Ο πήχης παραμένει πολύ ψηλά για την ΑΕΚ!

Ο πήχης παραμένει πολύ ψηλά για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει την απαραίτητη… προσγείωση πριν την απογείωση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν θέμα, που με προβλημάτισε στο τελευταίο σχόλιο που σας παρέθεσα. Εβλεπα τις μέρες να περνούν, την έναρξη προετοιμασίας να πλησιάζει και την ΑΕΚ να μένει – τουλάχιστον σε επίπεδο συμφωνιών –  στάσιμη στις βασικές επιλογές. Προφανώς και δεν χρειάζεται να πιάνει πανικός κανέναν. Χρόνος υπάρχει και θα υπάρξουν μέχρι τις 31 Αυγούστου και πολλές αποχωρήσεις και πολλές προσθήκες ακόμα. Αφήστε τα μίζερα σενάρια που διακινούνται εσχάτως για περιορισμένο αριθμό κινήσεων.

Είναι δεδομένο, πως η ΑΕΚ θα πρέπει στην πορεία να προσθέσει και άλλη ποιότητα και άλλους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Μεγαλύτερες προσωπικότητες, περισσότερη κλάση. Αλλά είναι βέβαιο επίσης, ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα, με καλύτερους και ευνοϊκότερους όρους, όταν αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα σε σχέση με το πόσο ψηλά είναι κάποια πράγματα τέτοια εποχή. Και παράλληλα βέβαια, να δώσει ο προπονητής τις δικές του εκτιμήσεις αναφορικά με τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού.

Καλά να είμαστε, εδώ θα είμαστε. Θα τα παρακολουθούμε όλα, θα σχολιάζουμε και θα βλέπουμε τις εξελίξεις. Αυτό το οποίο πρέπει πάντα να υπάρχει στο μυαλό όλων είναι πως ο πήχης για την ΑΕΚ είναι πάρα πολύ ψηλά. Και η συγκεκριμένη ατάκα έχει τριπλή αναφορά και προέκταση για τη ζωή μας, ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερη εποχή που συνιστά για κάθε ομάδα η μεταγραφική περίοδος. Εξηγούμαι, για να μη χανόμαστε στη μετάφραση.


Χαμηλά το κεφάλι, πρέπει να γίνουν πολλά

Ο πρώτος πήχης που είναι πάρα πολύ ψηλά και δεν πρέπει ποτέ να το λησμονεί η ΑΕΚ είναι πως πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 30 βαθμούς απόσταση από πρωταθλητή! Κατάφερε ακόμα και με αυτό τον ΠΑΟΚ του Γκαρσία να χάσει το κύπελλο και να υπολείπεται από εκείνον στη βαθμολογία. Ξεπέρασε οριακά τον Αρη που έζησε το όνειρο της τελευταίας 40ετίας, μπόρεσε να κάνει μόνο μία νίκη και αυτή επί του ημιδιαλυμένου Παναθηναϊκού. Αρα, αλαζονείες, υπερβολές και μεγαλοστομίες μακριά, μέχρι να σταθεί ΑΕΚ στα πόδια της ξανά και να δείξει, ότι μπορεί να αλλάξει πραγματικά επίπεδο και να γίνει αγωνιστική ομάδα.

Ο πήχης πρέπει και παραμένει πολύ ψηλά, γιατί είναι η ίδια η ΑΕΚ. Και η ίδια η ΑΕΚ πρέπει να φροντίζει να παίρνει παίκτες οι οποίοι θα την ξανά κάνουν αυτό που θαύμαζε ο κόσμος της. Δεν είναι εύκολο. Δεν μπορούν να γίνουν μαγικά πράγματα. Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όλοι τη συγκυρία του διεθνούς ποδοσφαίρου, αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Αλλά από την άλλη, η ΑΕΚ είναι σύλλογος με τεράστια δυναμική. Ενας οργανισμός που δημιουργεί έργα που θα μείνουν πραγματικά στην ιστορία για τα επόμενα χρόνια και δεν μπορεί αυτά τα έργα να συνοδεύονται από την αγωνιστική εικόνα που εμφάνισε η ΑΕΚ, ειδικά την τελευταία περίοδο.


Ενας και ένας, παίκτες διαφοράς

Ο πήχης είναι πολύ ψηλά και σε ότι αφορά την ποιότητα των στόχων και των παικτών που ακουμπά η ΑΕΚ. Και αυτό να ξέρετε, το κρίνω ως πάρα πολύ σημαντικό. Μπορεί ορισμένοι να το θεωρούν λίγο, αλλά για μένα είναι κομβικό, ότι η ΑΕΚ μιλά με πρωταθλητές. Μιλά με παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, με ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία και προσωπικότητα. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους, έχουν τριφτεί στην πίεση μιας ομάδας που πρέπει να πετυχαίνει στόχους, δείχνουν ασυμβίβαστοι με την ήττα.

Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για μία ομάδα που θέλει να χτιστεί από την αρχή και να πρωταγωνιστήσει. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό δε, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των βασικών υλικών που θα χρειαστεί ο Μιλόγεβιτς για το σχηματισμό της νέας ΑΕΚ θα το έχει στη διάθεσή του από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Αυτό είναι αναγκαίο. Είναι καλό για την ΑΕΚ, για τους ίδιους τους παίκτες, να γίνουν μαζί ένα ομοιογενές σύνολο.

Να δουλέψουν μαζί, να τριφτούν για όσα θα ακολουθήσουν και να δημιουργήσουν ένα σύνολο, το οποίο θα είναι πραγματικά ανταγωνιστικό. Πρέπει επιτέλους η ΑΕΚ να φύγει από τις μίζερες καταστάσεις που τη γέμισαν αλλόκοτες επιλογές τα προηγούμενα χρόνια. Είναι σημαντικό, ότι κοιτάζει παίκτες πρώτης γραμμής. Ολοι όσοι έχουν συζητηθεί αυτή την εποχή στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, όσοι βρίσκονται προ των πυλών της Ενωσης, ακόμα και όσοι ενδεχομένως να μην αγωνιστούν ποτέ με τη φανέλα της, δείχνουν πως είναι παίκτες από αυτούς που πραγματικά θα έπρεπε να έχει η ΑΕΚ στο δυναμικό της. Νομίζω, πως δίπλα σε τέτοιους ποδοσφαιριστές θα δείτε και πολύ καλύτερο πρόσωπο από εκείνους που θα επιλεχθούν να μείνουν και να δημιουργήσουν τη νέα ΑΕΚ της επόμενης σεζόν.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X