Επαφή ΑΕΚ με Μπεν Αρφά! -Οι «δεύτερες» σκέψεις για τον Γάλλο παικταρά!

Επαφή ΑΕΚ με Μπεν Αρφά! -Οι «δεύτερες» σκέψεις για τον Γάλλο παικταρά!
Photo Credits: INTIME

Ο 34χρονος Χατέμ Μπεν Αρφά στο προσκήνιο για την ΑΕΚ -Οι επαφές και η θέση της Ενωσης για τον Γάλλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μία από τις θέσεις που τσέκαρε το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση της είναι αυτή του οργανωτή.

Να στηρίξει και τον Πέτρο Μάνταλο σε αυτό τον ρόλο, αλλά και να έχει μία ποιοτική παρουσία μεσοεπιθετικά όταν θα απουσιάζει ο αρχηγός της, ή όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις για ένα δεύτερο ποιοτικό χαφ με οργανωτικές ικανότητες.

Κάπως έτσι πριν περίπου 2 μήνες η Ενωση, σύμφωνα με πληροφορίες του enwsi.gr, έκανε επαφές και διερεύνησε την περίπτωση του Χατέμ Μπεν Αρφά.


Ο έμπειρος Γάλλος επιθετικός χαφ στα 34 του μένει ελεύθερος από την Μπορντό και η ΑΕΚ τσέκαρε την περίπτωση του. Έμπειρος, ποιοτικός, αλλά με πολλά προβλήματα στην καριέρα του. Η περίπτωση του μελετήθηκε αρκετά και αυτή την στιγμή ούτε έχει καεί, αλλά δεν έχει προκριθεί για να προχωρήσει, παρότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί του.

Ομως αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα, αν και είναι δείγμα ότι η ΑΕΚ θέλει προσωπικότητες και ποιότητα στο ρόστερ της τη νέα χρονιά. Και ο Μπεν Αρφά αποτελεί έναν σούπερ ποιοτικό χαφ που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Η καριέρα του Μπεν Αρφά

Ο Γάλλος χαφ στα 34 του χρόνια δεν έχει καταφέρει να βρει ένα… λιμάνι καθώς αλλάζει συνεχώς ομάδες. Στον τελευταία σταθμό του δεν τα πήγε ούτε άσχημα ούτε καλά. Τραυματισμούς δεν παρουσιάζει συχνά καθώς οι μόνες απουσίες του την τελευταία σεζόν ήταν από χτυπήματα (κακώσεις κλπ).

Ο Μπεν Αρφά ξεκίνησε την καριέρα του αγωνιζόμενος σε διάφορες ομάδες της περιοχής της Ιλ-ντε-Φρανς, έχοντας περάσει, μεταξύ άλλων, από τις ΑΚ Μπουλόν-Μπιγιανκούρ και Βερσάιγ. Το 1999, εντάχθηκε στην ακαδημία της Κλαιρφοντέν. Πέρασε τρία χρόνια στην ακαδημία και, αποχωρώντας υπέγραψε στην Λυών με την οποία κατέκτησε τέσσερεις φορές το πρωτάθλημα της Λιγκ 1.

Στα πρώτα του χρόνια στην Λυών, αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός, αλλά στη διάρκεια της σεζόν 2007–08 μετατοπίστηκε στην θέση του χαφ. Το καλοκαίρι του 2008, ο Μπεν Αρφά υπέγραψε στην μεγάλη αντίπαλο της Λυών, την Μαρσέιγ, έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια μεταγραφή που για την πραγματοποίησή της χρειάστηκε η παρέμβαση της Ligue de Football Professionnel.

Με την Μαρσέιγ, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της σεζόν 2009–10, τον πέμπτο του συνολικά, καθώς και το Λιγκ Καπ Γαλλίας του 2010. Μετά από δύο χρόνια στην Μασσαλία, ο Μπεν Αρφά, ύστερα από πολύκροτο σίριαλ και πιέσεις πήρε μεταγραφή για την Νιούκασλ, υπό την μορφή δανεισμού, για την σεζόν 2010–11 με οψιόν αγοράς. Τον Ιανουάριο του 2011, έγινε ενεργοποίηση της σχετικής ρήτρας και, έτσι, ο παίκτης παρέμεινε στην ομάδα και μετά το πέρας της σεζόν. Στην Αγγλία έβαλε και μερικά εντυπωσιακά τέρματα.

Εχοντας κάποιες δυσκολίες με τη Νιούκαστλ, δόθηκε δανεικός στην Χαλ στην οποία δεν κούμπωσε ποτέ και από τον Γενάρη ως τον Ιούλιο του 2015 βρισκόταν χωρίς ομάδα. Ως σωσίβιο σωτηρίας βρήκε τότε τη Νις με την οποία σε 37 συμμετοχές σημείωσε 18 γκολ κερδίζοντας μια μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στους Παριζιάνουν δεν τα πήγε καλά καθώς δεν βρήκε ποτέ ουσιαστική θέση στην ομάδα και ήταν συνεχώς μεταξύ πάγκου και κερκίδας, ενώ αγωνίστηκε ελάχιστα.

Επόμενος σταθμός του το 2018 η Ρεν με την οποία σε 41 συμμετοχές έκανε 9 γκολ με την ομάδα της Γαλλίας να τον αφήνει ελεύθερο στο τέλος της χρονιάς, αλλά δεν κατάφερε να βρει ομάδα το καλοκαίρι και για μερικούς μήνες έμεινε και πάλι εκτός. Τότε φεύγει εκ νέου από τη χώρα του με προορισμό την Ισπανία για πρώτη φορά και την Ρεάλ Βαγιαδολίδ του Ρονάλντο. Πέντε συμμετοχές είχε όλες κι όλες εκεί πριν επιστρέψει ξανά το 2020 στην παρτίδα του για την Μπορντό με την οποία είχε μέχρι πριν μερικούς μήνες 25 συμμετοχές, 2 γκολ και 5 ασιστ με τους Γιρονδίνουν να τον αφήνουν ελεύθερο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X