Επιχείρηση «Ελευθερία»: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για τους 18-24 (VIDEO)

Διαθέσιμα από αύριο όλα τα εμβόλια για όλους τους ενήλικες

Με γοργούς ρυθμούς τρέχει η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της covid-19. Μάλιστα, από την Τετάρτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα ανοίγει και για την ηλικιακή ομάδα 18-24. Επομένως, από αύριο η χώρα θα δίνει τη δυνατότητα εμβολιασμό στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού της.

Όπως έγινε γνωστό κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τετάρτης οι πολίτες 18-24 ετών θα μπορούν να κλείσουν για ραντεβού τους για εμβολιασμό με τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson, για τις ηλικίες 18-24.


Η επιχείρηση «Ελευθερία» σε αριθμούς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το εμβολιαστικό πρόγραμμα που συμβάλει στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας ολοένα και ανεβάζει στροφές. Συγκεκριμένα, εως και χθες Δευτέρα 14 Ιουνίου είχαν πραγματοποιηθεί στη χώρα 6.938.959 δόσεις εμβολίου. Συνολικά, 4.274.475 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ενώ 2.831.081 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Το τελευταίο δεκαήμερο 275.000 συμπολίτες μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες έχουν κλείσει νέα ραντεβού για εμβολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Πέμπτη (10/6) έχει ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πως οι νέοι ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα για εμβολιασμό.


Τι γίνεται με όσους έχουν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca

«Με βάση αυτά, όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού πρώτης δόσης του AstraZeneca ηλικίας κάτω των 60 ετών, θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για την απόφαση της Επιτροπής και τη σύσταση, αν θέλουν, να αλλάξουν εμβόλιο», εξήγησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αντίστοιχα, η Επιτροπή σημειώνει πως όσοι έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca θα ολοκληρώσουν κανονικά τον εμβολιασμό τους με μια δεύτερη δόση του ίδιου σκευάσματος.

Από την πρόβλεψη αυτή εξαιρούνται μόνο τα άτομα που έχουν εκδηλώσει παρενέργειες, κυρίως θρομβώσεις ή ορισμένα ειδικά ιατρικά προβλήματα, για τα οποία μπορεί ο θεράπων ιατρός να κάνει ένα αίτημα στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X