Ο Στέφανος που γράφει ιστορία στο... RG21!

Ο Στέφανος που γράφει ιστορία στο... RG21!
Photo Credits: INTIME

Ποτέ μη λες ποτέ στη ζωή! Για παράδειγμα, ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γράφει σήμερα για... τένις!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εικοσιένα χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, νομίζω ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα γράψω για τένις. Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια, είχα γράψει ένα άρθρο για τον Ρότζερ Φέντερερ και δεν θυμάμαι να έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά. Όχι ότι τώρα θα κάνω καμιά ανάλυση περί ενός αθλήματος, που απλώς κατέχω τα βασικά, μην τρελαίνεστε. Θα μιλήσουμε για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Οι παιδικές αναμνήσεις είναι αυτές που σου μένουν, κι αυτό που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία, όσον αφορά στο τένις πάντα, είναι οι μάχες που έβλεπα στην ΕΡΤ, ανάμεσα στον Ίβαν Λεντλ και τον Μπόρις Μπέκερ στους άνδρες, και ανάμεσα στην Κρις Έβερτ και την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, αλλά και την Στέφι Γκραφ, που ήρθε να τις… εκθρονίσει.

Στα πρόσφατα χρόνια, τα ονόματα των σπουδαίων τενιστριών που προανέφερα, ήρθε να τα πιάσει στην κορυφή, η Σερένα Ουίλιαμς. Στους άνδρες όμως, από το 2003 και μετά, προέκυψαν τρεις «εξωγήινοι» τενίστες, που επί 18 χρόνια τώρα, μονοπωλούν τα μεγάλα τουρνουά. Ο Ρότζερ Φέντερερ των 20 τίτλων, ο Ράφα Ναδάλ των επίσης 20 τίτλων και ο Νόβακ Τζόκοβιτς των 18 τίτλων, που φιλοδοξεί σήμερα στο Παρίσι να τους κάνει 19!

Ανάμεσα σε «υπεράνθρωπους»

Οι τρεις τους, έχουν αφήσει πίσω πλέον τον Πιτ Σάμπρας, που έλαμψε τη δεκαετία του ’90, κυριαρχώντας κυρίως στα «Γουίμπλεντον», αλλά χωρίς ποτέ να πάρει τίτλο σε «Ρολάν Γκαρός». Ακόμα και τα βασικά του τένις να κατέχεις και να παρακολουθείς σπάνια, όταν βλέπεις μάχες ανάμεσα στους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για «υπεράνθρωπους».

Αυτό που δεν άλλαξε από τα παιδικά μας χρόνια ή μάλλον για να ακριβολογούμε από τότε που γεννήθηκε το τένις ως άθλημα (σ.σ. τα μεγάλα τουρνουά, με πρώτο το «Γουίμπλεντον» ξεκίνησαν το 1877) έως και πρόσφατα, ήταν το να θεωρούμε το ελληνικό τένις ως κάτι το απίθανο για να το δούμε να εκπροσωπείται κάποια στιγμή σε τελικούς «Grand Slam».

Κι όμως… Φτάσαμε στην ιστορική ημερομηνία της Κυριακής 13/6/2021, που για πρώτη φορά στη ζωή μας, ότι ηλικία κι αν έχουμε, θα καθίσουμε μπροστά στις τηλεοράσεις μας και θα δούμε τελικό «Ρολάν Γκαρός», με Έλληνα τενίστα στο κορτ, κόντρα στον έναν από τους τρεις κορυφαίους τενίστες του κόσμου, τον «εξωγήινο» Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ανήκει στους ίδιους και σε όσους ήταν δίπλα τους

Και λίγο έλειψε, εκτός από τον Στέφανο Τσιτσιπά, να βλέπαμε στον τελικό του ίδιου μεγάλου τουρνουά, και Ελληνίδα, την Μαρία Σάκκαρη! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένα κατόρθωμα, που ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους, στις οικογένειές τους και σε όσους ανθρώπους ήταν δίπλα τους, σε όλη αυτή την πολύ κοπιαστική τους προσπάθεια.

Και μπορεί ο Τζόκοβιτς να δείχνει από δύσκολο έως απίθανο να ηττηθεί σήμερα, αλλά ο Σέρβος είναι 34 χρονών πια, ο Ναδάλ είναι 35, ο Φέντερερ… 40αρίζει, ενώ ο Στέφανος είναι μόλις στα 22 του! Και η Μαρία δεν έχει κλείσει ακόμα τα 26! Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι το μέλλον τους ανήκει και είναι όλο δικό τους! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν είναι απόψε η ώρα, δεν αργεί η στιγμή που θα σηκώσουν τρόπαιο σε «grand slam».

Το βράδυ της Παρασκευής, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή πολλών από εμάς (εμένα σίγουρα), που με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, είχα το δίλημμα αν θα δω ματς του Euro ή τη μάχη του Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς. Και κατέληξα στο δεύτερο! Είναι αυτό που λένε… ποτέ μη λες ποτέ για τίποτα στη ζωή σου!

Euro – Τένις, σημειώσατε «διπλό»!

Και το μεσημέρι της Κυριακής, στις 16:00, δεν τίθεται καν δίλημμα για το αν θα δούμε την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Κροατία για το Euro (που είναι και ματσάρα) ή τη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νόβακ Τζόκοβιτς! Ω ναι, θα δούμε τέννις!

Και το κυριότερο είναι ότι θα δουν την προσπάθεια του Στέφανου, πάρα πολλά παιδάκια, που θα ονειρευτούν κάποια στιγμή να βρεθούν στη θέση του και που ίσως πουν στους γονείς τους, να τους πάρουν μια ρακέτα και να δοκιμάσουν το μοναχικό μεν, αλλά τόσο συναρπαστικό άθλημα του τένις.

Ο «Νόλε» την Κυριακή θα θέλει να φτάσει τους 19 τίτλους, να πλησιάσει επικίνδυνα τους Ναδάλ και Φέντερερ, που όπως προανέφερα έχουν από 20 έκαστος, με στόχο φυσικά να τους ξεπεράσει και να γίνει ο… GOAT ήτοι ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών!

Απέναντί του, ο «δικός μας», Στέφανος Τσιτσιπάς (που είναι και ΑΕΚάρα και παίζει σε τελικό με τη σημαδιακή ονομασία… RG21), με στόχο να κατακτήσει την πρώτη του major κούπα και να ανέβει στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης! Φαντάζει αδύνατο, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ήταν πιο αδύνατο! Πάμε, Στέφανε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X