Αν έχει κλείσει το «καρέ» μέχρι την Ολλανδία, θα είμαστε σούπερ γι’ αρχή

Αν έχει κλείσει το «καρέ» μέχρι την Ολλανδία, θα είμαστε σούπερ γι’ αρχή
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης ανοίγει κουβέντα με… λίγο απ’ όλα, για όσα συμβαίνουν γύρω από την ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σήμερα, θέλω να το κάνω λίγο …απ’ όλα, να μη πιαστώ με ένα συγκεκριμένο θέμα. Για την κουβέντα με αφορμή την μεταγραφή του Τζαβέλλα, δεν θα επαναληφθώ. Τα είπαμε και στο τελευταίο. Η ΑΕΚ πάει να πάρει έναν παίκτη που πρέπει να πάρει για πολλούς λόγους.

Ο σχεδιασμός για τα στόπερ θα είναι υπόθεση με πολύ ψωμί ακόμη, μη βιάζεστε. Η ομάδα με τον διεθνή αμυντικό θα αποκτήσει σε πρώτη φάση μια ασφαλή βάση, εν όψει και των πρώτων προκριματικών σίγουρα. Συνεχίζουμε…

Για τον Εντσάμ, αν και συνήθως είμαι επιφυλακτικός πολύ στο τι γράφω για τις δύσκολες περιπτώσεις, πιστεύω πως η ΑΕΚ θα τα καταφέρει. Έχει γίνει κατά την εκτίμηση μου το πολύ δύσκολο. Δηλαδή να πειστεί ο παίκτης πως η Ένωση είναι εξαιρετική προοπτική αυτή τη στιγμή. Σε σημείο για μένα να είναι ξεκάθαρο πλέον, πως εφόσον με το καλό ξεμπλέξει με την Σέλτικ, ο δρόμος του βγάζει πλέον Αθήνα, πιο συγκεκριμένα Σπάτα και του χρόνου τέτοιο καιρό να μαστε καλά, «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».

Μεγάλη μεταγραφή θα είναι, πολύ μεγάλη. Κι επειδή και γι’ αυτό γίνεται πολύ κουβέντα, δηλαδή γιατί στα 25 του να είναι καλύτερη προοπτική η ΑΕΚ, να πούμε δυο πράγματα. Κάτι σίγουρα δεν έχει πάει καλά για να είναι σε αυτή την ηλικία στην πόρτα της εξόδου από την Σέλτικ και με την ελληνική Super League πιθανότερο προορισμό. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Και για τον Σεμέδο του ΟΣΦΠ, κάτι δεν πήγε καθόλου καλά σε σχέση με την προοπτική που εμφάνιζε, για να βρεθεί στην Ελλάδα. Ενδιαφέρον από ομάδες υψηλού επιπέδου δεν υπήρχε θυμίζω. Και ήρθε εδώ και άλλαξε την πορεία του. Κι άλλα παραδείγματα θα βρεις τέτοια πολλά.


Το σημαντικό είναι πως παίρνεις έναν παικταρά

Για να έρθουν παίκτες αυτού του επιπέδου σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα, είναι σίγουρο πως μιλάμε για περιπτώσεις που ψάχνουν την νέα αφετηρία. Μετά από κάποιο διάστημα που δεν πήγαν καλά τα πράγματα για διάφορους λόγους. Το σημαντικό είναι πως παίρνεις έναν παικταρά, που πας να τον βάλεις πάλι σε ανοδική τροχιά.

Με τον Αραούχο είμαστε σε μια φάση, που την έχει περάσει ξανά η ΑΕΚ, όποτε μπλέκει με την Λας Πάλμας για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Πουλάνε τρέλα αυτοί, πουλάμε τρέλα κι εμείς, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα βρεθεί η «χρυσή τομή». Δεν είμαστε μακριά πιστεύω. Είναι πολύ «ζεστά» τα πράγματα, υπήρξαν και πολύ καθοριστικές επαφές το τελευταίο 48ωρο, πιστεύω πως είμαστε κοντά σε ένα «πακέτο» συμφωνίας που θα κάνει στην ΑΕΚ και θα προχωρήσει το θέμα.

Αν η ΑΕΚ ξεκινήσει προετοιμασία με τέσσερις δυνατές μεταγραφές ήδη τελειωμένες, δηλαδή Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Εντσάμ, Αραούχο ή αν έστω φύγει για Ολλανδία με αυτές, τηρουμένων των αναλογιών τα πράγματα θα έχουν πάει εξαιρετικά σε πρώτη φάση.

Πιστεύω μετά θα ανοίξει για τα καλά ο φάκελος των πλάγιων μπακ, που είναι επίσης πολύ σημαντική ιστορία, σε σχέση με το τι ομάδα θα έχει η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν και τι στυλ ποδοσφαίρου θα μπορέσει να υιοθετήσει.

Εννοείται βέβαια, πως θα είμαστε συνεχώς, μέχρι το τέλος του Αυγούστου, σε μια διαδικασία που ανά πάσα στιγμή δεν θα ξέρεις τι θα σου φέρει. Γιατί η ΑΕΚ κινείται και η ίδια, ξέρει πως κινούνται και οι εκπρόσωποι παικτών, για προτάσεις αγοράς ποδοσφαιριστών από το νυν δυναμικό της. Πέρα από κάποιους που έτσι κι αλλιώς είναι στο πλάνο να βρεθεί τρόπος να φύγουν.


Καταρρέει η «στημένη» υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Θα κλείσω με την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι μια μέρα με μεγάλο ενδιαφέρον σήμερα. Καθώς είναι σαφές πως όλη αυτή η υπόθεση που έχει στηθεί καταρρέει στις μέχρι τώρα εκδικάσεις κι έχουμε φτάσει σε ακρότητες, όπως αυτά που έγιναν με την κατάθεση του Παλάσκα και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Νούσιο. Επίσης μάρτυρα κατηγορίας.

Η Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα ο εισηγητής της υπόθεσης, που έκανε μια εισήγηση βασισμένη μόνο στις καταγγελίες, εκτίθενται κάθε μέρα που συνεχίζεται η εκδίκαση και δεν ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό. Δεν παρασύρομαι. Ξέρω πως το γεγονός και μόνο πως με τις συγκεκριμένες διαδικασίες τις εντελώς «θολές», για να το πούμε επιεικώς, έφεραν την υπόθεση αυτή σε εκδίκαση και με εισήγηση για τέτοιες ποινές, κάτι δείχνει. Δεν έχει γίνει τυχαία αυτό. Δεν μπήκαν τυχαία τόσες και τόσες υποθέσεις πολύ σημαντικές επίσης στην άκρη, για να προλάβει η συγκεκριμένη Επιτροπή να δικάσει, πριν αλλάξει σύνθεση. Έτσι το βλέπω εγώ.

Όμως έχει σημασία τα στοιχεία στην εκδίκαση να «φωνάζουν» τόσο πολύ για το σαθρό του κατηγορητηρίου. Έχει πολύ μεγάλη σημασία. Και για την τελική απόφαση και για την όποια συνέχεια μπορεί να έχει η υπόθεση, αν δούμε να τραβάει κι άλλο μετά τον πρώτο βαθμό.

Υπό κανονικές συνθήκες πάντως, η ιστορία αυτή έχει ήδη τελειώσει. Έχει καταρρεύσει. Για όλους τους εγκαλουμένους, όχι μόνο για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X