Να τελειώνουμε με την αγγαρεία για να κοιτάξουμε τα πραγματικά σημαντικά για την ΑΕΚ

Να τελειώνουμε με την αγγαρεία για να κοιτάξουμε τα πραγματικά σημαντικά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για τους αχρείαστους μικρούς τελικούς και τις κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν

Νίκη της ΑΕΚ μέσα στην έδρα του Προμηθέα, που έκανε το «μπρέικ» και πήρε το πάνω χέρι στην σειρά.

Η Ένωση έχει πλέον την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση 3η θέση την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ για τελειώσει και αυτό το μαρτύριο αγώνων που δεν προσφέρει σε κανέναν τίποτα.

Πήγε να αυτοκτονήσει αλλά την γλίτωσε

Για αυτούς τους αγώνες δεν μπορείς να πεις και να γράψεις πολλά πράγματα. Αυτό που βλέπουμε δεν είναι μπάσκετ και από τις δύο ομάδες. Πιο πολύ σε φιλικό ή σε All star game θυμίζει, όπως είπαν και οι προπονητές, παρά σε σοβαρούς αγώνες. Επιθέσεις που γίνονται με μία πάσα η με καμία, οι ομάδες να τρέχουν και να σουτάρουν χωρίς όλοι οι παίκτες να κατεβαίνουν στις 2 ρακέτες, καμία τακτική, κανένα διάβασμα του παιχνιδιού και η χαρά του isolation. Από την άλλη μπορώ να καταλάβω τους προπονητές, που προσπαθούν να δώσουν κίνητρα στους παίκτες τους να παίξουν παντελώς αδιάφορα ματς και για αυτό η πιο safe επιλογή είναι να τους αφήσουν να παίξουν ελεύθερα για να το ευχαριστηθούν τουλάχιστον. Για αυτό βλέπουμε ματς με 200+ πόντους, διαφορές να κερδίζονται και να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά και γενικά ένα παιχνίδι όσα πάνε και όσα έρθουν.


Στο χθεσινό ματς, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του Προμηθέα και ειδικά του Γκραντ που είναι ο κινητήριος μοχλός για τα πάντα στην ομάδα του και μπόρεσε να γίνει αφεντικό του ματς. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήλεγχε τον ρυθμό, πήρε διαφορά 10 πόντων αλλά μια υποτυπώδης ζώνη του κόουτς Γιατρά παραλίγο να γυρίσει το ματς στο τέλος. Ευτυχώς που το χαζό φάουλ πάνω στο Μέικον, μπόρεσε να δώσει την νίκη στην Ένωση και την ευκαιρία για να πάρει την3η θέση.


Όχι ότι έχει κάποια σημασία βέβαια σε αυτήν την κακή σεζόν για την ομάδα, αφού ούτε εισιτήριο για Ευρωλίγκα δίνει όπως παλαιότερα, ούτε κάποια σοβαρή διαφορά έχει στα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου παίκτη και σωστά προστατεύτηκαν  όσοι είναι να πάνε στις εθνικές γιατί θα ήταν κρίμα από αυτά τα ματς να χάσουν την ευκαιρία να προπονηθούν με το εθνόσημο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολλές βλέψεις και ελπίδες την σεζόν, με την ΑΕΚ να λέει επίσημα πάμε για 6 τίτλους και τον Προμηθέα να λέει πάμε για το νταμπλ και τελικά κατέληξαν να παίζουν αδιάφορα ματς για την 3η θέση. Είναι και αυτό ένα μάθημα, για το τι πρέπει να λες και μέχρι που φτάνει το πάπλωμα σου, ειδικά σε μια περίεργη σεζόν όπως ήταν η φετινή.


Τα σημαντικά είναι στην επόμενη μέρα

Με το καλό λοιπόν να τελειώσει η σειρά την Τετάρτη για να δούμε και την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ που αναμένεται να είναι πολύ πιο κρίσιμη από οτιδήποτε. Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 15η Ιουνίου που θα πρέπει όλοι οι παίκτες είτε να έχουν εξοφληθεί, είτε θα πρέπει να έχουν διακανονιστεί τα οφειλόμενα προς αυτούς, ώστε να υπογράψουν όλοι το χαρτί που θα συμπληρώσει τον φάκελο της αδειοδότησης της ομάδας για την νέα σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση του Μάκη Αγγελόπουλου «ζέστανε» κάπως τους παίκτες και για αυτό βλέπουμε να αγωνίζονται όλοι κανονικά σε αυτήν την σειρά, αλλά θα χρειαστούν πολλά παραπάνω για υπάρξει αίσιο τέλος. Η κακοδιαχείριση αυτής της σεζόν θα πρέπει να γίνει μάθημα σε όλους στην ΑΕΚ για να μην υπάρχουν τέτοια παρατράγουδα που δεν τιμάνε την ομάδα και την ιστορία της. Το να φτάσουμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε που παίζουν όλοι οι παίκτες δεν περιποιεί τιμή ούτε στην ΑΕΚ ούτε στο Μάκη Αγγελόπουλο και όλη την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να ξαναβάλει την Βασίλισσα στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή, παλεύοντας μόνος του απέναντι σε θηρία. Στην δήλωση του, ανέλαβε την ευθύνη και τόνισε ότι θα είναι αυτός ο εγγυητής της επόμενης μέρας προαναγγέλλοντας και εκπλήξεις που περιμένουμε να δούμε.

ΥΓ. Ιστορίες σαν την φετινή του Λαυρίου συμβαίνουν μία φορά κάθε 20 χρόνια. Αν εξαιρέσουμε το Κύπελλο και την «σφαγή» που έγινε για να αποκλειστεί η ΑΕΚ, η ομάδα του Σερέλη βρίσκεται στον τελικό και με σκορ 1-1 απόλυτα δίκαια. Αυτό για κάποιους που έλεγαν ποιο Λαύριο, δεν γίνεται να χάνουμε από αυτούς.

ΥΓ2. DNP ο Μωραΐτης χθες σε αδιάφορο ματς.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X