ΑΕΚ: Ενταση και εκ νέου πλήθος αντιφάσεων στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Διαμαρτυρία της ΕΠΟ για την πρόκληση των Σκοπίων

Επιστολή διαμαρτυρίας στην UEFA απέστειλε η ΕΠΟ για την πρόκληση του προέδρου των Σκοπίων για το FFM στη φανέλα.

Σκληρή ήταν η απάντηση της ΕΠΟ στον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι για το γεγονός ότι ο προσδιορισμός “Βόρεια Μακεδονία” απουσιάζει από το έμβλημα της Π.Ο. της χώρας.

Η γείτονα χώρα θα αγωνιστεί με το έμβλημα FFM στη φανέλα, δηλαδή Football Federation Macedonia στο Euro 2020.

Η απάντηση της ΕΠΟ ήταν άμεση. Ενημερώθηκε ήδη η UEFA ενώ η ΕΠΟ με ανακοίνωση της τονίζει ότι “είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις”.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X