ΑΕΚ: Με το βλέμμα στο δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται

ΑΕΚ: Με το βλέμμα στο δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται
Photo Credits: INTIME

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ τελείωσαν και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η ΑΕΚ κατάφερε στο τέλος της χρονιάς να τελειώσει με αξιοπρέπεια και να τερματίσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Η σειρά με τον Προμηθέα, παρόλο που δεν υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον για κάτι αφού δεν κρινόταν κάποια θέση στην Ευρώπη, εξελίχθηκε σε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ολοκληρώσει η ομάδα την σεζόν αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στους οπαδούς της. Σίγουρα για αλλού ξεκίνησε το περσινό καλοκαίρι και αλλού βρέθηκε 10 μήνες μετά, σε μια σεζόν όμως που αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα και ατυχίες. Και τι δεν έπαθε την φετινή σεζόν, από τραυματισμούς, κόβιντ, εσωτερικά προβλήματα που της στοίχησαν στην επίτευξη των στόχων της.


Αναδόμηση του ρόστερ

Στο παιχνίδι με τον Προμηθέα εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές μετά την ολοκλήρωση του. Τρεις παίκτες που ο καθένας τους έχει διαφορετικό ειδικό βάρος για την ΑΕΚ και το μπάσκετ γενικότερα ίσως φόρεσαν την φανέλα της ομάδας για τελευταία φορά. Ο τεράστιος Γιόνας Ματσιούλις ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ομάδα, ενώ και οι Νίκος Ζήσης και Δημήτρης Μαυροειδής πιθανότατα θα σταματήσουν το μπάσκετ.


Τα συμβόλαια των περισσοτέρων παικτών λήγουν άρα η Ένωση θα πάει σε μια αρκετά μεγάλη αναδόμηση. Από τους ξένους υπάρχει διάθεση από τους Μορέιρα και Μόουζες να παραμείνουν στην ομάδα, ενώ και ο Μέικον είναι θετικός αλλά θα εξαρτηθεί και από τις προτάσεις που θα φτάσουν στα χέρια του. Βέβαια όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. Το συμβόλαιο του κόουτς Αγγέλου ολοκληρώθηκε και όπως είπε και ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία συζήτηση με την διοίκηση για την επόμενη σεζόν.


 

Η κρίσιμη ημερομηνία

Πλέον τα βλέμματα όλων στην ΑΕΚ στρέφονται στην κατάθεση του φακέλου της ομάδας για να πάρει αδειοδότηση για την νέα σεζόν. Στις 15/6 η ομάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα χαρτί που θα είναι υπογεγραμμένο από όλους τους παίκτες και θα βεβαιώνει ότι έχουν εξοφληθεί ή έχουν διακανονιστεί οι οφειλές της ομάδας προς τα πρόσωπα τους. Μόνο έτσι θα μπορεί η ΑΕΚ να καταθέσει πλήρη φάκελο και να πάρει άδεια συμμετοχής για του χρόνου.

Για να πειστούν οι παίκτες θα πρέπει να υπάρξει μια γερή οικονομική ένεση από τον Μάκη Αγγελόπουλο ώστε να πάρουν κάποιο μέρος από τους μισθούς που έχουν καθυστερήσει. Από εκεί και πέρα είναι στην ευχέρεια του κάθε παίκτη τι θα δεχτεί στους διακανονισμούς και τι όχι, με την ελπίδα να περάσει η ΑΕΚ αυτόν το σκόπελο, για να μπορέσει να αρχίσει τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνάει τις όποιες δυσκολίες.


Σίγουρα θα είναι ένα καλοκαίρι σημαντικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα για την ΑΕΚ, που θα προσπαθήσει, εφόσον πάρει την αδειοδότηση, να πάει σε ένα άλλο μοντέλο, πιο τεχνοκρατικό ώστε να διώξει από πάνω της τον βραχνά των χρεών και να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα με έξυπνες επιλογές παικτών.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X