Γκουντούρα: «Προετοιμάζομαι για να είμαι έτοιμη στους Ολυμπιακούς»

Τρίτη στον κόσμο η Γκουντούρα!
Photo Credits: INTIME

Η πρωταθλήτρια της ΑΕΚ μίλησε για την προετοιμασία της στους Ολυμπιακούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ξιφομάχος της ΑΕΚ, Δώρα Γκουντούρα, μίλησε στην εκπομπή «Ο δρόμος προς το Τόκιο» του Οver FM 104.9 για την προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων και την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα.

Για την προετοιμασία της ως προς του Ολυμπιακούς:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκουμε στο εξωτερικό, στην Ρώμη. Την προηγούμενη βδομάδα την πέρασα στο Παρίσι. Τώρα προπονούμε εντατικά με τις εθνικές ομάδες σε διάφορα αθλητικά κέντρα της Ιταλίας. Προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Για το πώς είναι να αγωνίζεσαι σε ένα ατομικό άθλημα:

«Η ξιφασκία είναι ένα άθλημα που είναι ατομικό. Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται τους αντίπαλους, δηλαδή όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο των αντιπάλων σου, τόσο πιο πολύ βελτιώνεσαι. Όποτε πρέπει συνεχεία να κοιτάς να βρίσκεσαι σε ψηλό επίπεδο για να ανεβάσεις τις δυνάμεις σου».

Για την ισότητα των γυναικών στους Ολυμπιακούς:

«Είναι πολύ σημαντικό εμείς οι αθλητές να παίρνουμε μέρος σε τέτοια ζητήματα και να λέμε την άποψη μας. Επιτελούς, φέτος θα γίνει το 50-50 σε συμμετοχές ανδρών και γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες. Προφανώς, είναι πάρα πολύ θετικό, διότι βλέπουμε ότι η θέση της γυναίκας στην κοινωνία αλλάζει και όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο κομμάτι του αθλητισμού. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον και ελπίζουμε να αλλάξει και σε όλα τα επίπεδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X