Ο Κονέ δεν θέλει τον Βράνιες, όμως πρέπει να φέρει καλύτερο από τον Τζαβέλλα

Ο Κονέ δεν θέλει τον Βράνιες, όμως πρέπει να φέρει καλύτερο από τον Τζαβέλλα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στο enwsi.gr για την αντίθετη άποψη του Κονέ σε πιθανή επιστροφή του «κομάντο» και την απαίτηση να βγει στόπερ-leader

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν ο Όγκνιεν Βράνιες στα 31 του, με τέτοια σωματοδομή και αθλητικότητα, με τόσο προσεχτική ζωή που κάνει -διότι πολλοί έχουν την άποψη ότι είναι μόνο μπερμπάντης, καλοζωιστής και αλάνης, αλλά δεν ξέρουν για παράδειγμα ότι εν αντιθέσει με άλλους, δηλώνει μανιακός με τη γυμναστική και δεν ακουμπάει το αλκοόλ- είναι μαζί και «καμένα λάδια» όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον αποκάλεσε, εγώ θα πω απλώς ότι εκείνη, ήταν μια τοποθέτηση άστοχη.

Ειδικότερα όταν έχεις προσπαθήσει τόσες και τόσες φορές να τον φέρεις πίσω, κατά περιπτώσεις να τον επιβάλεις κιόλας! Ποιος ξεχνάει το «εγώ έφτιαξα τα τρελάδικα» που ο μεγαλομέτοχος είχε εκστομίσει ή το «θα φέρω τρελογιατρό και ψυχίατρο» που επίσης είχε πει, δικαιολογώντας την επιμονή του στον Βόσνιο και συγχωρώντας τα εντός της ομάδας παραστρατήματά του.

Τι συνέβη τον περασμένο Γενάρη λοιπόν; Ας το πιάσουμε από εκεί, για να το φτάσουμε στο σήμερα. Ο Βράνιες είχε φέρει την κατάσταση εκεί που ήθελε με την Άντερλεχτ, θα βόλευε και την ΑΕΚ η νέα πραγματικότητα καθώς θα κάλυπτε ένα μέρος του συμβολαίου του έως το τρέχον καλοκαίρι και θα άνοιγε ο δρόμος της απόκτησής του αυτές τις μέρες που ζούμε, έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του με τη βελγική ομάδα.


Μάλιστα με ένα λογικό ποσό πια, καθώς σε 6 μήνες από τώρα, υπογράφει όπου θέλει ως ελεύθερος. Όμως τότε ο Παναγιώτης Κονέ έκανε (και επέμεινε) στην προσπάθεια για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα μια ανώμαλη προσγείωση στο τίποτα. Έκοψε τον Βράνιες, η ΑΕΚ δεν απέκτησε στόπερ και ο Βόσνιος πήγε ως δανεικός στη Σαρλερουά. Ένα τηλέφωνο περίμενε για να το προχωρήσει, αλλά δεν του έγινε ποτέ.

Αυτή η αντίθεση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας στη συζήτηση για πιθανή επιστροφή του Βράνιες, εξακολουθεί να υφίσταται. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής το θέλει ακόμα, αναγνωρίζει ότι μόνο σε αυτή την ομάδα βρήκε το δρόμο να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Με χιούμορ άλλωστε αντιμετώπιζε και την ατάκα του Μελισσανίδη, γράφοντας στο instagram ότι «ο πρόεδρος μπερδεύτηκε, ήθελε να πει ότι δεν βάζεις καινούργια λάδια σε ένα παλιό αμάξι». Δεν θύμωσε, ούτε δυστρόπησε διότι ξέρει. Ο «τίγρης» του έχει αδυναμία και δύσκολα θα έλεγε όχι στην επιστροφή του. Από την άλλη όμως, οφείλει να σεβαστεί την άποψη του τεχνικού διευθυντή. Γι αυτό τον έχει εκεί…

Η απαίτηση για να έρθει στόπερ τύπου Τσιγκρίνσκι και η θέση του Μιλόγεβιτς

Δεν ψέγω τον Κονέ, οι τεχνικοί διευθυντές εργάζονται για τέτοιου είδους αποφάσεις. Ούτε δικαιούμαι να υποστηρίξω ότι έχει απαραίτητα δίκιο ή άδικο. Αυτό θα ειπωθεί όταν φτάσουμε 31 Αυγούστου και γνωρίζουμε το αν η ΑΕΚ έχει ξανά στο ρόστερ της τον κεντρικό αμυντικό που θα της αλλάξει τη ζωή και την εικόνα. Το ότι έχει σε σημαντικό βαθμό καθυστερήσει, δεν χωρά αμφιβολία. Όπως επίσης ισχύει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να βρει αυτόν που θα κάνει τη διαφορά όσο πιο βαθιά μπαίνουμε στο καλοκαίρι.

Ωραία αυτά περί «δυναμικής διαδικασίας» που λέγονται για τις μεταγραφές του καλοκαιριού, άλλωστε το ανέφερε και ο ίδιος ο προπονητής, όμως ας μη λησμονούμε επίσης ότι οι καλοί στόπερ, με επίπεδο σαν και εκείνο που είχε ο «Τσίγκρι» όταν αφίχθη στην Ελλάδα ή όπως αυτό του Ντα Σίλβα που προτίμησε τη Λυών, δεν βλέπουν το εγχώριο πρωτάθλημα ως ευκαιρία, αλλά πρωτίστως ως οικονομικό αποκούμπι. Θα χρειαστεί ζεστό χρήμα όπως αυτό που δίνει η ομάδα για τον Εντσάμ και ίσως πάλι να μην είναι αρκετό.


Φτάσαμε 20 Ιουνίου κι ενώ η προεργασία είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως η ΑΕΚ δεν έχει τον leader κεντρικό αμυντικό που από μόνη της είχε καταστήσει (και επικοινωνήσει) ως μεταγραφική προτεραιότητα, 6 ολόκληρους μήνες πριν. Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα, τότε δεν θα προσπαθούσε τόσο πολύ για τον Παπασταθόπουλο. Ωστόσο ο Σωκράτης έκανε την επιλογή του, ο Ντα Σίλβα έκλεισε αλλού και η ΑΕΚ έφτασε στην πόρτα του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος σε λίγο καιρό κλείνει τα 34. Τη διαφορά θεωρώ ότι την αντιλαμβάνεστε όλοι, δεν χρειάζεται υπερ-ανάλυση.

Ασφαλώς και θα περιμένουμε, προσωπικά ευελπιστώ ότι την απαίτηση αυτή θα εγείρει πρώτος από όλους ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αλίμονο αν δεν το κάνει. Σεζόν με πεντάδα τους Τζαβέλλα, Νεντελτσιάριου, Λάτσι, Σβάρνα και Μήτογλου, δύσκολα θα πάει καλά. Δεν έχω ακούσει ότι η ΑΕΚ δεν θα πάρει άλλον στόπερ, ούτε όμως ότι θα το κάνει κιόλας. Όλα είναι στον αέρα. Χώρια που εκλαμβάνεται ως επικίνδυνο να λέμε ότι περιμένει πρώτα να πουλήσει έναν εκ των Νεντελτσιάρου ή Σβάρνα, καθώς πρόταση ίσως να μην έρθει ποτέ κι ενώ στο μεσοδιάστημα, θα χάνονται ευκαιρίες καλών στόπερ.

ΥΓ. Ίσως κάπου εντός ΑΕΚ, να επικρατεί και η άποψη ότι η συνύπαρξη των Βράνιες και Τζαβέλλα, να φέρει στα αποδυτήρια κλίμα τοξικό, αν μεταξύ τους δεν τα βρουν. Θα θυμάστε ότι και ο Έλληνας στόπερ είχε προκαλέσει αντιπάθειες και θέματα στον ΠΑΟΚ, δεν είχε φύγει με τρόπο καλό από εκεί. Από την άλλη, η μεταξύ τους σύγκριση δεν χωρά αμφιβολία για το ποιος έχει καλύτερο πακέτο, αν η ομάδα έμπαινε στη διαδικασία να διαλέξει έναν εκ των δύο. Σεβαστό είναι λοιπόν να λέμε ότι δεν θέλουμε τον Βράνιες, αρκεί να έχουμε κάτι εξίσου καλό ή και καλύτερο να παρουσιάσουμε. Οψόμεθα!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X