ΑΕΚ: Το πιο... εύκολο Κύπελλο στην ιστορία, τροπαιούχος χωρίς τελικό! (VIDEO)

ΑΕΚ: Το πιο... εύκολο Κύπελλο στην ιστορία, τροπαιούχος χωρίς τελικό! (VIDEO)

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Πιερικού με 3-1 στον ημιτελικό Κυπέλλου του 1964 στην Κατερίνη ήταν ουσιαστικά και αυτή που χάρισε το Κύπελλο εκείνης της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν μια μέρα σαν σήμερα του μακρινού 1964, η ΑΕΚ αγωνιζόταν στην Κατερίνη με τον Πιερικό για τον ημιτελικό του κυπέλλου, δεν περίμενε ποτέ πως εκείνο το ματς θα της χάριζε τελικά και το κύπελλο. Και όμως, στον μαγικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις κατά καιρούς συμπαιγνίες των «απατ-αιώνιων» δυναστών του, το έφεραν και αυτό. Η Ενωση επωφελήθηκε από την οργή του κόσμου και τα επεισόδια που ακολούθησαν και δημιούργησαν τέτοιας έκτασης επεισόδια, που απέτρεψαν την ΕΠΟ να σκεφτεί επανάληψη του ματς και έδωσε το κύπελλο άνευ αγώνος στην ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πήγε στην Κατερίνη και επικράτησε εύκολα σε νοκ άουτ ματς με 3-1 του Πιερικού με γκολ των Παπαϊωάννου και Νεστορίδη (2). Την ίδια μέρα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συγκρούονταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επειτα από μια απίστευτα «άνοστη σούπα» και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών εκατέρωθεν, υπήρξε έκρηξη οργής από τον κόσμο. Οι φίλοι των δύο ομάδων πίστεψαν πως οι παίκτες τους ήταν συνεννοημένοι με τις διοικήσεις να οδηγήσουν το ματς σε επαναληπτικό, ώστε να κερδίσουν επιπλέον εισπράξεις από τα εισιτήρια.

Ετσι, μπήκαν μέσα στο γήπεδο και διέλυσαν τα πάντα διακόπτοντας το παιχνίδι στο 116’ της παράτασης. Οι ζημιές έφτασαν στο εξωπραγματικό για την εποχή ποσό του 1 εκατομμυρίου δραχμών και η ΕΠΟ αναγκάστηκε να μηδενίσει τις δύο ομάδες. Μοιραία, το κύπελλο κατέληξε στην ΑΕΚ άνευ αγώνα και έτσι η Ενωση κατέκτησε το πιο…ξεκούραστο τρόπαιο στην ιστορία της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X