Η ΑΕΚ έκανε τον Ολυμπιακό να τρέμει και να μην κατέβει στο μπαράζ πρωταθλήματος! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έκανε τον Ολυμπιακό να τρέμει και να μην κατέβει στο μπαράζ πρωταθλήματος! (VIDEO)

Εμφανίστηκε μόνο η ΑΕΚ, αφού ο Ολυμπιακός είχε προαναγγείλει την παραίτησή του επικαλούμενος τη διαιτησία, αλλά στην πραγματικότητα φοβούμενος διασυρμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τις μεγάλες στιγμές της ομάδας του Πειραιά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι έχουν να θυμηθούν κάποια ιδιαίτερη στιγμή. Αναμφίβολα πάντως, στις σημαντικότερες είναι αυτή που καταγράφηκε μια μέρα σαν σήμερα του 1979. Τότε, που σε μια απόλυτη επίδειξη της πειραιώτικης…λεβεντιάς, ο Ολυμπιακός αρνήθηκε ακόμα και να κατέβει για να αγωνιστεί στον αγώνα μπαράζ με την ΑΕΚ, ώστε να αναδειχθεί πρωταθλητής της σεζόν. Κατά τα άλλα «πέστε κάτω» και άλλες ασυναρτησίες.

Τη σεζόν 1978-79, η ΑΕΚ ήταν καταφανώς ανώτερη. Αλλά υπήρξαν πολλά ζητήματα στον χειρισμό των αστεριών της ομάδας, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν σε περασμένη ποδοσφαιρικά ηλικία. Ακόμα και έτσι, με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την παρουσία του Ανδρέα Σταματιάδη αντί του Πούσκας, η Ενωση έκανε εντυπωσιακό ντεμαράζ και την τελευταία αγωνιστική ισοβάθμησε με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 7-2, ενώ οι «κόκκινοι» έμεναν στην ισοπαλία (3-3) με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία. Εκαναν μέχρι και…δημοψήφισμα, καλώντας Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τι θα πράξουν. Σχεδόν ομόφωνα (ψήφοι 587-14), ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην παραστεί στο ματς, επειδή τους…αδίκησαν. Ετσι, μια μέρα σαν σήμερα μόνο η ΑΕΚ πήγε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έκανε τον γύρο θριάμβου για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, έστω και χωρίς αγώνα. Με τον κόσμο της να τραγουδά το περίφημο: «θρύλε τρέμεις, γι’ αυτό δεν κατεβαίνεις».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X