ο κ. Μελισσανίδης όπως όλοι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, ενδιαφέρονται διακαώς για να εκλεγεί ως πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνος που οι ίδιοι στηρίζουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύνδεση Μελισσανίδη έχει να κάνει με την κατάθεση των κ. Ντάρλα και Σακελλάρη. Ο κ. Ντάρλας στην προδικασία κατέθεσε ότι τον απείλησε ο Μελισσανίδης και του ανέφερε να μην του χαλάσει τα σχέδια και εν συνεχεία ότι δεν του επετράπη η είσοδος και απ0ομακρύνθηκε με τη βία από τον χώρο της ψηφοφορίας. Αυτή είναι η σύνδεση Μελισσανίδη όσον αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ

Όσον αφορά εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας ο Σακελλάρης έκανε σαφείς αναφορές στη σχέση του κ. Παπαδόπουλου με τον κ. Μελισσανίδη αυτή είναι και η σύνδεση. Αυτή είναι μια αυστηρή αξιολόγηση πράγματι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Η νέα εισήγηση του κ. Αθανασίου είναι

Για τον Γιάννη Παπαδόπουλο: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 5 χρόνια και πρόστιμο 10.000 ευρώ

Για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Σάλας Νίκο Αυλωνίτη: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 5 χρόνια και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Για τους κ. Δανιήλ, μέλος της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαίας και κ. Ντάσιο: Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 1 χρόνο και πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Για όλους η αρχική εισήγηση ήταν ισόβιος αποκλεισμός.

Πηγή: Sdna.gr

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X