Μαρινάκης: Εντολή εισαγγελέα για νέα έρευνα σχετικά με την εμπλοκή του στο Noor1

Μαρινάκης: Εντολή εισαγγελέα για νέα έρευνα σχετικά με την εμπλοκή του στο Noor1

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την διεξαγωγή έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη εμπλέκονται στην χρηματοδότηση του κατάδικου Ευθύμιου Γιαννουσάκη αναφορικά με τη μεταφορά 3 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor1, ζητά ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, o ανακριτής λαμβάνει πάλι στα χέρια του την πολύκροτη δικογραφία σχετικά με την υπόθεση την οποία προσπάθησε να κλείσει χωρίς τη λήψη απολογιών από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συγκατηγορούμενους του, για τους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα κακουργήματα της συγκρότησης και εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, διακίνησης ναρκωτικών με τη μορφή της χρηματοδότησης, διαμετακόμισης, εισαγωγής, μεταφοράς, αγοράς, κατοχής, πώλησης, αποθήκευσης, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακινήσεως και διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση

Κατηγορίες για την υπόθεση, εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δέχονται επίσης ο πρώην νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Capital συμφερόντων Μαρινάκη, Νικόλαος Συντυχάκης, ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, ο ναυτασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και οι Τούρκοι φερόμενοι ως αποστολείς και παραλήπτες των ναρκωτικών Ουνγκάν Οχράν ο οποίος κρατείται σε τουρκικές φυλακές, Νασί Σερίφ Ζιντάστι που καταζητείται και Φαρντίν Ριγκαμπάντι ο οποίος έχει εκδοθεί από την Αγγλία και έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Κορίνθου.

Οι Μαρινάκης, Συντυχάκης, Μπαϊρακτάρης και Τσακίρης φέρεται πως ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διαθέτοντας χρήματα στην εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» (σ.σ. στο σπίτι της πρώην συζύγου του στη Φιλοθέη μεταφέρθηκε ένας τόνος ηρωίνης από το ναρκόπλοιο).

Μέσω εγγράφου που απέστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς ο πρόσφατα προαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητά τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης και να οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους άλλους τρεις Έλληνες συγκατηγορούμενους του.

Τα αιτήματα Τζορμπατζόγλου

Ο κ. Τζορμπατζόγλου ζητά:

  • τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από την Οικονομική Αστυνομία για τις αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρεία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εταιρεία G Tankers του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, αλλά και από οιασδήποτε άλλη παρόμοια σε διακριτικό τίτλο εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι η εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη Capital Product Partners (CPLP).
  • τη δικαστική συνδρομή από το γραφείο στην Ελλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί αν τα χρήματα που διατέθηκαν από την MCMP IL στην εταιρεία του Γιαννουσάκη, προέρχονται από μετακύληση κεφαλαίων από την εταιρεία του κατηγορούμενου Β. Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp στα πλαίσια της εισόδου της επιχείρησης του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
  • τη λήψη της ένορκης κατάθεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Alexander Clap που μένει μόνιμα στην Αθήνα για το ρεπορτάζ του στο περιοδικό The New Republic με τίτλο «The Vampire Ship» τον Οκτώβριο του 2020, σχετικά με το «Noor 1».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος φέρεται να έστειλε μέιλ με τον Τούρκο καταζητούμενο Ζιντάστι ο οποίος του ανέφερε πως ο Γιαννουσάκης δρούσε μαζί με έναν Έλληνα τον οποίο αποκαλούσαν «Shishko», την τουρκική λέξη δηλαδή για το «χοντρός», τον οποίο συνάντησε μία φορά, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2014, στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton Jumeirah στο Ντουμπάι, λίγες εβδομάδες πριν αναχωρήσει το «Noor1» από τα Εμιράτα μεταφέροντας την ηρωίνη.

Το ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου αναφέρει πως ο Ζιντάστι επιβεβαίωσε πως το άτομο που κρύβεται πίσω από αυτόν που γνώριζε ως «Shishko» είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με βάση φωτογραφία που αντάλλαξαν.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου ζητά την κατάθεση του Αμερικανού δημοσιογράφου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την εμπλοκή των κατηγορούμενων στη μεταφορά της ηρωίνης με το «Noor 1». Παράλληλα, αίτημά του είναι η διερεύνηση από την Οικονομική Αστυνομία για το αν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν από εταιρείες συμφερόντων του Μαρινάκη στο Γιαννουσάκη, αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του.

Το ερώτημα που θέτει ειδικότερα ο εισαγγελέας είναι να διερευνηθεί γιατί δεν αξιοποιήθηκε η εταιρεία Express Energy συμφερόντων του Μαρινάκη, αλλά η G Tankers του Γιαννουσάκη ο οποίος συμμετείχε λίγους μήνες αργότερα στη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου».

Ως προς το ποσό των 622.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του υπεύθυνου της Capital και κατηγορούμενου Ν. Συντυχάκη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, να ερευνηθεί αν η εταιρεία Capital Ship Management Corp διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και γιατί εστάλη μέσω του πράκτορα της.

Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Τσορμπατζόγλου επισημαίνει πως διερευνάται η πιθανή σχέση του ποσού των 622.000 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του Συντυχάκη στο αεροδρόμιο με τα 900 κιλά ηρωίνης που φέρεται ότι μεταφορτώθηκαν ανοικτά της Κρήτης από το πλοίο «Noor 1».

Να διαπιστωθεί αν από την 1-1-2011 και μετά είχαν διαβιβαστεί χρηματικά ποσά από εταιρείες συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εταιρεία Hellenic Hull του συγκατηγορούμενου του Ηλία Τσακίρη ο οποίος διέθεσε 280.000 ευρώ στον Γιαννουσάκη ως ασφαλιστική κάλυψη ζημιών στο πλοίο «Grand Island» στις 6-9-2012.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X