Σεβασμός, αλλά και ανάγκη καθαρών αποφάσεων για «Τσίγκρι»

Σεβασμός, αλλά και ανάγκη καθαρών αποφάσεων για «Τσίγκρι»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει πως είναι δύσκολο λογικά να μην φέρει επιπλοκές στον σχεδιασμό, ενδεχόμενη αλλαγή ρότας στο θέμα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκίνησε η ΑΕΚ ουσιαστικά από σήμερα, με τις αιματολογικές και τα εργομετρικά. Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι έχει να κάνει με το νυν ρόστερ, ξεκινάει με πολλά ερωτηματικά και με αρκετά ζητήματα που έχουν αφεθεί όπως φαίνεται, να ξεκαθαρίσουν μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα, παράλληλα με το ξεκίνημα. Αυτό όσο να ναι δημιουργεί κάποιες εντυπώσεις, αλλά ας περιμένουμε το αποτέλεσμα και βλέπουμε.

Αυτό το τελευταίο προσωπικά θα το έλεγα γενικώς. Είναι ένας πολύ δύσκολος σχεδιασμός ο φετινός. Και για την διαχείριση των καταστάσεων που άφησε κληρονομιά η κακή σεζόν που πέρασε και για τις κινήσεις ενίσχυσης που έχει ανάγκη η ομάδα. Εκτιμώ πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσουμε να έχουμε εικόνα βάσει της οποίας θα κρίνουμε, ωστόσο δεν είναι κακό να επισημαίνεις κι ορισμένα πράγματα πριν οριστικοποιηθούν οι εξελίξεις.

Για παράδειγμα, νομίζω αυτό με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι λίγο περίεργο. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, να συμμετέχει στις δραστηριότητες της ομάδας παίκτης που το συμβόλαιο του στις 30 Ιουνίου τελειώνει και δεν υπάρχει συμφωνία ανανέωσης ακόμη. Δημιουργούνται κάποιες εντυπώσεις είναι η αλήθεια, κυρίως ως προς την αποφασιστικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Καταλαβαίνω πως ο «Τσίγκρι» είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, χαίρει σεβασμού και έχει κερδίσει εδώ και πέντε χρόνια όσους όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μέσα στην ομάδα.


Αναμονή δύο τρεις μέρες

Από την άλλη αν ο ίδιος θεωρεί πως έχει ακόμη μια σεζόν στα πλαίσια που κινήθηκε η παρουσία του στην ομάδα και την περίοδο που τελείωσε, νομίζω πως μπορεί να δημιουργηθεί μπέρδεμα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει κι εδώ να περιμένουμε εδώ δυο τρεις μέρες. Αν μη τι άλλο, το δικαίωμα να του δοθεί κάποιος χρόνος για να εξετάσει και ο ίδιος τις επιλογές του, να το σκεφτεί περισσότερο και μετά να μιλήσει με την ομάδα για τις οριστικές αποφάσεις, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Το θέμα είναι όμως η ομάδα να έχει πάρει τις δικές της ξεκάθαρες αποφάσεις ήδη και να μένει να δούμε πως το βλέπει και ο Τσιγκρίνσκι. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ειδικά η προηγούμενη σεζόν, δεν αφήνει πολλά περιθώρια… Και οπωσδήποτε, ειδικά από την στιγμή που θα αποκτηθεί και ο Τζαβέλλας, να μείνει τελικά και ο «Τσίγκρι», καθιστά πολύ δύσκολη την κουβέντα για άλλες κινήσεις στο κέντρο της άμυνας. Κι αυτό ίσως εμπεριέχει πολλά αχρείαστα ρίσκα. Ή μάλλον καλύτερα, ρίσκα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν.

Απασχολεί όλους μας και το ζήτημα παικτών τους οποίους μέσα στην σεζόν που τελείωσε, δεν μπορείς να πεις πως… τους απολαύσαμε ακριβώς με την φανέλα της ΑΕΚ. Κορυφαίο παράδειγμα ο Χνιντ, ακολουθούν Νταντσένκο και Νεντελτσεάρου. Για τον Τυνήσιο δεν βλέπω να υπάρχει θέμα συμμετοχής του στην προετοιμασία.

Τα δεδομένα για Νταντσένκο και Νεντελτσεάρου

Με τους άλλους δύο, νομίζω πως υπάρχει ένα δεδομένο. Με το τέλος της σεζόν οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ τους έχουν βάλει στην ουσία στους υπό παραχώρηση και έχει ξεκινήσει μια διαδικασία σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους. Αυτό δεν μπορεί να εκτιμηθεί πότε θα οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα. Μπορεί να είναι κάτι που θα γίνει νωρίς, μπορεί να είναι κάτι που θα τραβήξει σε χρόνο.

Η απόφαση του συλλόγου είναι όπως φαίνεται να μην τους αποκόψει από την δραστηριότητα της ομάδας και όπως το αντιλαμβάνομαι, να μην επηρεαστεί με αυτό τον τρόπο η εικόνα τους προς τα έξω. Δεν το βρίσκω παράλογο και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα αυτό που φαίνεται καλύτερο και για την ομάδα και για τους παίκτες τους συγκεκριμένους, θα γίνει.

Είναι μια διαδικασία ας την πούμε δυναμική. «Ξεφόρτωμα» στο ρόστερ, όπως το λένε οι περισσότεροι, μπορεί να υπάρχει από την πρώτη ως την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Κι επιδίωξη της ΑΕΚ, με μεγαλύτερη μάλλον σημασία ειδικά αυτή την περίοδο, είναι οι λύσεις σε αυτά τα ζητήματα να είναι όσο το δυνατό λιγότερο ζημιογόνες για τα οικονομικά της. Κι αν γίνεται και σε κάποιο βαθμό να γίνουν και κερδοφόρες, ακόμη καλύτερα. Αλλά σίγουρα με τον ίδιο τρόπο που η ΑΕΚ αρνείται – ορθά- να αφήσει απλά ελεύθερο τον Κρίστιτσιτς επειδή απλά έτσι θέλει ο παίκτης, αντίστοιχα και με αυτές τις περιπτώσεις κοιτάει να πετύχει ό,τι πιο συμφέρον για λογαριασμό της.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X