ΑΕΚ: Αίτημα για αποβολή του εισηγητή από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Μελισσανίδης: Κλήθηκε να καταθέσει στις 24 Ιουνίου για το πόρισμα παρωδία
Photo Credits: INTIME

Απίθανες καταθέσεις στη δίκη της ΑΕΚ για την στημένη υπόθεση με τις Ενώσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχίστηκε την Δευτέρα (7/6) ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η δίκη της ΠΑΕ ΑΕΚ και των Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλου, Άγγελου Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιου (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκου Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας), που εγκαλούνται για παρεμβάσεις με αθέμιτες ενέργειες σε εκλογικές διαδικασίες προηγούμενων ετών σε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, η Ένωση απειλείται με αφαίρεση 10 βαθμών, ενώ τα φυσικά πρόσωπα με ισόβια ή και πολυετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πλευρά των κατηγορουμένων να ζητούν να μην μετέχει από εδώ και στο εξής στην ακροαματική διαδικασία ο ερευνητής-εισηγητής της υπόθεσης, Ανδρέας Αθανασίου και να μην μπορεί να υποβάλει ερωτήματα, τα οποία –σύμφωνα με την υπεράσπιση, γίνονται με τρόπο τέτοιο ώστε ο κ. Αθανασίου να προσπαθεί να υπερασπιστεί την τελική έκθεση την οποία ο ίδιος έχει συντάξει. Όπως ειπώθηκε από τους δικηγόρους, «ο εισηγητής δεν συμμετέχει νόμιμα. Είναι σαν να μετέχει σε ένα δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης».

Το αίτημα προβλημάτισε την Επιτροπή Δεοντολογίας, αφού συσκέφτηκε για μία περίπου ώρα προκειμένου να αποφανθεί. Τελικά το απέρριψε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε παρουσία του κ. Αθανασίου.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα, αφορούσαν την υπόθεση της ΕΠΣ Καρδίτσας και τις εκλογές που έγιναν εκεί.

Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε, ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας, γνωστός από το παρελθόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την στήριξή του στις διοικήσεις που το κυβερνούσαν ως το 2016.

Στρεφόμενος εναντίον των κατηγορουμένων (καθώς στις επίμαχες εκλογές ηττήθηκε και έχασε την Ένωση), ο Μανώλης Παλάσκας έδωσε μια πολύωρη και εξόχως ενδιαφέρουσα κατάθεση, που ο καθένας μπορεί να την αξιολογήσει όπως θέλει…

Αποκαλύφθηκε δε, ότι τον Ιανουάριο του 2021, υπέγραψε συμφωνητικό συμβιβασμού, «αθωώνοντας» ουσιαστικά τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους!

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ο Παπαδόπουλος, ο Δανιήλ και ο Ντάσιος είχαν εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας και έκαναν επαφές για τις εκλογές.

Για μένα είναι μεμπτό αυτό. Δεν είχαν δικαίωμα να έρθουν. Είναι παράνομο. Έμειναν επί ένα τρίμηνο. Δεν ήταν μέλη σωματείων, δεν είχαν σχέση με τα σωματεία της Καρδίτσας. Είναι αντιδεοντολογικό αυτό. Και να είναι και μέσα στη Συνέλευση και να κάνουν αυτά που έκαναν.

Πριν τις εκλογές, ήταν να ξεκινήσει η Γ.Σ. και έσπασαν την πόρτα ο σημερινός πρόεδρος ο κ. Σφήκας, ο κ. Κρανής και άλλοι. Ήρθαν και οι άλλοι που έχω αναφέρει, σπάσανε τις κάμερες, φώναζαν, με χτυπήσανε, έχασα τις αισθήσεις. Ο κ. Γρηγορίου ο δικηγόρος, μου έφερε χαρτί και μου είπε να το υπογράψω και να αποσυρθώ.

Πλησίασαν πολλά σωματεία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συγκεκριμένα πείτε μας.

-Στο χωριό Κυψέλη, πήγαν στην πλατεία και έγινε χαμός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στην πλατεία του χωριού μπορεί να τσακώθηκαν και με τον πλάτανο. Θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία, ποιος απειλήθηκε, σε ποιον ασκήθηκε βία και τα στοιχεία του για να τον καλέσουμε εδώ.

-Στην Ιτέα πίεσαν τον πρόεδρο και παραιτήθηκε και έφυγε. Ο Βάιος Καραγιάννης. Μου το είπε ο ίδιος. Εξαναγκάστηκε. Φοβήθηκε ο άνθρωπος. Είναι δύο οι Βάιοι Καραγιάννηδες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μετά τις εκλογές κάνατε μια προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Γιατί δεν το αναφέρατε αυτό στην προσφυγή σας; Δέκα λόγους γράφει η προσφυγή. Αυτό γιατί δεν το είπατε; Δεν το είπατε ούτε στο υπόμνημα που στείλατε σε εμάς. Τώρα το λέτε πρώτη φορά!

-Το είχα πει στον δικηγόρο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βγάλατε απόφαση πριν τις εκλογές και αποκλείσατε 32 σωματεία από το να ψηφίσουν;

-Ναι, έτσι έπρεπε να γίνει. Ακόμα και σήμερα δεν έχουν δικαίωμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ούτε αυτό το έχετε βάλει στην προσφυγή σας.

-Δεν ξέρω τι έκανε ο δικηγόρος. Δεν ήμουν σε κατάσταση να δω. Εγώ είδα Παπαδόπουλο, Κρανή, Σφήκα, τον δικηγόρο τον κ. Γρηγορίου που μου έλεγε «σου είχα πει ότι έπρεπε να παραιτηθείς». Μπήκανε μέσα στο γραφείο και με χτυπήσανε. Έπεσα λιπόθυμος. Και με πήρε η αστυνομία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού ήσασταν λιπόθυμος, γιατί δεν ήρθε ασθενοφόρο;

-Ε, δεν ερχόταν και θα με πήγαινε η αστυνομία. Με κρατήσανε στο τμήμα με εντολή εισαγγελέα, για υπεξαίρεση. Λέγανε ότι τους πήρα τα βιβλία. Είμαι κανένας εγκληματίας εγώ για να με κρατήσουν μέσα; Όσα έγιναν στη Συνέλευση μετά, τα διάβασα από τον τοπικό Τύπο, με φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η συμπεριφορά σας δεν δυναμίτισε καθόλου το κλίμα των εκλογών;

-Δεν έχω κάνει κάτι εγώ, για ποιο λόγο να δυναμιτίσω; Αυτοί ήθελαν να πάρουν τη σφραγίδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε πει για φουσκωτούς κλπ.

-Δεν έγινε ενώπιών μου. Αλλά μου το μετέφεραν οι εκπρόσωποι των σωματείων και οι δημοσιογράφοι. Εμένα ο Παπαδόπουλος με χτύπησε. Και τώρα με παίρνει τηλέφωνα και με απειλεί. Του έχω κάνει μήνυση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχετε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό με τον κ. Παπαδόπουλο;

-Υπέγραψα ένα συμφωνητικό με τον κ. Παπαδόπουλο τον Ιανουάριο του 2021. Δεν υπέγραψε ο Παπαδόπουλος. Πιέστηκα πολύ. Κάναμε συμφωνία να ζητήσουν συγγνώμη και να τελειώνουμε απ’ όλα αυτά. Δεν περίμενα να παρέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας. Να ανοίξετε το τηλέφωνο του Παπαδόπουλου και θα τα βρείτε όλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 22 Ιανουαρίου του 2021 υπογράψατε μαζί του! Γιατί δεν το είπατε αυτό στην κατάθεσή σας; Γιατί το κρύψατε;

-Το υπέγραψα και το λέω! Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι πέρασα! Το υπέγραψα, δέχτηκα απειλές για να υπογράψω, από τον Παπαδόπουλο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (εισηγητής της υπόθεσης): Από ποιο τηλέφωνο κύριε σας κάλεσε;

-Από το δικό του (σ.σ. αναφέρει το νούμερο). Με απειλούσε να ανακαλέσω!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν το αναφέρατε αυτό όμως στην κατάθεσή σας.

-Ε, εντάξει, δεν το ανέφερα. Ξέρετε τι έχω τραβήξει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε κάποια ανώνυμα έγγραφα για εσάς. Υπήρχε η συναίνεσή σας για καταγραφή συνομιλιών; Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο ότι εμπλέκεστε σε κάποια δωροδοκία.

-Όχι, ποτέ δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Έχετε πει ότι από την Επιτροπή μας σας είπαν ότι αν δεν έρθετε να καταθέσετε, θα στείλουμε περιπολικό να σας πάρει; Και ότι υπάρχει εντολή από ψηλά;

-Δεν έχω πει ποτέ ότι από την Επιτροπή σας μου είπατε ότι αν δεν έρθω να καταθέσω θα έρθει περιπολικό να με πάρει και ότι υπάρχει εντολή από ψηλά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μας είπατε ότι σας απειλούσαν για να ανακαλέσετε την κατάθεσή σας. Μα τότε δεν είχατε καταθέσει ακόμα.

-Με απειλούσαν κυρία πρόεδρε.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Γιατί δεν είπατε στην προσφυγή σας στο Διαιτητικό ότι φάγατε ξύλο από τον Παπαδόπουλο κλπ.

-Δεν ξέρω τι έκανε ο δικηγόρος. Έτσι όπως ήμουν εγώ τότε…

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Πού είδατε τον κ. Ντάσιο;

-Τον είδα σε καφενεία και ουζερί της Καρδίτσας. Και τον είδα και στη Συνέλευση. Δείτε την εφημερίδα.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Τον κ. Δανιήλ;

-Δεν θυμάμαι τίποτα για τον κ. Δανιήλ. Ήταν παρών. Ήταν σίγουρα στην Συνέλευση, αλλά εγώ δεν τον είδα πάντως. Δεν θυμάμαι κάποιο περιστατικό.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Η δικαστική αντιπρόσωπος στις εκλογές, η κα. Καραγιαννάκη, έχει καταγράψει κάποιο από τα περιστατικά που καταθέτετε;

-Πού να το ξέρω αυτό;

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Εγώ σας πίεσα, σας απείλησα;

-Δεν με απείλησες, αλλά με πίεζες να ανακαλέσω. Να αποσύρω τη μήνυση και να υπογράψω αυτό που μου έδινες. Δέκα τηλέφωνα με πήρες, πιο πολλά και από τον Παπαδόπουλο.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ (δικηγόρος Παπαδόπουλου): Η κατάθεσή σας είναι τόσες σελίδες και δεν αναφέρετε πουθενά τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Σήμερα λέτε ότι σας χτύπησε. Πήγατε στο νοσοκομείο; Έχετε κάποιο πιστοποιητικό, κάποια γνωμάτευση ότι υποστήκατε κάποια σωματική βλάβη;

-Δεν πήρα κάτι. Αν είναι να ζητήσω από το νοσοκομείο.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Τι ισχύει με το συμφωνητικό του Ιανουαρίου 2021; Ούτε ότι υπήρχε έρευνα δεν γνωρίζαμε τότε. Γιατί λέτε ότι σας απειλούσαν να ανακαλέσετε;

-Το ξέρανε από πριν μάλλον ότι γινόταν έρευνα.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Στην αίτηση στο Διαιτητικό δεν αναφέρετε τίποτα για επίθεση από τον Παπαδόπουλο. Γιατί τα λέτε τώρα μετά από τόσο καιρό;

-Είναι δεδομένο ότι έγινε. Δεν ξέρω γιατί δεν τα έβαλε ο δικηγόρος.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Έχετε καταδικαστεί επανειλημμένως για συκοφαντική δυσφήμηση; Και έχετε ζητήσει και την συνδρομή του κ. Παπαδόπουλου για να πει μια καλή κουβέντα;

-Όχι ποτέ. Ρωτήστε τον Γιάννη (σ.σ. Παπαδόπουλο), ποτέ δεν ζήτησα να πει μια καλή κουβέντα.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Φέρεστε σε ένα ηχητικό που αναπαράχθηκε από ΜΜΕ, ότι προσφέρετε σε σωματείο χρήματα και… τη φιλία σας. Είναι αλήθεια;

-Ουδέποτε έχω καταγγελθεί για τέτοια πράγματα.

ΡΙΖΟΥ (δικηγόρος Μελισσανίδη): Στη φωτογραφία αυτή που σας δείχνω, σας παίρνει η αστυνομία να σας πάει στο νοσοκομείο και φαίνεστε ευθυτενής, υγιής, λεβέντης, ακμαίος, ψηλός σαν κυπαρίσσι. Πού φαίνεται να σας έχουν χτυπήσει;

-Ο Θεός με φύλαξε και δεν έπαθα κάτι σοβαρό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μα εσείς μας είπατε ότι φύγατε αιμόφυρτος και λιπόθυμος!

-Εντάξει, ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση πάντως.

ΡΙΖΟΥ: Είπατε στην αστυνομία ότι σας χτύπησε ο Παπαδόπουλος ώστε να τον συλλάβουν;

-Το είπα, αλλά δεν ξέρω τι έκαναν, μπορεί να μην τον βρήκαν.

ΡΙΖΟΥ: Υπάρχει Κίνηση Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας;

-Υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι εγκεκριμένο σωματείο. Τους έχω δει να κάνουν παρεμβάσεις σε δικαστήρια, άρθρα σε εφημερίδες κλπ. Ο Ηλίας Χατζής είναι από πίσω. Πρόεδρος, μαζί με τον Κρανή και τον Σφήκα.

ΡΙΖΟΥ: Μα αυτοί είναι διοίκηση στην ΕΠΣ Καρδίτσας. Κάνανε καταγγελία κατά τους εαυτού τους;

-Και πού να το ξέρω αυτό; Δεν ξέρω τι κάνουν αυτοί.

«Αυτά που έκανε ο Παλάσκας, ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν»!

Στον Μανώλη Παλάσκα και όχι στους κατηγορούμενους, επέρριψε τις ευθύνες για τα όσα έγιναν στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας ο Πέτρος Γαλάνης, εκπρόσωπος σωματείου και μέλος της εφορευτικής επιτροπής στις επίμαχες εκλογές.

Ο κ. Γαλάνης είπε στην κατάθεσή του:

«Πριν τις εκλογές η διοίκηση Παλάσκα ακύρωσε 9 υποψηφιότητες της παράταξης του αντιπάλου, του κ. Σκάρλου. Και με την απόφαση αυτή θα εκλεγόταν! Μόνος του θα ήταν στις εκλογές! Εμείς είχαμε την πλειοψηφία. Θα κερδίζαμε. Γι’ αυτό ο Παλάσκας ακύρωσε τις υποψηφιότητες. Πήγαμε στο Διαιτητικό και δικαιωθήκαμε. Και δύο μέρες πριν τις εκλογές, ακύρωσε ο Παλάσκας 33 σωματεία! Όλα της παράταξης Σκάρλου. Και το ανακοινώνει λίγες ώρες πριν τις εκλογές!

Ούτε ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα το έκανε αυτό! Μιλάμε για σωματεία ενεργά, έπαιζαν. Δεν υπήρχε δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές. Κάναμε μηνύσεις. Για υπεξαίρεση. Έπαιρνε τα βιβλία των σωματείων ο Παλάσκας. Πίεζε τα σωματεία και έπαιρνε τα βιβλία.

Στις εκλογές υπήρχαν και κάλπη και παραβάν και τα πάντα. Αφού υπήρχε δικαστικός αντιπρόσωπος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είδατε εκεί τον κ. Παλάσκα; Πώς ήταν; Ήταν χτυπημένος;

-Ο κ. Παλάσκας ήταν όπως είναι πάντα. Μια χαρά. Αρτιμελής. Να τον χτυπήσουν ποιοι; Μετά αποχώρησαν και όλα τα σωματεία που τον στήριζαν. Γιατί θα έχαναν τις εκλογές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τους Παπαδόπουλο, Δανιήλ και Ντάσιο τους είδατε εκεί;

-Εγώ μέσα στην αίθουσα δεν είδα κανέναν από τους τρεις. Τους έχω ακουστά. Δεν τους είδα εκεί. Ούτε είχα ακούσει ότι ήταν εκεί καιρό πριν.

«Δεν ξέρω πώς συνδέεται ο Παπαδόπουλος με ΑΕΚ και Μελισσανίδη»

Ο Δημήτρης Τάντος, εκπρόσωπος του σωματείου ΑΟ Καρδίτσας, είπε για εκείνες τις εκλογές στην κατάθεσή του:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αναφέρετε ότι Παπαδόπουλος, Δανιήλ και Ντάσιος ήταν εκεί στις εκλογές.

-Ισχύει. Τους είδα. Το θεωρώ μεμπτό γιατί ασχολούνταν με τις εκλογές. Έβλεπαν εκπρόσωπους σωματείων. Όπως και εμένα, με κάλεσαν και δεν πήγα. Μου έταξαν χορηγίες και αθλητικό υλικό για το σωματείο. Ο κ. Παπαδόπουλος με κάλεσε. Του είπα όχι, ότι δεν θέλω να βρεθούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί δεν το αναφέρετε το γεγονός αυτό στην ένορκη βεβαίωσή σας;

-Γιατί τότε δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό. Γι’ αυτό δεν το έγραψα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιοι άλλοι πήγαν να συναντηθούν με τον κ. Παπαδόπουλο;

-Δεν μπορώ να πω. Είναι μικρή η Καρδίτσα. Δεν ξέρω ποια πήγαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσάς σας επιτέθηκαν με γροθιές και σπρωξίματα; Ποιοι ήταν;

-Μάλιστα. Μπράβοι ήταν, φουσκωτοί. Μαζί με τους τρεις που σας είπα ήταν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιατί δεν πήγατε στους αστυνομικούς;

-Έκατσα μέσα σε ένα κλίμα ζούγκλας. Μετά κατέβηκα και έφυγα. Πήγα σπίτι μου. Μετά έμαθα ότι το απερχόμενο συμβούλιο τους είχαν πάει αυτόφωρο.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Γιατί υπήρχε κλίμα ζούγκλας; Ποιος ήταν ο σκοπός;

-Κατ’ εμέ, η κρίση μου, είναι ότι αυτοί ήθελαν να βγάλουν κάποια άτομα στο συμβούλιο.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Δηλαδή αυτός ήταν ο στόχος των Παπαδόπουλου, Δανιήλ και Ντάσιου;

-Ναι.

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Αυτοί, πώς συνδέονται με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη;

-Δεν ξέρω πώς συνδέεται ο Παπαδόπουλος με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Οι άλλοι δύο δε, απορώ για ποιο λόγο ήταν στην Καρδίτσα, αφού είναι στην ΕΠΣ Αχαΐας.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Η διοίκηση Παλάσκα στήριζε κάποια ομάδα της Αττικής ή του Πειραιά;

-Δεν το γνωρίζω.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ο κ. Δανιήλ πού ήταν;

-Τον είδα φεύγοντας από την αίθουσα. Εκεί ήταν.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Πώς ξέρατε ότι ήταν ο Δανιήλ;

-Ρώτησα κάποιους συναδέλφους και μου είπαν ότι είναι εδώ ο Παπαδόπουλος, ο Ντάσιος και ο Δανιήλ. Και μου τους έδειξαν. Εγώ δεν μίλησα μαζί τους.

ΡΙΖΟΥ (δικηγόρος Μελισσανίδη): Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεστε να κάθεστε ήρεμος στις εκλογές, σε απόλυτη ευταξία, σαν να κάνετε γιόγκα!

-Εγώ είχα μείνει παγωτό. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, ούτε το τηλέφωνό μου να σηκώσω. Αυτή είναι μια φωτογραφία, υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες.

Με πήρε ο κ. Δανιήλ μετά την κατάθεσή μου και μου είπε ότι έχεις μπλέξει. Και του το έκλεισα. Με πήρε και ο Παπαδόπουλος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας πήρε και ο κ. Μελισσανίδης; Είχατε ενόχληση από εκείνον;

-Όχι, ποτέ.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ο Δανιήλ δεν σας είπε στο τηλέφωνο ότι αυτά που έχετε καταθέσει είναι ψευδή;

-Μου είπε έχεις μπλέξει με αυτά που κατέθεσες.

«Δεν είδα κάποιο βίαιο περιστατικό»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, είχε ο διάλογος μεταξύ της προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας με τον μάρτυρα, Οδυσσέα Στεφανή, εκπρόσωπο σωματείου της Καρδίτσας. Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν τα εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Στεφανή, πιεστήκατε από τη γραμματέα της Επιτροπής μας για να δώσετε κατάθεση; Έτσι έχετε καταθέσει.

-Δεν ήθελα να δώσω κατάθεση, με πήραν πολλά τηλέφωνα και αναγκάστηκα να δώσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υποχρεωμένος είστε να δώσετε. Πώς πιεστήκατε ακριβώς από τη γραμματέα; Σας είπε ότι θα στείλει περιπολικό αν δεν καταθέσετε; Και εσείς είπατε να στείλει; Εσείς τα γράφετε αυτά!

-Απλά δεν ήθελα να ασχοληθώ. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Δεν ήθελα να στείλω κατάθεση. Και δεν μου έστειλε κανείς περιπολικό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπε κάποιος δικαστής από εμάς ότι έχουμε μαζί μας τον πρωθυπουργό; Τα καταθέτετε αυτά, σε ένορκη βεβαίωση!

-Αυτός που με πήρε μου το είπε. Άντρας ήταν. Τρεις φορές μίλησα με μια γυναίκα και μία με κάποιον άντρα. Δεν ρώτησα ποιοι είναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι δύο ένορκες βεβαιώσεις που έχετε δώσει είναι η μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους. Πότε λέτε αλήθεια; Υπήρχε βία, προπηλακισμοί και απειλές στις εκλογές και αποχωρήσατε από την αίθουσα όπως λέτε στην πρώτη κατάθεση;

-Υπήρχε ένταση στις εκλογές. Πάντοτε υπήρχε. Υπήρχαν φωνές, δεν έπεσε ξύλο. Όταν λέω βία εννοώ με λόγια κλπ. Όπως γίνεται πάντοτε.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Ήταν εκεί ο Δανιήλ και ο Ντάσιος;

-Δεν τους γνωρίζω.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ (δικηγόρος Παπαδόπουλου): Τον κ. Παπαδόπουλο τον γνωρίζετε;

-Προσωπικά όχι, αλλά άκουσα το όνομά του.

ΡΙΖΟΥ (δικηγόρος Μελισσανίδη): Είδατε κάποιο βίαιο περιστατικό στις εκλογές;

-Όχι.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεχιστεί την Τρίτη (8/6) στις 16:30.

Πηγή: ΣΠΟΡ ΦΜ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X