Το πρόβλημα στα μπακ της ΑΕΚ δεν μπορείς να το υποτιμάς

Το πρόβλημα στα μπακ της ΑΕΚ δεν μπορείς να το υποτιμάς
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος τα βάζει... κάτω στο blog του στο enwsi.gr για το (μεγάλο) πρόβλημα της άμυνας της ΑΕΚ που παραμένει άλυτο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι σε ότι αφορά τις (μεγάλες) ανάγκες της ΑΕΚ στην ενίσχυση της.

Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς για το πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα και τον Γεράσιμο Μήτογλου για το rotation στα στόπερ. Για τον Ολιβιέ Εντσάμ έρχονται καλά νέα αφού δεν πήγε στην πρώτη της Σέλτικ και άπαντες περιμένουμε την 1η Ιουλίου για να παραμείνει ελεύθερος και να ενεργοποιηθεί το deal με την ΑΕΚ.

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ο μεγάλος στόχος για την θέση του φορ, αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι βάση ρεπορτάζ οι πιθανότητες τώρα δεν είναι τόσες πολλές όσο πιστεύουμε. Η προσφορά προς τον παίκτη δεν είναι ικανοποιητική όπως λέει ο ίδιος, ενώ πάντα οι διαπραγματεύσεις με τον Ραμίρεθ της Λας Πάλμας χρειάζονται χρόνο και θυσίες. Οπότε εδώ η ΑΕΚ πρέπει να ζυγίσει μέχρι πότε μπορεί να περιμένει για τον Αραούχο και αν μπορεί να πάει στα πρώτα προκριματικά του Conference League μόνο με τον Ανσαριφάρντ φορ και πίσω του τον νεαρό Κοσίδη. Αντιθέτως για τον Γιώργο Τζαβέλλα η υπόθεση είναι… τελειωμένη, υπάρχει συμφωνία και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της απόκτησης του. Τα επόμενα 24ωρα.


Ο στόπερ-ηγέτης και οι ανάγκες της

Από αυτή εδώ τη γωνιά σας έχουμε επαναλάβει την μεγάλη ανάγκη της ΑΕΚ για έναν στόπερ-ηγέτη με τα χαρακτηριστικά που είχε ο Νταμιάν Ντα Σίλβα και πολλά από αυτά που έχει ο Μπόγκνταν Πλάνιτς και δεν έχει κανείς από τους Σβάρνα-Τζαβέλλα-Λάτσι-Νεντελτσεάρου-Μήτογλου. Άρα η ΑΕΚ την ανάγκη της για αυτόν τον στόπερ που ήθελε να καλύψει από τον Γενάρη όταν μίλησε με τον Παπασταθόπουλο, δεν έχει καλυφθεί και προφανώς δεν είναι ποδοσφαιρικώς ορθόν να μιλά κανείς για την περίπτωση του Τζαβέλλα σε αυτή την κουβέντα.

Ομως οι πραγματικές ανάγκες της ΑΕΚ δεν σταματούν εδώ. Θέλει και δύο ακραία μπακ, και αριστερό χαφ-εξτρέμ και εγώ επιμένω για επιτελικό μέσο με οργανωτικές ικανότητες όπως ο Πέτρος Μάνταλος. Κάτι που θα κάνει καλό και στον ίδιο τον Μάνταλο.

Και θα εστιάσω στα δύο ακραία μπακ. Επειδή αφορά την άμυνα και η ΑΕΚ θα έπρεπε να λύσει τα προβλήματα της στην άμυνα πρώτα από όλα. Μέχρι στιγμής για το αμυντικό κομμάτι που την… σκότωσε πέρυσι, έχει αποκτήσει βασικό τερματοφύλακα. Ούτε τον στόπερ-ηγέτη, ούτε τα ακραία μπακ της που τόσο χρειάζεται. Και βεβαίως αναφέρομαι στα βασικά μπακ που θα κάνουν τη διαφορά και θα υποστηρίξουν το νέο πλάνο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Και για δεξιά και για αριστερά, χωρίς καμία διάθεση έκπτωσης και συναισθηματισμού για τους έχοντες συμβόλαιο. Δηλαδή τους Μπακάκη-Λόπες-Νταντσένκο που δεν μπορούν να δώσουν στην ΑΕΚ αυτό που θέλει.


Πρόβλημα που υποτιμά

Αν η ΑΕΚ υποτιμήσει και άλλο αυτό το πρόβλημα θα το βρει σίγουρα μπροστά της. Προφανώς και βάση γεγονότων το έχει βάλει… πίσω στις προτεραιότητες και εκτιμά ότι με τους υπάρχοντες θα γίνει η δουλειά στα προκριματικά. Χρόνος υπάρχει, αλλά το ζήτημα είναι να έρθουν έγκαιρα για να μπουν στην ομάδα και να παίξουν όταν θα τους χρειάζεται η ομάδα για τα κρίσιμα ματς των προκριματικών όταν θα… καίει περισσότερο η μπάλα.

Η φετινή αγορά είναι δύσκολη λόγω EURO 2021 και πολλές ομάδες περιμένουν, το ίδιο και παίκτες. Το αρνητικό για την ΑΕΚ είναι αυτό που ισχύει και για τις άλλες ελληνικές ομάδες πλην Ολυμπιακού. Με το Conference League και την κακή εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος δύσκολα μπορούν να δελεάσουν καλούς παίκτες (τρανό παράδειγμα ότι έγινε με Ντα Σίλβα) και πρέπει να ψάξουν πολύ-πολύ καλά, να κινηθούν έγκαιρα και να προσφέρουν περισσότερα. Η ΑΕΚ βρίσκεται στην πολύ χαμηλή κατηγορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ακόμη κάτω και από την Τουρκία που παρότι έχει το σοβαρό ζήτημα της υποτίμησης της λίρας, κρατά… μπόσικα στο ποδόσφαιρο της με καλές ομάδες και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.

Ομως για τις βασικές ανάγκες της και δη για το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα, η ΑΕΚ πρέπει να κάνει όλα όσα πρέπει και πιο γρήγορα από ότι υπολογίζει…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X