Ας μιλήσουμε για ποιότητα και για τη σκούπα

Ας μιλήσουμε για ποιότητα και για τη σκούπα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την πρεμιέρα του Μιλόγεβιτς, την ποιότητα που ζήτησε και το πόσο θα αλλάξει η ομάδα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη μέρα που το πρωτοσέλιδο του Δικέφαλου με τη φωτογραφία του Μελισσανίδη και τη λέξη σκούπα προκάλεσε πανικό. Πάμε λοιπόν να ρίξουμε μία ματιά στο πόσοι από το περσινό ρόστερ δεν είναι στο πλάνο για να δούμε αν η ΑΕΚ έχει πρόθεση να αλλάξει.

Ο Αθανασιάδης σήμερα θα μεταβεί στη Μολδαβία για να ολοκληρώσει τη μεταφραφή του στη Σερίφ. Ο Χνιντ τέθηκε εκτός ομάδας και δε θα είναι ούτε καν στο Πήλιο για να πάρει μία ευκαιρία. Με τον Τσιγκρίνσκι έπεσαν οι τίτλοι τέλους, μία απόφαση απολύτως λογική.

Ο Ινσούα το είχε ξεκαθαρίσει η ΑΕΚ πως δε θα είναι καν στην πρώτη και αναζητείται τρόπος να μείνει στην Αλδοσιβί. Ο Βασιλαντωνόπουλος αποτελεί ήδη παρελθόν, η ΑΕΚ θα κάνει κίνηση για δεξί μπακ, οπότε ένας εκ των Μπακάκη ή Νταντσένκο αργά ή γρήγορα θα μας χαιρετήσει.

Στη μεσαία γραμμή ο Κρστίτσιτς τέθηκε εκτός πλάνων και δεν υπολογίζεται, οπότε η ΑΕΚ θα κάνει δεδομένα κίνηση για απόκτηση ενός αμυντικού χαφ, με δεδομένο ότι ο Σιμόες που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού υπολογίζεται να επιστρέψει στη δράση καλό… Οκτώβρη. Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο Σιμάο, για τον οποίο επίσης η ΑΕΚ ψάχνει να βρει τρόπο να γλιτώσει τα 450 χιλιάρικα.

Ο Λιβάια αποτελεί παρελθόν από τον Γενάρη και δεδομένα θα γίνει κίνηση για τα άκρα, ο Βέρντε έχει δεδομένη οψιόν από τη Σπέτσια οπότε έχει χαιρετήσει, ενώ ο Καρακλάγιτς που είχε αποκτηθεί με προοπτική δεν θα πάρει καν ευκαιρία στο Πήλιο. Το πιο πιθανό είναι να πάρει, αν πάρει, ευκαιρίες στην ΑΕΚ Β. Όσο για τον Ντέλετιτς και αυτός έμεινε εκτός πλάνων. Σε ό,τι αφορά τέλος στην επίθεση, ο Ολιβέιρα μας χαιρέτησε και όλοι είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων.

Συνολικά λοιπόν η ΑΕΚ σε σχέση με το περσινό της ρόστερ δε θα έχει τη νέα αγωνιστική περίοδο τουλάχιστον για το ξεκίνημα 12 ποδοσφαιριστές.

Το νυν ρόστερ

Διαβάζοντας κάποιος το ρόστερ που θα ταξιδέψει στο Πήλιο, ενδεχομένως να απογοητευτεί. Μόνο που και ο ίδιος ο Μιλόγεβιτς το ξεκαθάρισε πως το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα είναι αναγνωριστικό. Για να μπορέσει να καταλάβει, αν μπορεί και κατά πόσο να στηριχτεί σε παίκτες όπως είναι ο Μιτάι, ο Λάτσι, ο Μήτογλου, ο Σαμπανάτζοβιτς, ο Ρουκουνάκης, ο Μαχαίρας, ο Χριστόπουλος και ο Κοσίδης και ποιοι από τους προαναφερόμενους θα… μετακομίσουν είτε στην ΑΕΚ Β, είτε θα δοθούν κάπου ως δανεικοί.

Μιλάμε λοιπόν για οκτώ (8) επιπλέον ποδοσφαιριστές. Που στα μάτια τα δικά μου μόνο οι μισοί μπορούν να είναι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής με τη δεύτερη για να ψηθούν και να μπορεί η ΑΕΚ να έχει από κοντά τον έλεγχο προόδου τους.

Η απαιτούμενη προσθήκη ποιότητας

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δε μάσησε τα λόγια του. Δεν είπε μεγάλες κουβέντες, δεν έταξε πράγματα. Δεν συμπεριφέρθηκε στην πρεμιέρα του ούτε στο ελάχιστο όπως είχε πράξει ο Μιγκέλ Καρντόσο. Κράτησε χαμηλό προφίλ, κάτω τη μπάλα, παρότι θα μπορούσε να είχε τάξει τον ουρανό με τα άστρα.

Αυτό μάλιστα που είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος προπονητής ήταν: «Δε θέλω μεγάλο ρόστερ. Θέλω ποιότητα στο ρόστερ. Σίγουρα θα φέρουμε παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα».

Τέτοιοι ποδοσφαιριστές είναι ο Τζαβέλλας, ο Εντσάμ, ο Αραούχο. Οι οποίοι για προφανείς λόγους ακόμα δεν είναι όλα έτοιμα για να ανακοινωθούν. Αλλά για αυτούς τους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει ανησυχία. Όπως δεν υπάρχει για τους διεθνείς που θα ενσωματωθούν αργότερα με την ομάδα. Κάποιοι στο Πήλιο και κάποιοι στην Ολλανδία, όπως ο Ανσαριφάρντ και ο Γκαρσία.

Το σημαντικό όμως είναι να είναι οι προαναφερόμενοι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Αν αυτό δεν το πράξει η ΑΕΚ θα είναι απίστευτα εκτεθειμένη. Αν όμως δώσει στον Μιλόγεβιτς τα εργαλεία για να δουλέψει σωστά, μετά θα έχει το χρόνο που χρειάζεται για να αλλάξει τα υπόλοιπα δεδομένα. Γιατί η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει και άλλα πράγματα.

Χρειάζεται στόπερ σαν τον Τσιγκρίνσκι στα καλά του, αλλά δεν μπορεί να εκθέσει τον Νεντελτσιάρου αν θέλει να τον πουλήσει, χρειάζεται βασικά ακραία μπακ, χρειάζεται επίσης αμυντικό χαφ που θα δίνουν στην ομάδα δύναμη και ύψος, χρειάζεται έναν ακόμα Γκαρσία στο αριστερό άκρο. Χρόνος υπάρχει. Αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσουν οριστικά οι υποθέσεις των τριών που προαναφέραμε.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός φέρνει έναν 20χρονο με ύψος 1,67, από τα β’ της Λιλ και τον αποθεώνουν όλοι. Γιατί έτσι τους λένε και έτσι κάνουν. Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Μάνταλο και πολλοί βρίζουν. Έκραζαν γιατί οι «κιτρινόμαυροι» παρουσίασαν την επέκταση στην «Αγιά Σοφιά». Πάτε καλά ρε; Που έπρεπε δηλαδή να τον παρουσιάσουν στους Θρακομακεδόνες;

Μιλάμε για έναν παίκτη που θα κλείσει 10ετία στην ΑΕΚ και κάποιοι κάνουν λες και είναι ο Κρισάντους! Έλεος πια. Και για να το κλείσουμε. Και για μένα ο Πέτρος δεν είναι ο παίκτης ηγέτης. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι κακός ποδοσφαιριστής. Είναι υπερπολύτιμος και αυτό το αποδεικνύει ένα απλό γεγονός. Όλοι οι προπονητές του στην ΑΕΚ τον υπολόγιζαν για βασικό. Και κανένας τους δεν έπαιρνε… χαρτάκι. Αν αυτό δε σας λέει τίποτα, τότε παρακολουθείτε λάθος άθλημα.

Καλώς ή κακώς, ο Μάνταλος είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ και αυτός που σήκωσε και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα. Είναι μέλος της ιστορίας του συλλόγου. Και βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο και με τους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς του και με τα χαμένα Κύπελλα. Είναι όμως εκεί. Είναι κακό πράγμα να στάζεις χολή και άλλο να κάνεις κριτική.

ΥΓ 2: Οι πρώτες εντυπώσεις από τα ρούχα της Nike είναι εξαιρετικά. Με απίστευτη προσοχή στη λεπτομέρεια, ή ακόμα και στη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στην πλάτη των παικτών. Επιστρέφουμε σε πρωταθληματική φανέλα. Μακάρι η ομάδα να μη μας διαψεύσει όπως την τελευταία τριετία.

ΥΓ 3: Η ΑΕΚ έκανε το απόλυτο στα play off του χάντμπολ και τώρα έχει μπροστά της την πρόκληση του ΤΡΕΜΠΛ! Θα είναι πολύ ωραίο να πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα μέσα στη Θεσσαλονίκη…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X