ΑΕΚ: Αδειάζει η κλεψύδρα ενώ εκκρεμούν ακόμη υπογραφές για την αδειοδότηση

ΑΕΚ: Αδειάζει η κλεψύδρα ενώ εκκρεμούν ακόμη υπογραφές για την αδειοδότηση
Photo Credits: INTIME

Ο χρόνος πιέζει και στην ΑΕΚ ακόμα δεν έχουν συλλέξει υπογραφές από όλους τους παίκτες

Το enwsi.gr σας ενημέρωσε εχθές, σχετικά με το θέμα της συλλογής υπογραφών στην ΑΕΚ και την μικρή αισιοδοξία που έβγαινε από τους ανθρώπους της ομάδας.

Δυστυχώς όμως, περαιτέρω εξελίξεις δεν υπήρξαν και παρόλο που υπήρχε θετική διάθεση από τους παίκτες εκκρεμούν ακόμα 4 υπογραφές. Ο χρόνος στην κλεψύδρα τελειώνει και όπως είναι λογικό η ΑΕΚ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση απέναντι στους αθλητές που δεν βάζουν την υπογραφή τους ώστε να συμπληρώσει η Ένωση τον φάκελο της αδειοδότησης.

Οι 4 ξένοι της ομάδας, δηλαδή οι Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Μορέιρα και Μόουζες αρνούνται μέχρι αυτήν την στιγμή να υπογράψουν, ζητώντας ο καθένας διαφορετικά πράγματα από την ΑΕΚ. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

O Κιθ Λάνγκφορντ, που είναι και ο παίκτης που του οφείλονται τα περισσότερα χρήματα, είχε εκφραστεί και δημοσίως λέγοντας ότι η ΑΕΚ πρέπει να κάνει πολλά πράγματα πριν αποφασίσει να μιλήσει με παίκτες. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από την ΚΑΕ, ο αρχισκόρερ της ΑΕΚ ζητάει να ανανεωθεί η συνεργασία του με την ομάδα και την νέα χρονιά με το +1 που υπάρχει στο συμβόλαιο του και έτσι να βρεθεί μια συνολική λύση με τα οφειλόμενα προς το πρόσωπο του. Κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνει κάποιος, είναι δύσκολο να γίνει όταν ακόμα δεν υπάρχει προπονητής στην ομάδα που θα διαλέξει τους παίκτες σύμφωνα με την φιλοσοφία του και η ΑΕΚ δεν θέλει να τον δεσμεύσει με έναν παίκτη όπως ο Λάνγκφορντ. Εκτός αυτού ακόμα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το πόσο μειωμένο θα είναι το μπάτζετ της επόμενης σεζόν, για να ξέρουν τι ποσό μπορούν να δεσμεύσουν για παίκτες. Έτσι ο Λάνγκφορντ μέχρι στιγμής αρνείται να υπογράψει και περιμένει τις αποφάσεις της ΑΕΚ.


Ο Ματ Λοτζέσκι είναι ο δεύτερος παίκτης που δεν υπογράφει, ζητώντας να πάρει τα λεφτά που του οφείλονται άμεσα. Ο Αμερικανός με Βελγικό διαβατήριο που βρίσκεται ήδη στην Αμερική, θεωρεί ότι στο θέμα τον πληρωμών η ομάδα πρέπει να τον αντιμετωπίζει σαν επαγγελματία και για αυτό ζητάει όλο το μέρος των οφειλών του. Από την ΚΑΕ είναι ενοχλημένοι από την συμπεριφορά του, καθώς όποτε χρειάστηκε μέσα στην σεζόν να πάρει άδεια για οικογενειακούς λόγους, του την έδωσαν, κάτι που τους ζημίωσε αγωνιστικά αφού έλειπε από τις υποχρεώσεις της ομάδας και αρρώστησε με κορονοϊό. Ακόμα και πριν τον τραυματισμό του στην Τουρκία, υπήρξαν καταγγελίες στην ΚΑΕ ότι την προηγούμενη ημέρα έπαιζε 4 ώρες τένις και επιβάρυνε την κατάσταση του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Τουρκ. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τον Λοτζέσκι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή κάτι που δεν διαφαίνεται μέχρι τώρα.


Άλλος ένας παίκτης που φέρνει αντιρρήσεις είναι ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες. Ο φόργουορντ της ΑΕΚ έχει και αυτός +1 στο συμβόλαιο του για την νέα σεζόν και θέλει η ομάδα να του το ανανεώσει. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να κάνει εγχείρηση στο γόνατο του και θα μπορεί να υπολογίζεται από το 2022 ως ενεργός παίκτης. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα παίζει με 5 ξένους για τους πρώτους 4 μήνες της νέας χρονιάς, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό για οποιαδήποτε ομάδα, πέρα του ότι δεν υπάρχει προπονητής αυτήν την στιγμή ώστε να αποφασίσει για την περίπτωση του.

Τέλος, η υπογραφή του Γιανίκ Μορέιρα είναι και η τελευταία που λείπει από τον φάκελο της ΑΕΚ και είναι η πιο περίεργη περίπτωση από όλες. Ο Ανγκολέζος σέντερ, θέλει να μείνει στην ομάδα, η ομάδα τον θέλει και εκείνη, αλλά δεν υπογράφει αν δεν πάρει τα λεφτά που του οφείλονται.

Όπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ κρίσιμη με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι αν η ομάδα δεν καταφέρει να πάρει την αδειοδότηση, οι παίκτες θα χάσουν το σύνολο των χρημάτων τους, ενώ αν δεχτούν κάποιους διακανονισμούς τώρα είναι βέβαιο ότι θα εξοφληθούν στο μέλλον όπως τους διαβεβαίωσε και ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Η άμμος στην κλεψύδρα μειώνεται επικίνδυνα για την ΑΕΚ και όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες αφού την Τρίτη εκπνέει η προθεσμία υποβολής των φακέλων αδειοδότησης των ομάδων.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X