Αν είναι να καταλήξουμε πάλι στον... Βράνιες

Αν είναι να καταλήξουμε πάλι στον... Βράνιες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την κιτρινόμαυρη επικαιρότητα και την υπόθεση του Βόσνιου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ και μερικές ώρες ένα από τα θέματα που απασχολούν την «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα είναι αυτό του Ογκνιέν Βράνιες. Η αλήθεια είναι ότι από το δικό μου ρεπορτάζ δεν προκύπτει πουθενά θέμα επιστροφής του Βόσνιου, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο στην Άντερλεχτ και έχει ήδη φάει πόρτα μία φορά από τον Παναγιώτη Κονέ.

Αυτό βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί το ρεπορτάζ του Σταύρου, ή όσα έγραψε νωρίτερα σε blog του ο Βαγγέλης. Σαββάτο μεσημέρι συζητούσα με τον Τάσο Τσατάλη και το θέμα της κουβέντας μας ήταν αυτό. Ένα δίδυμο δηλαδή στα μετόπισθεν με τον Βόσνιο και τον Τζαβέλλα.

«Μπορεί να μην περνάει τίποτα», του είπα αρχικά και συμπλήρωσα κάνοντας χαβαλέ: «Θα έχουμε μία κόκκινη σε κάθε τρία ματς και θα έχουμε εύκολα τις πιο πολλές κίτρινες στο πρωτάθλημα. Χώρια που θα έχουμε κάθε μέρα το άγχος μήπως γίνει κάτι στα Σπάτα».

Τα αγωνιστικά του προσόντα του Βράνιες δεν τα βρίσκεις εύκολα

Πέρα από την πλάκα πάντως. Τα αγωνιστικά του προσόντα του Βράνιες δεν τα βρίσκεις εύκολα πουθενά. Είναι αλτικός, γρήγορος, εξαιρετικός αμυντικός, αλλά όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν μία κινητή βόμβα μέσα στα αποδυτήρια. Με τη συμπεριφορά του μπορεί να τινάξει στον αέρα τη λειτουργία μίας ομάδας. Τη χρονιά του πρωταθλήματος αυτό έγινε, αλλά «θάφτηκαν» πολλά. Όταν όμως έφυγε, άρχισαν να σκάνε ένα – ένα τα θέματα.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηρεμία. Χρειάζεται απίστευτη προσήλωση στο στόχο. Και όσο και αν ο Βράνιες θα ήταν απαραίτητος αγωνιστικά ΔΕΝ είναι βάσει των εξωαγωνιστικών του χαρακτηριστικών. Αυτό πιστεύω και θεωρώ ότι απολύτως δικαιολογημένα ο Παναγιώτης Κονέ είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο της επιστροφής του. Ούτε εγώ είμαι υπέρ της επιστροφής του, αλλά δεν αποφασίζω εγώ σε καμία περίπτωση. Ούτε μου πέφτει λόγος.

Τι να θυμηθούμε δηλαδή; Το ξύλο με τον Χιμένεθ; Το επεισόδιο με τον Μπακάκη; Το σκηνικό με το πάρτι γενεθλίων; Την ιστορία με την Καρλέουσα που «έσκασε» όταν δεν ήταν εδώ; Το ότι «κρέμασε» την ΑΕΚ στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, την παράτησε στα «κρύα» του… λουτρού το προηγούμενο καλοκαίρι για ένα ποσό που δεν είχε πάρει και γύρισε στην Άντερλεχτ ενώ υπήρχαν «υποχρεώσεις» και πρόσβαλλε άσχημα έναν άνθρωπο της ΑΕΚ;

Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής έχει δώσει τόσα πολλά δικαιώματα στην κοινωνία της ΑΕΚ; Κανένας!

Είναι καμένα λάδια, δεν τα βάζεις σε νέο αυτοκίνητο»

Πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Μελισσανίδης είπε για τον Βράνιες και το ενδεχόμενο επιστροφής του: «Δεν είναι κακό παιδί. Έχει την τρέλα του. Αλλά δε νομίζω. Είναι καμένα λάδια, δεν τα βάζεις σε νέο αυτοκίνητο».

Τη δεδομένη στιγμή λοιπόν έχουμε μία αρνητική προδιάθεση του «Τίγρη» και την αρνητική εισήγηση του Κονέ. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουν πολλές ανατροπές για να επιστρέψει και εγώ δεν τις βλέπω εφικτές τώρα.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Κονέ

Πέρα από τη δική μου άποψη για τον Βράνιες πάντως, θεωρώ πολύ σημαντικό η ΑΕΚ να πάρει στόπερ ηγέτη. Και δε γίνεται κάθε τρεις και λίγο να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια ονόματα. Δε γίνεται να μη μπορείς σε ολόκληρο τον κόσμο να βρεις έναν κεντρικό αμυντικό που να σου κάνει.

Ο Παπαδημητρίου και ο Κονέ λοιπόν θα πρέπει να βρούνε έναν αμυντικό ογκόλιθο να τον βάλουν μαζί με τον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας και μαζί με τον Στάνκοβιτς και δύο νέα ακραία μπακ να δώσουν τη δυνατότητα στον Μιλόγεβιτς να χτίσει τη νέα ΑΕΚ από πίσω προς τα μπροστά. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Δεν αντέχω άλλο ξαναζεσταμένο και ελαττωματικό φαγητό.

Ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνούν μαζί μου. Δεκτό. Ο Βράνιες ένα από τα καλύτερα εξωαγωνιστικά πράγματα που «έχτισε» εδώ ήταν η σχέση του με τον κόσμο. Θεωρώ λοιπόν αδιανόητο να βάλει η ΑΕΚ ένα τόσο εκρηκτικό μίγμα μέσα στα αποδυτήρια στο ξεκίνημα μίας νέας προσπάθειας.

ΥΓ: Για τις «χυλόπιτες» του Εντσάμ και του Τζαβέλλα σε Μοντεστό και Τοροσίδη διαβάσατε νωρίτερα στο Enwsi.gr. Είναι αλήθεια και το γράψαμε και στον Δικέφαλο του Σαββάτου. Είναι επίσης ένα δείγμα των κινήσεων του Ολυμπιακού να προκαλέσει πρόβλημα στην ΑΕΚ. Όπως έκανε και με τον Λιβάι Γκαρσία, όπως έκανε και με τους Παπασταθόπουλο και Λαλά.

Από εκεί και πέρα και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μεταγραφικά, Τζαβέλλας και Εντσάμ πρέπει πάση θυσία να είναι στην Ολλανδία. Το ίδιο και ο Αραούχο. Δεν είναι ώρα να παίζουμε. Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να «χτίσει» με όλα τα εργαλεία στη διάθεσή του. Διαφορετικά θα κάνουμε πάλι μισές δουλειές.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X