Ο Εντσάμ μπορεί να γίνει Εμβιλά και… βάλε!

Ο Εντσάμ μπορεί να γίνει Εμβιλά και… βάλε!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου στο blog του στο enwsi.gr περιμένει τον Γάλλο παικταρά, Ολιβιέ Εντσάμ και ανεβάζει τις προσδοκίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντιλαμβάνομαι, πως αυτές οι μέρες δεν είναι οι ιδανικότερες για τους περισσότερους. Βλέποντας τη σύνθεση της αποστολής που βρίσκεται στο Πήλιο και όντας σε φάση αναμονής για τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί, άπαντες είναι στο περίμενε και αυτό δεν συμβάλει στην ηρεμία. Βέβαια, δεν περίμενα και πολύ διαφορετική εξέλιξη. Η ΑΕΚ θέλει φέτος μεταγραφές που θα κάνουν τη διαφορά και όχι μπαλώματα, άρα ανεβαίνει και ο δείκτης δυσκολίας στις κινήσεις.

Η ΑΕΚ έχει στον προθάλαμο τρεις κινήσεις που εκτιμώ, πως θα γίνουν. Αναφέρομαι σε Τζαβέλλα, Εντσάμ και Αραούχο. Επίσης, θεωρώ δεδομένο – ειδάλλως θα είναι άκυρο και θα αποτελεί τεράστιο αυτογκόλ – πως θα υπάρξει ενίσχυση ανάλογου επιπέδου στα άκρα της άμυνας, έναν ακόμα στόπερ και έναν αριστερό χαφ. Απ’ όλες αυτές τις κινήσεις όμως, εάν είχα τη δυνατότητα να ευχηθώ μία να βγει στο 100% για την Ενωση, αυτή θα ήταν σίγουρα του Εντσάμ.

Ο Γάλλος είναι παίκτης που σου μένει. Οπως και οι περισσότεροι, είναι γεμάτο το μυαλό μου από τις εικόνες του σε εκείνα τα ματς με τη Σέλτικ προ τριετίας. Ο Εντσάμ ήταν πανταχού παρών και εκείνος που απειλούσε περισσότερο την ΑΕΚ με την εικόνα του μέσα στο παιχνίδι. Ηταν καλή ομάδα η Σέλτικ τότε, έκανε μεγάλη υπέρβαση η ΑΕΚ που την απέκλεισε και ο Εντσάμ ξεχώριζε μέσα στο γήπεδο και σου έδειχνε πως είναι παίκτης για τοπ επίπεδο.

Παικταράς που κάνει πάταγο!

Είναι αλήθεια, πως οι επιλογές που έκανε στην πορεία δεν ήταν ιδανικές. Η Σέλτικ είχε φθίνουσα πορεία, ο δανεισμός στη Μαρσέιγ αποδείχθηκε τραυματική εμπειρία. Αλλά ο Εντσάμ παραμένει ένας παίκτης, που δεν μπορεί να αμφισβητείται η ικανότητα του. Εάν θέλετε να κάνουμε και συγκρίσεις με τα δικά μας, νομίζω πως είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τον σούπερ Εμβιλά, που είναι παίκτης με θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ και έκανε τεράστια διαφορά πέρυσι. Με δεδομένη την ηλικία μάλιστα, ίσως να έχει και περισσότερα να δώσει.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη μεταγραφή, να της βγει ο Εντσάμ. Ξέρετε την άποψη μου, σας έχω πει και άλλες φορές, πως όσα λεφτά και να ξοδέψεις, δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για την επιτυχία μιας μεταγραφής. Ο Εντσάμ δείχνει πως έχει όλες τις προδιαγραφές για να πετύχει, αλλά πάντα περιμένω το γήπεδο για να πει όλη την αλήθεια. Για την ΑΕΚ θα είναι τεράστια υπόθεση, να βρει έναν παίκτη ορχήστρα στο κέντρο.

Καταλαβαίνω, πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια μίζερη κατάσταση που μας έβαλε όλους στο τρυπάκι της εσωστρέφειας. Ελεγα και χθες στο video της ημέρας, πως η ΑΕΚ πρέπει να διώξει το φόβο. Αυτό είναι συναίσθημα που μας συνοδεύει πλέον. Μη βγει ένα όνομα, γιατί θα μπει ο Ολυμπιακός. Μην κοιτάτε εκεί, γιατί η ΑΕΚ δεν μπορεί τέτοιους παίκτες. Ο Εντσάμ είναι παίκτης που άλλοτε δεν θα μπορούσε να πάρει η ΑΕΚ, αλλά τώρα τον έχει προ των πυλών. Και είναι παικταράς.


Αυτός που της λείπει!

Είναι γεγονός, πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν πολλά λάθη στις μεταγραφικές επιλογές της ΑΕΚ. Στη δική μου κρίση, το μεγαλύτερο εξ όλων αποτέλεσε η απόκτηση του Κρίστισιτς. Μπορεί να πει κάποιος, πως ο Σέρβος είχε κάποια καλά παιχνίδια στο διάστημα που αγωνίστηκε με τα «κιτρινόμαυρα», αλλά εκτιμώ πως ήταν απλά εξαιρέσεις που επιβεβαίωναν τον κανόνα. Ποιος ήταν αυτός; Ο Κρίστισιτς δεν ήταν και δεν μπορούσε ποτέ να γίνει ο ηγέτης που ήθελε η ΑΕΚ.

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ λάθεψε και ας πλήρωσε ακριβά με αυτήν την επιλογή της. Ο Σέρβος κινήθηκε σε ρηχά νερά και περίμενε από τους υπόλοιπους να τον παρασύρουν προς τα πάνω. Είχε την ατυχία με τον Σιμάνσκι που έμεινε έξω στο ξεκίνημα της σεζόν και άργησε πολύ να βρει σταθερότητα και ρυθμό. Είχε έναν Γαλανόπουλο που ταλανίστηκε από τραυματισμούς, τον Σάκχοφ με τα θέματα του, τον Σιμόες να βγαίνει νοκ άουτ.

Είναι σημαντική η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Αμυνα, κέντρο, επίθεση. Είναι κομβικό η ΑΕΚ να γίνει ομάδα και ποντάρω πολλά στον Μιλόγεβιτς γι’ αυτό. Αλλά θα πρέπει η ΑΕΚ να βρει τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στο πρόσωπο του Εντσάμ. Να γίνει σημείο αναφοράς και εκείνος που θα κουβαλά την ομάδα στην πλάτη του. Επειτα, όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Η ΑΕΚ θέλει ένα αφεντικό στο κέντρο και ο Γάλλος μπορεί να γεμίσει αυτοπεποίθηση άπαντες σε όλα τα επίπεδα.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X