Υπάρχει καθυστέρηση και πρέπει να πατήσουμε γκάζι

Υπάρχει καθυστέρηση και πρέπει να πατήσουμε γκάζι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα μεταγραφικά ζητούμενα και απαιτούμενα στην Α.Ε.Κ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν ολοκληρώθηκε η αποτυχημένη περσινή σεζόν οι άνθρωποι της ΑΕΚ υποστήριζαν πως έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και πως όλα θα τρέξουν άμεσα. Στο θέμα τόσο του προπονητή, όσο και του τερματοφύλακα ο οργανισμός που τρέχει τις εξελίξεις μπορώ να πω ότι παίρνει άριστα, βάσει των χρονικών ορίων που είχε θέσει.

Από εκεί και πέρα όμως ο βαθμός που παίρνει είναι μέτριος για να μην πω κάτω από τη βάση. Η ομάδα ξεκινάει σε λίγα 24ωρα προετοιμασία και ακόμα δεν έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις. Τι θα γίνει τελικά με τον Τσιγκρίνσκι, τι θα γίνει με τον Χνιντ, τι θα γίνει με τον Νεντελτσιάρου, με τον Νταντσένκο, με το αριστερό μπακ, με τον στόπερ, με τον φορ, με τον εξτρέμ, με τον χαφ, με τον Κρστίτσιτς.

Είναι πάρα πολλά τα ερωτηματικά που υπάρχουν, αλλά και η καθυστέρηση. Η όποια κριτική γίνεται εδώ, δε γίνεται βάσει των δικών μου θέλω, αλλά βάσει όλων όσων έχουν πει οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

Όταν από τον πανάκριβο Ντα Σίλβα, καταλήγεις -για λόγους που έχεις εσύ ως club καθορίσει σημαντικούς- στον Τζαβέλλα, οφείλεις να είσαι έτοιμος και όχι να τα αφήνεις τα ζητήματα να τα ξεκαθαρίσει ο παίκτης.

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή πάει να «καθαρίσει» τρεις μεταγραφές. Με τους Αραούχο, Εντσάμ και Τζαβέλλα υπάρχει ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Αυτό είναι δεδομένο. Απλά για τον «Τσίνο» τώρα που βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις παζαρεύομε το ποσό, με τον Έλληνα στόπερ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην κουβέντα που θα κάνει ο παίκτης με την Αλάνιασπορ και με τον Γάλλο, ευχόμαστε να μην κάνει καμιά στραβή η Σέλτικ, ενεργοποιήσει την οψιόν και στο τέλος ζητήσει λεφτά.

Όπως και να έχει αυτοί οι παίκτες θα είναι ιδιαίτερα κομβικοί στο «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Αλλά αν -και χτυπάω ξύλο- πάει κάτι στραβά, πάλι θα βρεθούμε στο σημείο μηδέν. Και τότε θα τρέχουμε.

Επίσης το γεγονός πως λέμε ότι δεν υπολογίζουμε τον Χνιντ, τον Ινσούα, τον Σιμάο, τον Ντέλετιτς, είναι απλό. Ωστόσο όλοι αυτοί κοστίζουν και είναι στο μπάτζετ. Για να γίνω πιο κατανοητός, είναι αδιανόητο και περίεργο να μην έχει ασχοληθεί κανένας ακόμα με το τι θα γίνει με τα δεξιά μπακ.

Τελικά στον Βασιλαντωνόπουλο θα κάνουμε πρόταση να μείνει ή όχι. Ο Νταντσένκο με αυτά που μας έδειξε αξίζει να μείνει; Με τον Μπακάκη που τη μισή χρονιά ήταν εκτός τι θα κάνουμε; Θα πάμε στην Πορταριά για να αποφασίσουμε; Είναι αδιανόητο να μην ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει με τον Τσιγκρίνσκι και τον Κρστίτσιτς. Ούτε για τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Αν έρθει πρόταση για τον τελευταίο θα φύγει. Αν δεν έρθει όμως;

Επαναλαμβάνω, η ΑΕΚ κινείται μεν στο σωστό δρόμο, έχει κεντράρει στους στόχους της, αλλά το ιδανικό θα ήταν τους παίκτες του βασικού κορμού να τους είχε ο Μιλόγεβιτς από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.


Τι θα γίνει με την ΑΕΚ Β’

Ένα ακόμα σημαντικό ζητούμενο είναι το πως θα στελεχωθεί η ΑΕΚ Β. Προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση ούτε για τον προπονητή της. Θα μου πείτε ποια άλλη ομάδα τα έχει κάνει όλα αυτά; Συγγνώμη αλλά δεν με απασχολεί.

Η ΑΕΚ έχει κάποιους παίκτες πάνω στους οποίους μπορεί να επενδύσει όπως είχε κάνει με τον Παπασταθόπουλο πριν τον αναδείξει. Πήρε για παράδειγμα τον Παρρά τον οποίο θα ξεκινήσει να υπολογίζει για την Β’ ομάδα. Και ο Μιτάι;

Έχει τον Λάτσι. Αν πάρουμε στόπερ ηγέτη, συν τον Τζαβέλλα, συν τους Νεντελτσιάρου και Σβάρνα που θα παίξει; Τον πιάνεις λοιπόν και του λες θα ηγηθείς της άμυνας στη SL2. Παίρνεις παιχνίδια με σκληρούς, δύσκολους αντιπάλους και ετοιμάζεσαι για τη νέα χρονιά.

Έχει πολλά τέτοια παιδιά η ΑΕΚ. Βάλε τον Θεοχάρη και τον Χατζηεμμανουήλ στο τέρμα, τον Ραντόνια δεξί μπακ, τον Λάτσι στόπερ, τον Μιτάι ή τον Παρρά αριστερό μπακ, τον Σαμπανάτζοβιτς στα χαφ, μαζί με τον Ρουκουνάκη, τον Μπάμπη και τον Γιούση, τον Καρακλάγιτς στο φτερό, τον Ιατρούδη στην επίθεση μαζί με τον Χριστόπουλο και τον Κοσίδη και ρίξε τους στα βαθιά. Βάλε τους και τον Τζούντα Γκαρσία για να καταλάβει που ήρθε και προχώρα.

Ας δείξουν σε πιο ανταγωνιστικές συνθήκες τι μπορούν να κάνουν και αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και πάρε αποφάσεις με όσα δείξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΥΓ: Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά δεν ήταν αρκετή κόντρα στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ωστόσο δε θα αργήσει η μέρα που θα σηκώσει κούπα. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Και όσοι στόκοι βγήκαν να τον κράξουν γιατί δεν τα κατάφερε, ας αναρωτηθούν οι ίδιοι τι έχουν πετύχει και αν θα μπορούσαν να πετύχουν μπαλάκι του τένις με τη ρακέτα στην παραλία και ας αφήσουν στην άκρη την κριτική από τον καναπέ και το πληκτρολόγιό τους.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X