Στην ΑΕΚ φέτος απαγορεύεται το λάθος!

Στην ΑΕΚ φέτος απαγορεύεται το λάθος!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει την αναμονή στα μεταγραφικά της ΑΕΚ και τα δικαιολογεί για ένα και μόνο λόγο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μια άχαρη διαδικασία, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Συμβαίνει βέβαια πολλές φορές, όταν δημοσιοποιούνται οι βασικοί μεταγραφικοί στόχοι μιας ομάδας, το καθημερινό ρεπορτάζ να μοιάζει σχεδόν στάσιμο. Ο κόσμος περιμένει άμεσα εξελίξεις, με το ημερολόγιο να γράφει πλέον 22 Ιουνίου και την ΑΕΚ να έχει μείνει στις τρεις μεταγραφές, εκ των οποίων εντεκαδάτη μπορεί να θεωρείται μόνο ο Στάνκοβιτς για τη θέση του τερματοφύλακα.

Είναι λογικό, αυτή η κατάσταση να προκαλεί δυσαρέσκεια. Ουδείς μπορεί – και δεν πρέπει – να λησμονεί, πως η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30 βαθμούς διαφορά από την κορυφή, υπέστη ντροπιαστικές ήττες, έχασε τα πάντα και έσωσε στο φινάλε την ευρωπαϊκή προοπτική. Εύλογα θα περίμενε κάποιος, πως σε αυτό το διάστημα που μεσολάβησε η ΑΕΚ θα έπρεπε να ήταν πιο έτοιμη. Αλλά αν αναλογιστείτε, πως στη συζήτηση με τον Μελισσανίδη δεν ήταν ξεκάθαρο καν ποιος θα ήταν ο προπονητής, ίσως να κινείται και ταχύτερα από όσο θα περίμενα.

Δεν ψάχνει για «μπαλώματα»

Θα έπρεπε η ΑΕΚ να είχε κινηθεί νωρίτερα στις μεταγραφές; Ιδανικά, ναι. Θα μπορούσε να έχει κινηθεί νωρίτερα στη μεταγραφική αγορά; Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος. Για να μη χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συγκινεί πλέον ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Οι ομάδες δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα, ενώ πλέον δεν έχουν και τη δεδομένη ευρωπαϊκή προοπτική ή την παρουσία σε επίπεδο Champions League.

Η ΑΕΚ όμως, ειδικά φέτος, δεν θέλει πασαλείμματα. Για την ΑΕΚ φέτος απαγορεύεται το λάθος και αυτό νομίζω πως το έχουν κατανοήσει όσοι κινούν τα νήματα στο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού. Θέλει λύσεις πρώτης γραμμής, με παίκτες έτοιμους που δεν πρέπει να κρύβουν καμία γκρίζα ιστορία πίσω τους. Θα πρέπει οι κινήσεις να είναι δουλεμένες σωστά, επιλεγμένες με κριτήρια που θα συνδυάζουν προσωπικότητα, ποιότητα και κίνητρο και να δέσουν γρήγορα.

Ενας και ένας

Αυτή είναι η μόνη δικαιολογία που μπορεί να υπάρχει για την καθυστέρηση στις μεταγραφές. Πως όσοι έρθουν, δεν πρέπει να συνοδεύονται από ερωτηματικά, πέραν του βασικού που υπάρχει πάντα γύρω από κάθε νέο πρόσωπο μέχρι να φανεί πως μπορεί να προσαρμοστεί. Θα πρέπει όσοι έρθουν να είναι ένας και ένας και να μπορέσουν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Δύσκολη διαδικασία, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ ξέμαθε να λειτουργεί με σωστό τρόπο.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Η ΑΕΚ δεν έχει φέτος την πολυτέλεια να ψάξει παίκτες όπως είναι οι Τικίνιο και Κουντέ που πήρε ο Ολυμπιακός. Ενδεχομένως στην πορεία να κάνουν σπουδαία πράγματα, αλλά στην αφετηρία αυτό που καταγράφεται είναι πως ο Τικίνιο έχει να παίξει σε επίσημο αγώνα από τις 12 Δεκέμβρη, ενώ ο Καμερουνέζος έπαιξε δύο ματς πρωταθλήματος με τελευταίο πριν τα Χριστούγεννα και έκτοτε μετρά τέσσερα ματς με την Εθνική του ομάδα. Και δεν σας βάζω καν στο τραπέζι, πως ο Τικίνιο δεν θα παίξει σε τρία ευρωπαϊκά ματς, ενώ ο Κουντέ θα φύγει τον χειμώνα για το Κόπα Αφρικα.

Θα πει κάποιος; Μα δεν θα πάρεις έναν παίκτη που σου κάνει, επειδή βρίσκεται σε απραξία; Όχι απαραίτητα, αλλά βλέπω πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να το αποφύγει. Θέλει παίκτες απόλυτα ενεργούς, που θα μπορούν να μπουν να παίξουν άμεσα στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο, γιατί τέτοιοι παίκτες σπανίως μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους και ειδικά τόσο νωρίς στη μεταγραφική αγορά. Αρα, θα χρειαστεί υπομονή.

Τα δικά της παιδιά

Για να έρθω και στην κουβέντα περί ξαναζεσταμένων φαγητών και το κατά πόσο η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάζει τέτοιες λύσεις. Κατά πρώτον, να ξεκαθαρίσουμε πως αυτό είναι κάτι σχεδόν καρμικό για την ΑΕΚ. Εάν δείτε το παρελθόν, θα δείτε ουκ ολίγες περιπτώσεις παικτών που είχαν κάνει επιτυχημένη πορεία στην Ενωση, έφυγαν για κάποιους λόγους και έπειτα γύρισαν ξανά για να βρουν την Ιθάκη τους. Αλλοτε με επιτυχία, άλλοτε με παταγώδη αποτυχία.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X