Για την ΑΕΚ απαγορεύονται οι εκπτώσεις!

Για την ΑΕΚ απαγορεύονται οι εκπτώσεις!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει τα θετικά βήματα της ΑΕΚ, αλλά στέλνει και μήνυμα για το μέλλον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί να πει κάποιος, πως είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Να έχει φτάσει το ημερολόγιο 13 Ιουνίου και η ΑΕΚ να έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα τρεις μεταγραφές. Ο αριθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικός, για μία ομάδα που θέλει να αλλάξει ολοκληρωτικά και με μεγάλες παρεμβάσεις. Ειδικά μάλιστα, όταν σε 40 ημέρες θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι. Αλλά τηρουμένων των συνθηκών, δεν παύει όλο αυτό να είναι μία καλή αρχή.

Ο Στάνκοβιτς είναι τερματοφύλακας πρώτης γραμμής, που βάσει βιογραφικού είναι αυτό που χρειαζόταν η ΑΕΚ στη συγκυρία που βρίσκεται. Ο Παρράς και ο Μήτογλου που ακολούθησαν, δύο εξελίξιμοι Ελληνες ποδοσφαιριστές που θα φανεί, αν και τι μπορούν να προσφέρουν στη λειτουργία της ομάδας. Το πιο ελπιδοφόρο της εποχής είναι πως η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει κάνει φόκους σε τρεις επιλογές ποδοσφαιριστών, για άμυνα, κέντρο και επίθεση και περιμένει τις εξελίξεις γύρω από αυτούς.

Σωστές επιλογές

Με την έλευση των Τζαβέλλα, Εντσάμ και Αραούχο νομίζω πως μπορούμε να συζητάμε για μία πολύ καλή αρχή. Ειδικά, αν αυτό συμβεί πριν την έναρξη της του βασικού σταδίου προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία. Ιδανικά, θα ήταν καλό να κλείσουμε ακόμα και πριν το Πήλιο και να μπορούν να είναι με την ομάδα το συντομότερο δυνατό. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για την ποιότητα και την επάρκεια των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.


Εγώ θα έλεγα πως και οι τρεις έρχονται και ταιριάζουν πολύ καλά, σε αυτό το οποίο περιμένουμε να δούμε από την ΑΕΚ της επόμενης περιόδου. Θεωρώ δεδομένο, πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα κυριαρχείται από παιχνίδι τακτικής ως ότου βρεθούν οι συγκεκριμένες επιλογές στη σωστή χρονική συγκυρία και η ΑΕΚ να κάνει δικούς της τους παίκτες που έχει επιλέξει στη δική μου λογική. Ολο αυτό μέχρι τώρα δεν είναι διόλου κακό και εξελίσσεται θετικότατα.

Ούτε μία λιγότερη

Ποιος είναι ο κίνδυνος που μπορεί να υπάρξει; Ο κίνδυνος είναι κάποια στιγμή να χαλαρώσει το πράγμα. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεχνά ποτέ, δεν πρέπει να λησμονεί ούτε στιγμή, πώς τελείωσε η περυσινή σεζόν. Αυτό πρέπει να αποτελεί ένα μόνιμο στοιχείο προβληματισμού και συνείδησης της πραγματικότητας. Θα πρέπει να υπάρχει πίσω από κάθε απόφαση και να κυριαρχεί στο μυαλό όλων. Η ΑΕΚ έχει να κάνει πάρα πολλά πράγματα για να μπορέσει να βελτιωθεί και να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική.


Εχει τεθεί και με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια στόματος Μελισσανίδη, πως η ΑΕΚ θα πάει δεδομένα για την απόκτηση δεξιού και αριστερού μπακ. Θεωρώ επιβεβλημένη την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού που θα έρθει να δώσει προσωπικότητα και εμπειρία στο κέντρο της άμυνας. Επίσης, ενός κόφτη με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από αυτούς που υπάρχουν ήδη. Και βέβαια ενός αριστερού χαφ που θα δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μην εγκλωβίζεται γύρω από το Λιβάι στο παιχνίδι της.

Χωρίς ερωτηματικά

Για όλα αυτά βέβαια, έχουμε ακόμα μπροστά μας 75 μέρες. Σε αυτό το διάστημα θα υπάρξουν πάρα πολλές αποχωρήσεις, αλλά θα υπάρξουν και σημαντικές προσθήκες. Η ΑΕΚ δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις στη φετινή της μεταγραφική πολιτική. Είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν συμβεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και δεν μπορεί να υπάρξει καμία κίνηση που θα αφήσει την ομάδα με ένα μεγάλο ερωτηματικό στο υλικό της.

Οπως αποδεικνύει άλλωστε η ιστορία, όσες φορές η ΑΕΚ άφησε να υπάρχουν ερωτηματικά γύρω από την επάρκεια του υλικού της, το πλήρωσε με πάρα πολύ οδυνηρό τρόπο. Σας θυμίζω, πως το καλοκαίρι του ’18, από κει που ξεκίνησαν τα περισσότερα από τα δεινά στη μεταγραφική λειτουργία της ΑΕΚ, ο περίφημος αμυντικός χαφ και ο εξτρέμ δεν ήρθαν ποτέ και στη θέση τους αποκτήθηκαν ο Αλεφ και ο Γιαννιώτας και αυτό δεν βοήθησε την ομάδα να βγει ποτέ από το αδιέξοδο.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X