Θα σέβεστε: «Φάπα» (30-26) και στον ΠΑΟΚ από την Ευρωπαία ΑΕΚ!

Θα σέβεστε: «Φάπα» (30-26) και στον ΠΑΟΚ από την Ευρωπαία ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε ...πλάκα στον ΠΑΟΚ και έδειξε πως δεν συμβιβάζεται με τίποτα άλλο εκτός από το τρεμπλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση και του πρωταθλήματος έκανε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ που επικράτησε με 30-26 του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης».

Η «Ένωση» έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη που την έβαλε σε θέση οδηγού στην βαθμολογία των πλέι οφ και της έδωσε και το προβάδισμα σε ότι αφορά το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια στους τελικούς με την Ίσταντς η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και θα μπορούσε να είχε φτάσει στη νίκη με ακόμα μεγαλύτερη άνεση καθώς σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν μπροστά με 4 ή 5 γκολ. Η ΑΕΚ έφτασε στους 5 βαθμούς και ακολουθούν ΠΑΟΚ και Διομήδης με 3.

Η εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι της, ενέργεια και γρήγορες αντεπιθέσεις η «Ένωση» διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα λάθη της για να μειώνει την διαφορά. Η «Ένωση» έκανε το 3-1 με τον εξαιρετικό χθες, Κεδέρη και πολύ γρήγορα έχτισε μια διαφορά τριών τερμάτων (7-4) με τον Τζηρά.

Ο Μυλωνάς που έκανε και χθες πολύ δουλειά μέσα στο γήπεδο ανέβασε κι άλλο την διαφορά με την ΑΕΚ να κάνει το 10-16 με τον Τζηρά και το 11-16 με πολύ ωραία προσπάθεια του Παπαδιονυσίου. Οι καλές επεμβάσεις του Άρσιτς κράτησαν την ΑΕΚ το επόμενο δίλεπτο μακριά από το γκολ με τον ΠΑΟΚ να μειώνει ξανά σε 12-10. Ένα ξέσπασμα της ΑΕΚ της έδωσε ξανά …αέρα τεσσάρων τερμάτων για το 14-10 αλλά οι αντίπαλοι μείωσαν ξανά για να πάνε στα αποδυτήρια με ένα γκολ πίσω (14-13). Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Μέντουριτς πήρε απευθείας κόκκινη μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Καλόμοιρο.

«Μίλησε» η ποιότητα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά και το δεύτερο ημίχρονο επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Προηγήθηκε με 17-14 και 19-14 αντίστοιχα με τα πέντε γκολ να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά. Κάπου εκεί η «Ένωση» χαλάρωσε ενώ σε συνδυασμό με τις χαμένες επιθέσεις της είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μειώσει σε 20-19. Το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι με την ΑΕΚ να δείχνει και σημάδια κόπωσης.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς ξανά στα …νεύρα και στην ένταση. Η ποιότητα της ΑΕΚ όμως της έδωσε το προβάδισμα με τον Τζηρά (22-21) και ο Μυλωνάς στο 52′ ανέβασε ξανά την διαφορά σε +2 (23-21) δίνοντας λύση σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στο παιχνίδι. Μπουνέτα και Αραπακόπουλος ανέβασαν την διαφορά ενώ ο Μπάουερ ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα για το 25-22. Το τελικό 30-26 έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη και τους δύο βαθμούς που την έβαλαν σε θέση οδηγού στα πλέι οφ.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 7-4, 9-6, 12-6, 12-9, 14-13 (ημχ), 17-14, 19-16, 20-20, 21-21, 24-22, 30-26.
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 3, Γιάντσα, Τζηράς 4, Δομπρής 1, Αθανασάκος, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Κοτσιώνης 2, Παπαδιονυσίου 2, Νούιτς, Αραπακόπουλος 2, Καλόμοιρος, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 7.
ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκίγκοφ, Καραγκιοζόπουλος, Νικολαΐδης 2, Μέντουριτς, Αποστόλου, Σεϊρεκίδης 4, Τσαναξίδης 4, Παπαβασίλης 3, Καβουσανάκης 2, Λιάπης 1, Κυριακίδης, Άρσιτς, Γιορανίδης, Στογιάνοβιτς 6, Τζωρτζίνης 4.
Διαιτητές: Κινατζίδης – Φωτακίδης. Δίλεπτα: 3-7. Κόκκινες: Μέντουριτς (29:28, επικίνδυνο παιχνίδι – δεν κρατήθηκε δελτίο), Χασεκίδης (συνοδός ΠΑΟΚ 52:33, για συνεχόμενη και έντονη διαμαρτυρία στους διαιτητές).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X