ΑΕΚ: Το γκολ του Κώττη, έγινε εισιτήριο τελικού κόντρα στον Ηρακλή του Χατζηπαναγή (VIDEO)

ΑΕΚ: Το γκολ του Κώττη, έγινε εισιτήριο τελικού κόντρα στον Ηρακλή του Χατζηπαναγή (VIDEO)

Απογοητευτική εμφάνιση στο Καυταντζόγλειο, αλλά το γκολ του Μανώλη Κώττη στο 90' έδωσε στην ΑΕΚ ένα αβαντάζ που αξιοποιήθηκε στη ρεβάνς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχε καλοκαιριάσει πια για τα καλά, μια μέρα σαν σήμερα του 1983, όταν η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Επειτα από τη μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού με δύο νίκες, το κύπελλο ήταν η ελπίδα της Ενωσης για να δώσει διάκριση σε εκείνη τη σεζόν. Ο Ηρακλής του μεγάλου Χατζηπαναγή έβαλε πολύ δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους», αλλά ο Μανώλης Κώττης στο 90’ κατάφερε να σκοράρει και να…δροσίσει την ΑΕΚ εν όψει της ρεβάνς.

Ο Κώττης είχε τον χαρακτηρισμό της «αλεπούς», γιατί ήξερε πάντα να κινείται έξυπνα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και δεν άφηνε ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Ετσι έκανε και στο ματς του Καυτανζογλείου, όπου έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ηρακλή και από κοντά πέτυχε το χρυσό γκολ για την ΑΕΚ. Ηταν σημαντικό, καθώς η Ενωση δίχως αυτό το γκολ θα έπρεπε να υπερβεί έναν γολγοθά για να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό.

Ο Κώττης είχε μεταγραφεί στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1980 από την Ρόδο. Δεν έγινε ποτέ βασικός και αναντικατάστατος. Αλλωστε, ήταν τα χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του Θωμά Μαύρου. Την πρώτη σεζόν του Κώττη, παρτενέρ του Θ(ε)ωμά ήταν κατά βάση ο Ράντονιτς, που είχε έρθει από την Γιουγκοσλαβία για να αντικαταστήσει τον Μπάγεβιτς.

Στην Ρόδο ο Κώττης έκανε εντυπωσιακά πράγματα. Το 1977 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Β’ Εθνική, πετυχαίνοντας 28 γκολ. Η Ρόδος κέρδισε την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία και ο Κώττης πέτυχε 24 γκολ, ακολουθώντας κατά πόδας τον Μαύρο στον πίνακα των σκόρερ. Στην Ενωση έμεινε μέχρι τα μέσα της σεζόν 1984-85, όπου αφού δεν είχε χρόνο συμμετοχής (λόγω της έλευσης του Σάντμπεργκ) έφυγε για το Αιγάλεω.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X