Ο γρίφος της άμυνας
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την επικείμενη απόκτηση του Τζαβέλλα και τις ισορροπίες στα κιτρινόμαυρα μετόπισθεν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιώργος Τζαβέλλας -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ- είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για να έρθει στην ΑΕΚ και να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση της νέας άμυνας των «κιτρινόμαυρων».

Σε κάποιους η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να ξινίζει, σε κάποιους μπορεί να αρέσει. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση, όταν και αν ολοκληρωθεί, τα δεδομένα και οι ισορροπίες θα διαφοροποιηθούν αρκετά.

Ο 33χρονος μπορεί να σου δώσει πράγματα στο build up του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν, δεδομένα θα σου δώσει «νεύρο» σε μία άμυνα που θύμιζε Βιτάμ soft κατά την περσινή σεζόν και θα έχεις έναν ακόμα παίκτη με καλή τεχνική κατάρτιση που μπορεί να δώσει καλές εκτελέσεις σε στατικές φάσεις. Θα δώσει επίσης και άλλα πράγματα εντός των αποδυτηρίων που έλειπαν.

Ωστόσο θα χάσεις πολύ σε… μπόι. Ο παίκτης της Αλάνιασπορ έχει ύψος 1,83 μ. Ο Τσιγκρίνσκι ο οποίος θα αποχωρήσει έχει ύψος 1,90. Ο Χνιντ που επίσης φεύγει βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά.


Ο Σβάρνας που στην ΑΕΚ θεωρούν ότι μπορεί να σταθεί ως βασική επιλογή έχει ύψος 1,83. Επομένως με τους δύο αυτούς ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο η ΑΕΚ θα υστερεί κατά πολύ των αντιπάλων της.

Υπάρχει βεβαίως ο Νεντελτσιάρου που έχει ύψος 1,90 μ., αλλά στο Μέγαρο του Αμαρουσίου δεν έχουν πάρει ακόμα ξεκάθαρη απόφαση για το τι θα κάνουν με τον Ρουμάνο που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.


Ο Λάτσι έχει μεν ύψος 1,89 μ. αλλά είναι αριστεροπόδαρος και δύσκολα θα μπορεί να συνυπάρξει με τον Τζαβέλλα. Ο Μήτογλου που αποκτήθηκε από το Βόλο είναι δεξιοπόδαρος, έχει ύψος 1,94 μ., ενδεχομένως να συμπλήρωνε εξαιρετικά τον Τζαβέλλα, αλλά κανένας δεν μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να ποντάρει πάνω του, λόγω της απειρίας του.

Υπάρχει φυσικά και ο Γούτας, με τον οποίο η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει, αλλά από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει τίποτα ξεκάθαρο για το μέλλον του. Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου έχει και αυτός ύψος 1,90 μ., έχει περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ του, αλλά πρώτον ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί και δεύτερον κανένας δεν ξέρει ποιες είναι οι προθέσεις της «Ένωσης».

Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή μιλάμε για οκτώ ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων το μέλλον θα κριθεί τα επόμενα 24ωρα.

Για μένα που δεν παίρνω αποφάσεις και απλά σχολιάζω τα πεπραγμένα, το ιδανικό θα ήταν η ΑΕΚ να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ της άμυνάς της. Για να συμβεί αυτό όμως και με δεδομένο ότι είναι απίθανο να μείνει ο Τσιγκρίνσκι και ο Χνιντ δεν υπολογίζεται, θα πρέπει με τους υπόλοιπους έξι παίκτες -συμπεριλαμβανομένου και του Τζαβέλλα- να ανακατευτεί πολύ η τράπουλα.

Για παράδειγμα: Αφού υπάρχει ενδιαφέρον για τον Νεντελτσιάρου προχωράς στην πώλησή του. Το ίδιο και με τον Σβάρνα. Με αυτά τα χρήματα «χτυπάς» και έναν στόπερ από το πάνω ράφι στη λογική των Ντα Σίλβα και Μίτροβιτς. Έτσι έχεις ένα σούπερ νέο δίδυμο, αποφασίζεις τι θα κάνεις με Μήτογλου και Γούτα και αν αποφασίσεις να τους κρατήσεις, τότε είτε δίνεις δανεικό τον Λάτσι σε ομάδα που θα πάρει δεδομένα ματς, ή τον χρίζεις βασικό στην ΑΕΚ Β για να τον παρακολουθείς από κοντά.

Αν μάλιστα σου δίνεται η ευκαιρία με την ΑΕΚ Β να ανεβοκατεβάζεις παίκτες τότε χρίζεις δίδυμο τον 18χρονο Σλοβένο με τον 21χρονο Μήτογλου και τους «ψήνεις» ιδανικά εντός των τειχών και όχι σε ομάδες όπου δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει…

Τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδειχθεί πως με τρεις πολύ καλούς στόπερ και έναν δύο «μικρούς» βγαίνει η χρονιά. Καιρός να το τολμήσει και η ΑΕΚ και να φύγει από τη λογική των πέντε κεντρικών αμυντικών εκ των οποίων οι τέσσερις δεν πείθουν.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X