Προβλήματα για δυνατούς λύτες και κίνδυνος για «γκέλες»

Προβλήματα για δυνατούς λύτες και κίνδυνος για «γκέλες»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για ένα σοβαρό ζήτημα της ΑΕΚ με υπερφόρτωση σε συγκεκριμένες θέσεις, συχνά με ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει κάτω από τον πήχη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κοιτάς δεξιά στην άμυνα. Βασιλαντωνόπουλος, Μπακάκης, Νταντσένκο, Ραντόνια. Έγινε επαγγελματίας και ο νεαρός Κάτσικας. Πας αριστερά. Λόπες, Μιτάι, επιστρέφει ο Ινσούα κατά πάσα πιθανότητα, Παρράς. Την ίδια ώρα σχεδόν επίσημα έχει γίνει γνωστό πως η ΑΕΚ ψάχνει βασικούς και για τις δύο θέσεις. Σωστά. Από εννιά δηλαδή θα πάμε στους δέκα. Να είναι ένας με δύο που θα μπορούσαν να πάνε προς την ΑΕΚ Β΄; Πάλι μένουν αρκετοί.

Και προσέξτε. Από αυτούς μιλάμε για τέσσερα συμβόλαια, όχι μικρά. Από 300 ως 400 χιλιάδες και κάτι τον χρόνο. Παραβιάζουμε ανοιχτές πύλες εδώ, όλοι το ξέρουν αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να λυθεί. Είναι εύκολο να οδηγήσει σε λάθη όμως.

Η περίπτωση του Βασιλαντωνόπουλου

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Βασιλαντωνόπουλου. Είναι ο μοναδικός που το συμβόλαιο του τελειώνει. Όμως είναι και ο κορυφαίος δεξιός μπακ χαφ που είδαμε φέτος στην ΑΕΚ, ίσως και ο καλύτερος ακραίος μπακ της συνολικά. Αλλά όλα δείχνουν πως πάει για να φύγει. Εκεί φαίνεται να προσανατολίζεται ο σχεδιασμός. Και το ερώτημα είναι γιατί. Η απάντηση πολύ φοβάμαι πως είναι η εξής: Γιατί μπορεί. Για την ακρίβεια, επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να φύγει χωρίς οικονομική χασούρα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παράδοξο είναι πως αυτή τη στιγμή υπάρχει δεξί μπακ της ΑΕΚ στην Εθνική και δεν είναι ο Βασιλαντωνόπουλος, αλλά ο Μπακάκης… Που μέσα στο 2021 ειδικά, αγνοείται…


Δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου ο Βασιλαντωνόπουλος. Δεν λέω αυτό. Αλλά δεν είναι και για να το υποτιμάς. Αν τελειώνει μια σεζόν και είναι ο πιθανότερος να φύγει ως ελεύθερος αυτός που στην πράξη αποδείχθηκε το καλύτερο που είχες στην συγκεκριμένη θέση και θα μείνουν άλλοι που δεν βοήθησαν καθόλου σχεδόν, είναι θέμα. Δεν είναι; Και σε φοβίζει για την συνέχεια.

Θα «πνιγεί» η ΑΕΚ από μια πιθανή αδυναμία να βρει άκρη με «βαριά» συμβόλαια, που δεν έχουν ανταπόκριση στο γήπεδο;

Η πρόθεση της ΑΕΚ

Η πρόθεση είναι η αντίθετη. Αυτό είναι σίγουρο, δεν αμφισβητείται. Και είναι η πρόθεση που ακούσαμε κι από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και βασικοί ακραίοι μπακ είναι μέσα στον σχεδιασμό.

Και είναι νωρίς να κρίνουμε αν μπορεί η ομάδα να βρει ή όχι λύσεις για παίκτες που έχει στο ρόστερ και παίρνουν αυτή τη στιγμή πολλά περισσότερα από αυτά που δίνουν ή μπορούν να δώσουν και ως προοπτική μέσα στην επόμενη σεζόν.


Μιλούν όλοι για τις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του ΟΣΦΠ το καλοκαίρι του 2018. Έχουν δίκιο, έγιναν. Αλλά δεν έγιναν νωρίς. Μέχρι και την τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου τότε, ένας… δεύτερος ΟΣΦΠ έκαναν μόνοι τους προπόνηση στου Ρέντη. Οι περισσότεροι, βασικότατοι την σεζόν που είχε περάσει.

Ωστόσο το σημειώνουμε τώρα που είναι νωρίς, με αφορμή το θέμα του Βασιλαντωνόπουλου. Οι πιο εύκολες λύσεις, δεν είναι και οι καλύτερες. Στην προκειμένη περίπτωση επιτρέψτε μας να πούμε, πως σίγουρα δεν είναι και οπωσδήποτε οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν σε αυτό. Δεν μπορείς να κάτσεις και να επιχειρηματολογήσεις για τους λόγους που είναι ποδοσφαιρικά ορθό να φεύγει ο Βασιλαντωνόπουλος και να μένει ο Νταντσένκο. Δε γίνεται. Ακόμη και σε σύγκριση με τον Μπακάκη δεν γίνεται.

Δεν εξηγείται να φύγει ο καλύτερος από τους τρεις

Να φύγουν όλοι για παράδειγμα, επειδή θες κάτι πολύ καλύτερο και σε επίπεδο δύο επιλογών, σίγουρα είναι πιο εύκολο να το εξηγήσεις. Αλλά από τους τρεις να φύγει ο στην πράξη καλύτερος, δεν εξηγείται. Ακόμη κι αν η απόφαση είναι μια μεταγραφή και μένει κι ένας από τους τρεις για δεύτερος, πάλι η ιεραρχία που άφησε πίσω της η σεζόν που τελείωσε είναι σαφής.

Κι αν γίνει… έκπτωση μια φορά, για λόγους πέρα από τους καθαρά αγωνιστικούς, γίνεται πιο εύκολο να έχουμε και την επόμενη.

Το λέω ξανά. Μπορεί ενδεχομένως να φύγει τώρα ο Βασιλαντωνόπουλος, που δεν το ξέρουμε ακόμη, και στην πορεία μέσα στο καλοκαίρι και οι άλλοι δύο. Ίσως, αλλά προς το παρόν είμαστε πιο κοντά σε κάτι που ποδοσφαιρικά φαίνεται λάθος.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X