Ο σταδιακός μετασχηματισμός του ρόστερ της ΑΕΚ

Ο σταδιακός μετασχηματισμός του ρόστερ της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τα μεταγραφικά τεκταινόμενα και… όχι μόνο.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απολύτως λογικό είναι να σε πιάνει η… καρδιά σου, όταν βλέπεις την αποστολή της ΑΕΚ που ταξίδεψε στο Πήλιο. Είναι μια αποστολή που λογικά παραπέμπει περισσότερο σε μια, δυνατή μεν, αλλά ΑΕΚ Β’ δε!

Όμως, θα ήταν άδικο να ξεχνάμε κάποια πολύ βασικά πράγματα και να αλλοιώνουμε την πραγματικότητα. Το πρώτο ότι μιλάμε για ένα στάδιο, περισσότερο αξιολόγησης και σχεδόν καθόλου μονταρίσματος. Όπως σωστά είπε και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, το μοντάρισμα της ομάδας, θα γίνει στην Ολλανδία.

Δεύτερον, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό που γίνεται από την Πέμπτη στο Πήλιο, δεν ήταν προγραμματισμένο να γίνει, αλλά γίνεται επειδή το ζήτησε ο Σέρβος τεχνικός να γίνει. Και το ζήτησε ακριβώς για το λόγο της αξιολόγησης. Της επιβεβαίωσης της αξιολόγησης, για να ακριβολογούμε, αφού σίγουρα ο Μιλόγεβιτς ξέρει ήδη τα πάντα για τους πάντες.

Κι όμως φέτος… χρειάζεται και ΑΕΚ Β’!

Τρίτον, στο Πήλιο δεν έχουν πάει ακόμα, ο Μάνταλος, ο Μπακάκης, ο Σβάρνας, ο Νεντελτσεάρου, αλλά και ο Τζαβέλλας που είναι «κλεισμένος». Λίγες μέρες αργότερα, θα προστεθούν στην Ολλανδία και ο Καρίμ με τον Γκαρσία. Και κάπου εκεί αναμένονται και οι Εντσάμ και Αραούχο, οι υποθέσεις των οποίων, έχουν μπει επίσης στην τελική τους ευθεία.

Το ρόστερ που θα έχει τότε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, θα έχει μετασχηματιστεί αρκετά, δεν θα παραπέμπει σίγουρα σε… ΑΕΚ Β’, αλλά θα εξακολουθεί να θέλει ενίσχυση σε βασικές και καίριες θέσεις.

Παρεμπιπτόντως, μιας και αναφέρομαι σε ΑΕΚ Β’, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι… σχήμα λόγου, ούτε υπερβολή. Η ΑΕΚ πρέπει φέτος να στελεχώσει και δεύτερη ομάδα ώστε να δημιουργηθεί ΑΕΚ Β’. Και γι’ αυτό υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Πήλιο, παιδιά που πιθανότατα δεν θα ήταν εκεί, αν δεν υπήρχε αυτή η αναγκαιότητα.

Θα υπάρχουν και «παλιοί» και θα πρέπει να… ξεχάσουν!

Αυτό που θα πρέπει ωστόσο να αντιληφθούμε όλοι μας, είναι ότι στο τελικό ρόστερ της σεζόν 2021-2022, θα συμπεριλαμβάνονται σίγουρα και παίκτες που ήταν πέρυσι στην ομάδα και που μας δημιούργησαν… ψυχολογικά προβλήματα, με την τραγική εικόνα της ΑΕΚ.

Γι’ αυτό και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, λέει και ξαναλέει, ότι θα πρέπει να μπει ένα μεγάλο «Χ», με λίγα λόγια να διαγραφεί πλήρως από τη μνήμη της ομάδας και του όλου περιβάλλοντος, η περσινή σεζόν.

Ακόμα δηλαδή κι αν γίνει αυτό που πρέπει πάση θυσία να γίνει, και δεν μείνει κανένα κενό από τις ποιοτικές μεταγραφικές προσθήκες που θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι, όλοι αυτοί οι παίκτες θα πρέπει να «δέσουν» με τις παλιοσειρές. Και όλοι μαζί να συνθέσουν μια ΑΕΚ εντελώς διαφορετική από αυτή που μας προκάλεσε… ψυχολογικά, την περασμένη σεζόν.

Υστερόγραφα για… Τσιγκρίνσκι

Υ.Γ.: Το έγραψα και στην «ΩΡΑ» της Πέμπτης, θα ήθελα να το επαναλάβω κι εδώ. Έχω την αίσθηση ότι σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, η ΑΕΚ θα χειριζόταν διαφορετικά την υπόθεση Τσιγκρίνσκι. Αν για παράδειγμα, ήταν τεχνικός διευθυντής ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο «Τσίγκρι» θα παρέμενε για έναν ακόμα χρόνο με το σκεπτικό του τύπου… «είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, σημαντικός για τα αποδυτήρια, του αξίζει να τελειώσει την καριέρα του στην ΑΕΚ». Όχι ότι αυτά δεν θα ίσχυαν, αλλά δεν γίνεται σε ένα μεγάλο κλαμπ που έχει προτεραιότητα να κάνει πρωταθλητισμό, το να μπαίνει οτιδήποτε άλλο πάνω από το αν μπορεί ένας οιοσδήποτε ποδοσφαιριστής να προσφέρει, αγωνιστικά.

Υ.Γ.2.: Ο Τσιγκρίνσκι έχει χίλια καλά και οπωσδήποτε μιλάμε για μια από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Και χίλια μπράβο στην ΑΕΚ και προσωπικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που τον αποχαιρέτησαν με τα λόγια και με τις τιμές που του αρμόζουν και που του αξίζουν. Και φυσικά, η έλλειψη της προσωπικότητάς του, θα πρέπει να αναπληρωθεί. Αλλά αγωνιστικά, δεν μπορούσε να προσφέρει άλλο, βασιζόμενος μόνο και μόνο στην εμπειρία του. Και νομίζω ότι είναι στα υπέρ του Γιάννη Παπαδημητρίου, που είναι αυτός που παίρνει τις τελικές αποφάσεις, που λειτούργησε με το βασικό κριτήριο, το αν δηλαδή κάνει και το αν μπορεί ένας παίκτης να είναι επιπέδου μιας ανταγωνιστικής ΑΕΚ.

Υ.Γ.3.: Τα πράγματα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα και ποδοσφαιρικά. Κι αυτό θα πρέπει να αφορά στο σκεπτικό όλων μας και το γράφω πρώτα για να το διαβάσω εγώ ο ίδιος! Γι’ αυτό και όπως έχω ξαναγράψει, σημασία δεν έχει αν γουστάρουμε τον Αραούχο, που δεδομένα τον γουστάρουμε. Δεν πρέπει να έρθει επειδή τον γουστάρουμε! Όχι. Ο Αραούχο πρέπει να έρθει επειδή ο προπονητής της ΑΕΚ τον θεωρεί ως την πιο ενδεδειγμένη λύση για τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X