ΑΕΚ: «Ελιωσε» τον Ηρακλή και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου (VIDEO)

ΑΕΚ: «Ελιωσε» τον Ηρακλή και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου (VIDEO)

Η Νέα Φιλαδέλφεια έβγαζε... φωτιές και η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή με 2-0 μια μέρα σαν σήμερα του 1983, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του ’80, μόνο μικρές αναλαμπές χαράς είχαν υπάρξει που κρατούσαν ψηλά το «κιτρινόμαυρο» φρόνημα. Με κορυφαία στιγμή αναμφίβολα το κύπελλο του ’83, που κατακτήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Για να φτάσει η ΑΕΚ στον τελικό όμως, έπρεπε να υπερπηδήσει το εμπόδιο του ιδιαίτερα δυνατού εκείνα τα χρόνια, Ηρακλή. Οπερ και εγένετο, μια μέρα σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια.

Η Ενωση είχε απειληθεί με μεγάλο κάζο στο πρώτο ματς. Με δυο γκολ του Δανιήλ Παπαδόπουλου και ένα του Αδάμου, ο Ηρακλής έδειχνε να παίρνει σκορ πρόκρισης. Ωστόσο, ο Μανώλης Κώττης στο τελευταίο λεπτό μπόρεσε να μειώσει και να δώσει στην ΑΕΚ ελπίδες. Και έπειτα, η ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν απροσπέλαστη για τον «γηραιό».

Με την προτροπή χιλιάδων Ενωσιτών, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο. Μόλις στο 11’ η πίεση απέδωσε καρπούς. Φάση διαρκείας στην περιοχή του Ηρακλή και ο Γαλατίδης δεν αντέχει και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το πρώτο βήμα είχε γίνει. Για το επόμενο, ανέλαβε δράση ο Θ(ε)ωμάς. Δέκα λεπτά έπειτα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ΑΕΚ σκορ πρόκρισης, που δεν άλλαξε ως το φινάλε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X