Το παιχνίδι του Βλάνταν, παίζεται στο κέντρο

Το παιχνίδι του Βλάνταν, παίζεται στο κέντρο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ξεκινά από την στόχευση της ΑΕΚ στον Εντσάμ και βγάζει συμπεράσματα για το αγωνιστικό μοντέλο του Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ξόδεψε την πρώτη εβδομάδα μετά το κλείσιμο στο θέμα προπονητή, για να τελειώσει την υπόθεση μεταγραφής τερματοφύλακα. Προφανώς και αυτή ήταν μια επείγουσα κίνηση. Θεωρώ πως αυτή την δεύτερη εβδομάδα, θα πρέπει να την ξοδέψει με την απόκτηση κεντρικού αμυντικού αλλά και χαφ. Και μακάρι να τελειώσει τόσο γρήγορα και η υπόθεση του Σέρχιο γιατί θα είναι καλό και για το κλαμπ και για τον παίκτη και για τον κόσμο. Αλλά ο στόπερ και ο χαφ, είναι επείγουσες προσθήκες.

Για τον στόπερ το έχω γράψει πολλές φορές. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν παίκτη σημείο αναφοράς στο κέντρο της άμυνας, έναν επόμενο Τσιγκρίνσκι, αλλιώς αμυντική λειτουργία δεν θα φτιάξει. Επείγει να πάρει πρώτα έναν τέτοιο στόπερ και μετά ας δει αν θα αποκτήσει τον Τζαβέλλα και πως θα διαχειριστεί τον Γούτα, τον Μήτογλου, τον Σβάρνα και τον Νεντελτσεάρου.

Για τον χαφ οφείλω να ομολογήσω πως έμεινα για αρκετή ώρα ψαρωμένος όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Εντσάμ. Όσοι είχαμε δει εκ του σύνεγγυς αυτό το θεριό και στα δυο ματς με την Σέλτικ, πάντα το είχαμε ως μέτρο σύγκρισης για τον ιδανικό χαφ, που μπορεί να γεμίσει την μεσαία γραμμή. Τέτοια περίπτωση είναι ο Εντσάμ. Χαφ που γεμίζει το κέντρο.

Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ θα καταφέρει τελικά να τον πάρει. Φοβάμαι πολύ τις αγγλικές ομάδες, που θα αρχίσουν να πέφτουν πάνω στον Εντσάμ. Είναι ένας χαφ που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ταμάμ για όλα κλαμπ που παίζουν στην Τσάμπιονσιπ και ενδεχομένως για αρκετά μικρομεσαία της Πρέμιερ Λιγκ. Θα πόνταρα στο περίεργο κεφάλι που έχει ο Γάλλος και εκεί δίνω πόντους να γίνει η μεταγραφή. Αλλιώς ζόρικο πολύ.


Στα μάτια τα δικά μου πάντως, έχει μεγάλη σημασία αυτή η κίνηση της ΑΕΚ προς έναν παίκτη σαν τον Εντσάμ. Για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, η ΑΕΚ δείχνει διατεθειμένη να δώσει το υψηλότερο συμβόλαιο της, σ’ έναν χαφ. Αν, για παράδειγμα, γίνει η μεταγραφή του Εντσάμ, οι ετήσιες αποδοχές μπορεί να είναι υψηλότερες ακόμα και απ’ αυτές που είχε ο Ολιβέιρα. Και σίγουρα πάνω απ’ αυτές που θα έχει ο Αραούχο.

Υποθέτω πως αυτό δεν έχει γίνει ούτε τυχαία, ούτε αφορά μόνο την περίπτωση του Εντσάμ. Δεν λέω πως η ΑΕΚ έχει κάνει τάμα να δώσει φέτος σε μεταγραφή χαφ πάνω από ένα εκατομμύριο συμβόλαιο. Δείχνει όμως πως έχει σκοπό να πάει σε γερή μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση. Και αυτό υποθέτω πως δείχνει και τις προθέσεις του Μιλόγεβιτς, συνολικά για το πώς βλέπει το αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να κτίσει.

Ο Βλάνταν θα παραλάβει μια ομάδα που ήδη έχει στα χαφ τον Γαλανόπουλο, τον Σάκχοφ, τον Σιμάνσκι και τον Σιμόες. Προφανώς και από την στιγμή που θα φύγει ο Κρίστιτσιτς, θα χρειαστεί να αντικατασταθεί μ’ άλλον μέσο. Ίσως και δυο, αναλόγως με το πότε θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμος ο Σιμόες μετά τον τραυματισμό του. Αλλά θεωρητικά θα μπορούσε ο Μιλόγεβιτς να μην έχει ως άμεση προτεραιότητα την απόκτηση χαφ και κυρίως να μην άναβε το πράσινο φως να μπει τόσο ψηλά ο πήχης σ’ αυτό που η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά.

Είναι προφανές πως για τον Βλάνταν, όλο το παιχνίδι παίζεται στο κέντρο. Εκεί θέλει να δώσει μεγάλο βάρος, εκεί θέλει να έχει παίκτες ποιοτικούς που θα του κάνουν όλη την δουλειά μέσα στο γήπεδο. Ακόμα δεν έχουμε κανένα στοιχείο, για το σύστημα που θα δουλέψει ως βάση ο Μιλόγεβιτς. Ξέρουμε ωστόσο, πως το αγαπημένο του σχεδόν σ’ όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει, είναι το 4-2-3-1. Αυτή όμως η δυάδα στην μεσαία γραμμή, ήταν πάντα στο αγωνιστικό μοντέλο του Βλάνταν, η ραχοκοκαλιά. Το στήριγμα.

Σ’ αυτή την δυάδα των μέσων, ο Μιλόγεβιτς προφανώς θέλει να προσθέσει έναν βαρβάτο χαφ σαν τον Εντσάμ, που να είναι εξάρι και οκτάρι και όλα μαζί. Που να μπορεί και να κλείσει χώρους στον αντίπαλο και να πατήσει αντίπαλη περιοχή. Και να γεμίζει την μεσαία γραμμή. Πιθανότατα κρίνοντας πως αυτή την στιγμή η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, έχει ανάγκη έναν επιπλέον χαφ με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και φυσικά με ποιότητα.

Έναν χαφ που θα έρθει να δέσει καταρχάς με τον Γαλανόπουλο, ο οποίος με βάση την ιδιοσυγκρασία του, τα χαρακτηριστικά του και όσα έδειξε στην περυσινή σεζόν, η φετινή θα είναι σίγουρα η χρονιά του. Και από εκεί και πέρα να παίρνει σημαντικά αγωνιστικά πράγματα στη μεσαία γραμμή και από τον Σάκχοφ και τον Σιμάνσκι και από τον Σιμόες. Όμως μ’ αυτά που ο Μιλόγεβιτς μελέτησε από την περυσινή σεζόν και γι αυτά που θέλει να φτιάξει, εκείνο που περιμένει είναι όχι απλώς να προστεθεί ένας ακόμα χαφ, αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ποιότητα.

Φυσικά και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως το σκέφτεται ο Βλάνταν για την επιθετική γραμμή. Τι προσθήκες θέλει στα εξτρέμ, τι θα κάνει με τον Τάνκοβιτς και με τον Μάνταλο. Αυτό θα αρχίσουμε να το καταλαβαίνουμε όταν θα ξεκινήσει η δουλειά στην προετοιμασία. Ήδη από τώρα όμως, μ’ αυτή την κίνηση της ΑΕΚ να κυνηγάει έναν παίκτη σαν τον Έντσαμ, φαίνεται το πώς και τι σκέφτεται ο Μιλόγεβιτς για την μεσαία του γραμμή. Άλλωστε υποθέτω πως ακόμα και αν τελικά δεν προκύψει η μεταγραφή του Γάλλου, η επόμενη επιλογή δεν πρόκειται να είναι ένας χαφ που θα έρθει απλώς για να προστεθεί ένας ακόμα μέσος στο ρόστερ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X