Χρήσιμος ο Τζαβέλλας, αλλά όχι και o στόπερ-ηγέτης

Χρήσιμος ο Τζαβέλλας, αλλά όχι και o στόπερ-ηγέτης
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogaρει στο enwsi.gr για την αναγκαιότητα της ΑΕΚ να αποκτήσει (και) τον κεντρικό αμυντικό που ψάχνει από τον περασμένο Γενάρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogaρει στο enwsi.gr για την αναγκαιότητα της ΑΕΚ να αποκτήσει
(και) τον κεντρικό αμυντικό που ψάχνει από τον περασμένο Γενάρη και εξηγεί γιατί αυτός δεν
μπορεί να είναι ο χρήσιμος βέβαια Γιώργος Τζαβέλλας

Για πολύ λίγο, θα σας ταξιδέψω πίσω στο χρόνο, πέντε χρόνια πριν. Τέτοιες μέρες ακριβώς ήταν, δεύτερο δεκαήμερο Ιουνίου 2016, μόλις μία σεζόν μετά την επιστροφή στην Α’ Εθνική μέσα από τα σκοτάδια των μικρότερων κατηγοριών, όταν η ΑΕΚ πετύχαινε ένα σπουδαίο deal με την απόκτηση του Ουκρανού Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι. Του κεντρικού αμυντικού ο οποίος αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της για μια 5ετία, εκείνου που όταν δεν έπαιζε, όλοι αντιλαμβανόμασταν γιατί η μπάλα ήταν αδύνατον να τσουλήσει από την άμυνα.

Με ταχύτητα επιστρέφω στο σήμερα. Από τον περασμένο Ιανουάριο, οι άνθρωποι που ηγούνται του μεταγραφικού σχεδιασμού -και η αλήθεια είναι ότι αφήνουν πολύ θετικό στίγμα έως σήμερα- αναζητούν τον στόπερ που θα έρθει για να μπει στα παπούτσια του Ουκρανού. Σύμφωνοι, δεν τους πήγε καλά η ομολογουμένως πολύ ελκυστική περίπτωση του Νταμιέν Ντα Σίλβα, άπαντες όμως χειροκροτήσαμε την προσπάθεια και κυρίως επισημάναμε ότι η στόχευση ήταν σωστή. Λογικό ήταν στο φινάλε, να διαλέξει τη Λυών από την ΑΕΚ, ποιος σώφρων ποδοσφαιριστής θα έπραττε το ανάποδο;


Η υπόθεση του Γάλλου δουλευόταν από τον περασμένο Γενάρη, το όνομά του εμφανίστηκε στη δημοσιότητα -μέσα από το enwsi.gr- τον Μάρτιο και φτάσαμε Ιούνιο για να πάρει η ΑΕΚ τον Γιώργο Τζαβέλλα. Συγχωρέστε με που εδώ διαπιστώνω μια τεράστια διαφορά μεταξύ των ημερών που κυριαρχούσε η συνειδητοποίηση της πραγματικής ανάγκης για τη συγκεκριμένη θέση κι όσων εισπράττω τελευταία, σύμφωνα με τα οποία η ομάδα θα αποφασίσει στην πορεία για το αν θα απαιτηθεί η απόκτηση επιπλέον ενός κεντρικού αμυντικού, με το προφίλ που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο ρόστερ. Διότι -η γνώμη μου είναι ότι- ούτε ο πολύπειρος, πολύτιμος και ασφαλώς χρήσιμος Τζαβέλλας το διαθέτει.

Τι εννοούμε όταν λέμε στόπερ-ηγέτης και τι είναι ακριβώς ο Τζαβέλλας

Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει τα 34 χρόνια του και θα μπει στα 35. Το προσπερνώ κυρίως επειδή έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός αθλητής, δεν βγάζει τραυματισμούς και παίζει σε υψηλό επίπεδο για συνεχόμενα χρόνια, γεγονός το οποίο του έδωσε ξανά θέση βασικού στην Εθνική. Ωστόσο κατά την τελευταία διετία που ομολογουμένως κέρδισε πάλι την καριέρα του, είχε δίπλα τον στόπερ που σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα είναι έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσέ αντί 2-2,5 εκατ. ευρώ σε ετήσιες απολαβές. Στον Στίβεν Κόλκερ αναφέρομαι, τον Άγγλο κεντρικό αμυντικό που απασχόλησε και την ΑΕΚ, αλλά με τα χρήματα που δίνουν στην Τουρκία, τώρα καταλαβαίνουμε το λόγο για τον οποίο ήταν μια υπόθεση ανέφικτη.


Ψάχνω λοιπόν τον αντίστοιχο Κόλκερ -αμυντικό με πολύ κοντινό προφίλ σε αυτό που η ΑΕΚ αναζητούσε και είχε βρει στον Ντα Σίλβα- στο ρόστερ της Ένωσης. Αλήθεια ποιος; Μήπως ο Σβάρνας; Καλούτσικος, αλλά ούτε κατά διάνοια! Ο επιρρεπής στη γκάφα Νεντελτσιάρου; Ή κάποιος εκ των Γούτα, Λάτσι ή Μήτογλου (τον Χνιντ δεν τον βάζω καν στη συζήτηση); Η απάντηση είναι απλή: Ουδείς! Στην περίπτωση λοιπόν που όντως επικρατεί η αίσθηση ότι με τον Τζαβέλλα παρόντα, ένας εκ των προαναφερθέντων θα εξελιχθεί σε αυτό που ο Έλληνας διεθνής έγινε στο πλευρό του Κόλκερ ή αν το θέλετε και ανάποδα, αν θεωρούν στην ΑΕΚ ότι ο Τζαβέλλας θα κάνει έναν εξ αυτών να παρουσιάσει τα στοιχεία του Κόλκερ, τότε μάλλον το έχουν διαβάσει πολύ λάθος το γράμμα.

Τα υπόλοιπα περί πολλών συμβολαίων κεντρικών αμυντικών στο ρόστερ, προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Υπάρχει η επιλογή του δανεισμού και της ΑΕΚ Β’. Εδώ λοιπόν περιμένω και ελπίζω ότι ο προπονητής θα καθορίσει τη συνέχεια όπως πρέπει. Αν όντως θεωρεί ότι υπάρχει επάρκεια, τότε καλώς να πορευτεί αρκεί να το ακούσουμε και από τον ίδιο τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, διότι συνήθως οι προπονητές δεν μιλούν τη σωστή ώρα κι όταν εκ των υστέρων αναφέρονται σε λάθη, το πουλάκι έχει πετάξει για την ομάδα αλλά και τους ίδιους. Θυμάμαι ακόμα τον Ουζουνίδη που το καλοκαίρι του 2018 μιλούσε για τη «νέα ευρωπαϊκή δύναμη» κι έλεγε ότι «είμαστε καλά», όμως όταν αποχώρησε, (δικαίως) γκρίνιαξε για τις προσθήκες που δεν έγιναν. Ήταν πια αργά… Ας μην τα ξαναζήσουμε λοιπόν!


Υ.Γ. Κάτι τελευταίο. Πιστεύω ότι ο Ζίγκα Λάτσι είναι το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο που η ΑΕΚ διαθέτει σε νεαρές ηλικίες. Είναι επίσης όμως αριστεροπόδαρος αμυντικός, οπότε πέφτει πάνω στον Τζαβέλλα διότι αλλού δεν μπορεί να παίξει. Ήλπιζα ότι αυτό το παιδί θα πάρει +20 συμμετοχές φέτος γιατί η εξέλιξή του ήταν εντυπωσιακή ακόμα και στο σώμα του, από τότε που μόλις στα 17 του αφίχθη στην Ελλάδα και έμοιαζε με στειλιάρι. Με τον Τζαβέλλα μπροστά του, ειδικά αν έρχεται ως μόνιμος στόπερ-ενδεκάδας των +30-35 ματς της σεζόν και όχι ως σημαντικό κομμάτι του rotation, καλό θα είναι για το νεαρό Σλοβένο να δοθεί κάπου για να παίξει.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X