Το πρώτο μεγάλο crash test για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Σε δέκα μέρες ξεκινάει η προετοιμασία και η ΑΕΚ οφείλει να θέσει σωστά θεμέλια σε αυτό το διάστημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γρήγορα περνά ο χρόνος. Δεν θυμάμαι καν πότε τελείωσε το πρωτάθλημα – έστω και αν τα περισσότερα ματς ήταν από αδιάφορα έως απογοητευτικά για την ΑΕΚ – και να που βρισκόμαστε λίγο πριν την εκκίνηση της νέας σεζόν. Δεν ξέρω πόσοι έχετε αντιληφθεί σε απόλυτο βαθμό, ότι σε δέκα μέρες αρχίζει η προετοιμασία της ΑΕΚ για τη νέα χρονιά. Και όχι μόνο, καθώς είναι συνολικά ένα πολύ κρίσιμο δεκαήμερο.

Βλέπετε, στο φινάλε αυτού της διαδρομής, η ΑΕΚ θα ξέρει αφ’ ενός, με ποιους παίκτες ταξιδεύει στο Πήλιο για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας όπου θα αρχίσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα και αφ’ ετέρου, θα ξέρει τον αντίπαλο ή το ζευγάρι αντιπάλων, για τον πρώτο αγώνα που θα δώσει για τα προκριματικά του Europa Conference League. Νομίζω πως άπαντες έχουν κατανοήσει τη σημασία που έχει η παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους αυτής της νεοσύστατης διοργάνωσης και πως αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να ικανοποιήσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι παίκτες του.

Η Ευρώπη έχει μεγάλη σημασία

Η ΑΕΚ πρέπει να είναι παρούσα στην Ευρώπη. Εχει πολλά και σημαντικά να κερδίσει από τη φετινή συγκυρία να πάρει: λάμψη, πρεστίζ, βαθμούς, χρήματα. Οσα χρειάζεται προκειμένου να ανακτήσει την ευρωπαϊκή της λάμψη. Ο Μιλόγεβιτς με τον Ερυθρό Αστέρα είχε κάνει εντυπωσιακές προκρίσεις στους ομίλους του Champions League, μέσα από τέσσερις προκριματικούς γύρους μάλιστα! Και ελπίζω πως θα έχει την ανάλογη ικανότητα και τώρα, ώστε η ΑΕΚ να φτάσει στο στόχο της.

Την ώρα που θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάλυση και η σκέψη για τον πιθανό αντίπαλο – έστω και αν οι αντίπαλοι που θα βρίσκονται στο δρόμο της ΑΕΚ σε πρώτη φάση δεν συγκαταλέγονται σε σημαντικές ευρωπαϊκές δυνάμεις – αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ποια θα είναι η κατάσταση της ΑΕΚ. Επειτα από όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι λογικό να υπάρχει σκεπτικισμός από τη διαδικασία αναμονής.


Το ερωτηματικό Αραούχο

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η ΑΕΚ στην έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας της νέας ομάδας. Εχουν μείνει πάρα πολλές πληγές από την περυσινή σεζόν, έχει υπάρξει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα φέτος με την άποψή του Στάνκοβιτς, αλλά υπάρχουν πολλά και σημαντικά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν. Ιδανικά, θα έλεγα πως κάποιες ακόμα από τις κινήσεις που λογίζονται ως βασικές στην 11άδα, και ειδικά στον άξονα, θα έπρεπε να κλείσουν πριν φύγει η ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Πήλιο.

Για παράδειγμα, η περίπτωση του Αραούχο γύρω από τον οποίο υπάρχουν πάρα πολλές κουβέντες, διαφωνίες και ενστάσεις με τους μεν να υποστηρίζουν πως ο Αργεντίνος είναι μία τοπ επιλογή για την επίθεση της ΑΕΚ και τους δε, να θεωρούν πως πρόκειται για ένα ξαναζεσταμένο φαγητό που δεν έχει να δώσει πολλά πράγματα ακόμα. Προφανώς, όλες οι κουβέντες που κάνουμε είναι ελλιπής, καθώς ποτέ στην ΑΕΚ δεν καταφέραμε να δούμε ένα Αραούχο που θα είχε κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία με την ομάδα.

Δεν μπορέσαμε να δούμε ποτέ τον Αραούχο που θα είχε δουλευτεί εξαρχής από τον προπονητή και θα αποτελούσε μέρος της ανάπτυξης. Εναν παίκτη που θα δούλευε η ΑΕΚ και ο συνολικός τρόπος λειτουργίας της ομάδας σύμφωνα με τις ικανότητες του. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα, τα οποία ελπίζω να έχουν καλυφθεί μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Θα ήταν σπουδαίο, εάν η ΑΕΚ δούλευε εξ αρχής και με τον Αραούχο και με τον αμυντικό χαφ και με τον στόπερ, για να μπορέσει να αλλάξει και συνολικά η εικόνα της ομάδας.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X