Ο Τζαβέλλας έχει πολλά θετικά για την ΑΕΚ

Ο Τζαβέλλας έχει πολλά θετικά για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταπιάνεται με ένα πρόσωπο των ημερών και βλέπει πόσα μπορεί να κερδίσει η ΑΕΚ από την πιθανή συνεργασία μαζί του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι δεδομένο, πως αυτές οι μέρες είναι φουλ στα μεταγραφικά. Και αντιλαμβάνομαι, πως στο μυαλό των περισσότερων λογικά στριφογυρίζουν τα μεγάλα project που έχει βάλει μπροστά η ΑΕΚ. Ο Αραούχο κάνει τις καρδιές όλων να χτυπούν πάρα πολύ δυνατά και η εκτίμησή μου είναι πως αργά ή γρήγορα, η ΑΕΚ θα καταφέρει να τον κάνει δικό της. Υπάρχει πεδίο συμφωνίας με τον Αργεντινό κι ας άρχισε να εμφανίζει άλλες προτάσεις και να λέει ξανά πώς ποντάρει στον Αραούχο για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας που θα κερδίσει την άνοδο ο Ραμίρεζ.

Μπορεί ο πρόεδρος της Λας Πάλμας να διαρρέει πως ζητά πάνω από 3 εκατομμύρια για την παραχώρηση του, αλλά μην ξεχνάτε. Τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα. Παιχνίδια τακτικής είναι όλα αυτά. Νομίζω, πως η ΑΕΚ θα την κάνει την κίνηση της. Μακάρι να μπορέσει να γίνει η κίνηση και με τον Εντσάμ, γιατί η εικόνα που έχω από τον Γάλλο είναι πως πρόκειται για παικταρά. Και μολονότι ο πήχης είναι πάρα πολύ ψηλά, είναι μία συνθήκη με την οποία πρέπει να μάθει να ζει η ΑΕΚ.

Τέλος στις μισοριξιές

Οταν πηγαίνεις για πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και όχι για μισοριξιές, θα έχεις μεγάλο ανταγωνισμό και θα έχεις πάρα πολύ δυνατούς αντιπάλους στη διαδικασία μέχρι να κλείσει ένας παίκτης. Εγώ προτιμώ σε αυτήν τη φάση να καταπιαστώ λίγο με την περίπτωση του Γιώργου Τζαβέλλα, που προέκυψε εσχάτως στην καθημερινότητά μας. Δεν ξέρω αν τελικά ο Τζαβέλλας καταφέρει να πετύχει το στόχο του και να γυρίσει στα ελληνικά γήπεδα κι αν το κάνει αυτό, με ποιας ομάδα τη φανέλα θα συμβεί.

Αυτό που είναι δεδομένο πάντως είναι πως ο Τζαβέλλας έχει πολλά καλά στοιχεία. Αν κάποιος καθίσει και το σκεφτεί λίγο με καθαρό μυαλό αυτό το θέμα, θα δει την πραγματικότητα. Να πω την αλήθεια, όταν ο Τζαβέλλας έφυγε από τον ΠΑΟΚ – όπου είχε μπει σε φθίνουσα πορεία και μεταγράφηκε στην Τουρκία – πίστευα πως είχε αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την καριέρα του και κολλούσε τα τελευταία ένσημα. Η πορεία του δείχνει το ακριβώς αντίθετο.

Ο τσαμπουκάς που της λείπει

Στο πέρασμα των χρόνων, ο Τζαβέλλας καθιερώθηκε πλέον σε μία διαφορετική θέση. Αυτή του αριστεροπόδαρου στόπερ, η οποία έχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση στο διεθνές στερέωμα. Κάνει συνεχόμενες γεμάτες χρονιές στα τουρκικά γήπεδα, έχει καταφέρει να κάνει σημαντικές επιτυχίες και να είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής ομάδας. Εστω και αν αυτή τη στιγμή δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της η Εθνική, δεν παύει να είναι το μέτρο για κάθε αθλητή.


Ο Τζαβέλλας είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία, με τεράστια προσωπικότητα, με άριστη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας. Ανήκει στους παίκτες που ξέρουν καλά που έρχονται να παίξουν και τι ζητείται από αυτούς. Εχει μεγάλο τσαμπουκά στο παιχνίδι του, στοιχείο που έλειπε πάρα πολύ από την ΑΕΚ την περασμένη σεζόν. Για να λέμε την αλήθεια, σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν οι πριμαντόνες, οι βεντέτες, οι «μπαλάτοι» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αλλά πρέπει να υπάρχουν και πολεμιστές. Αυτοί που ακόμα και τον Λουκάκου να δουν μπροστά τους, όπως έγινε στο προχθεσινό φιλικό της Εθνικής ομάδας, δεν θα κολώσουν και θα πάνε να τους ζητήσουν το λόγο. Την περυσινή σεζόν, η ΑΕΚ έδειχνε να έχει συμβιβαστεί σε πολλά επίπεδα με αυτό που χαρακτηρίζεται λουζεριά. Για να αλλάξει επίπεδο χρειάζεται ποδοσφαιριστές που έχουν την προσωπικότητα και μπορούν να συμβάλουν σε αυτό.

Με πάθος και ψυχή

Ακόμα και αγωνιστικά αν το δει κάποιος, ο Τζαβέλλας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος. Τόσο αν η ΑΕΚ παίξει σχήμα με τέσσερις στην άμυνα ή σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, είναι ιδανικός. Είναι έμπειρος πια στο κέντρο της άμυνας. Εκεί που θα είχα ενδοιασμό και έντονο προβληματισμό είναι αν στην ΑΕΚ είχαν στο μυαλό τους, ότι μπορούν να φέρουν τον Τζαβέλλα και να είναι η λύση που χρειάζονται για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Εκτιμώ, ότι ο Τζαβέλλας δεν έχει πλέον την ταχύτητα και τις αντοχές για να μπορέσει να φτάσει στα στάνταρ που γινόταν στο παρελθόν. Τώρα, είναι παίκτης που πλέον μπορεί να προσφέρει κυρίως στον άξονα. Στα θετικά βέβαια είναι και πως ενισχύει το ελληνικό στοιχείο. Η ΑΕΚ μπορεί να πάρει έναν παίκτη που έχει παραστάσεις από μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού, όπως είναι η Μονακό και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Θα πει κάποιος πως ο Τζαβέλλας ταυτίστηκε με μία περίοδο του ΠΑΟΚ. Εγώ θα έλεγα πως ο Τζαβέλλας, απλά έδειχνε και στον ΠΑΟΚ αυτό που μπορεί να προσφέρει σε κάθε ομάδα που φορά τη φανέλα της. Να βγάζει την τρέλα του, να δίνει την ψυχή του και το πάθος του προκειμένου να βγαίνει νικητής από κάθε παιχνίδι. Δεν νομίζω πως δήλωσε ποτέ ΠΑΟΚτσής. Αν τελικά η ΑΕΚ τον επιλέξει, εκτιμώ πως είναι ένας παίκτης που έχει να δώσει πράγματα και πως δεν πρέπει να υπάρχει αρνητικότητα λόγω του παρελθόντος του σε ό,τι αφορά την κίνηση αυτή.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X