ΑΕΚ: Μέρα θλίψης για τη διπλή απώλεια των Σκευοφύλακα και Βεντούρη

ΑΕΚ: Μέρα θλίψης για τη διπλή απώλεια των Σκευοφύλακα και Βεντούρη

Ο Παναγιώτης Βεντούρης και ο Στέλιος Σκευοφύλαξ έφυγαν από τη ζωή ίδια ημερομηνία σε διαφορετικές χρονολογίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα το 2009, έφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Σκευοφύλαξ στα 70 του, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Το “μηχανάκι” της ΑΕΚ, όπως τον αποκαλούσαν, πήγε στην Ενωση το 1961 από τον ΑΟ Ελευθερούπολης της Νέας Ιωνίας. Για μια δεκαετία ήταν ένας από τους κορυφαίους μέσους στην Ελλάδα και του πρωταθλήματος.
Πραγματοποίησε 308 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία, επίδοση που τον κρατάει ακόμα και σήμερα στην 4η θέση του πίνακα των συμμετοχών της ΑΕΚ (πίσω από τους Παπαϊωάννου, Μανωλά και Σαβέβσκι) στην Α’ Εθνική.

Ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία που έκανε η ΑΕΚ την περίοδο 1968-69 μέχρι τους “8” του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και αγωνίστηκε 11 φορές με την Εθνική Ανδρών.

Από το 2001 ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων της ΑΕΚ.

Ο Παναγιώτης (ή Τάκης) Βεντούρης είχε περιπέτειες με την υγεία του από πολύ νεότερος. Ταλαιπωρήθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του και «έφυγε» το 2002. Ήταν ένας μέσος που είχε αναδειχθεί στον Φωστήρα και που το 1965, στα 22 του, ήρθε στην ΑΕΚ. Λόγω, όμως, της καθυστέρησης από πλευράς ΑΕΚ της εξεύρεσης εργασίας για τον παίκτη, αυτός προτίμησε να πάει να παίξει για ένα χρόνο στο εκτός ΦΙΦΑ επαγγελματικό πρωτάθλημα της Νότιας Αφρικής –όπου ήδη βρίσκονταν αρκετοί Ελληνες ποδοσφαιριστές- και επέστρεψε το 1966, όταν πια η διοίκηση της ΑΕΚ τον έβαλε σε δουλειά.

Από εκεί μετά, άρχισε μια λαμπρή καριέρα. Αγωνιζόταν ως επιθετικός μέσος και διακρινόταν για την άριστη τεχνική του και για τα δυνατά του σουτ. Με την ΑΕΚ είχε 143 συμμετοχές και 35 γκολ στην Α’ Εθνική, ενώ επαιξε μόνο δύο φορές με την Εθνική Ανδρών, αφού στα χρόνια εκείνα τα ελληνικά γήπεδα ήταν γεμάτα ταλέντο και είχε «μπροστά» του μεγάλους ποδοσφαιριστές. Ηταν και αυτός εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της ΑΕΚ στο Κύπελλο. Πρωταθλητριών 1969.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X