Παπασταμάτης στο enwsi.gr: «Ονειρεύομαι μια ΑΕΚ αυτοτελή - Η Πολιτεία πρέπει να μας στηρίξει στην δημιουργία γηπέδου» (VIDEO)

21 μοναδικές ΦΩΤΟ από τον ΕΥΡΩ-θρίαμβο της ΑΕΚ στην Χαλκίδα!
Photo Credits: INTIME

O Σταμάτης Παπασταμάτης για όλους και για όλα στο ENWSI TV

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όλους και για όλα μίλησε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης στην εκπομπή του ENWSI TV μια ημέρα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο χάντμπολ.

Ο ισχυρός άντρας του τμήματος χάντμπολ αναφέρθηκε στα συναισθήματα του, τον στόχο του τρεμπλ, το μέλλον του στην ΑΕΚ ενώ βούρκωσε μιλώντας για τον πατέρα του, τον μεγάλο ΑΕΚτζή, Ανδρέα Παπασταμάτη.

Οι δηλώσεις Παπασταμάτη

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σταμάτης Παπασταμάτης στο ENWSI TV:

Για τα συναισθήματα του ακούγοντας τον κόσμο να φωνάζει το όνομα του: Είμαι οπαδός της ΑΕΚ, την ομάδα την λατρεύω. Θέλω να κερδίζει η ΑΕΚ και στο σκάκι. Όταν μπήκα στο χώρο και ξεκίνησα να ασχολούμαι διοικητικά με το χάντμπολ, έπεσα σε βαθιά νερά.  Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή γιατί στην ΑΕΚ υπάρχουν και οι εσωστρέφειες.  Κατάλαβα ποια πορεία έπρεπε να χαράξει το καράβι. Έγιναν λάθη αλλά το να φτάνεις στο γήπεδο και να ακούς το όνομα σου, αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου αναγνωρίζουν το γεγονός ότι είσαι ειλικρινής μαζί τους και μια ώθηση για να ολοκληρώσω την προσπάθεια αυτή.

Για το τρεμπλ: «Μου συμβαίνει το εξής. Η προσμονή της επίτευξης του στόχου μου δημιουργεί μια μεγάλη εγρήγορση. Όταν πιστεύεις στην ομάδα σου σε κάνει να είσαι σε μεγαλύτερη εγρήγορση γιατί αντιλαμβάνεσαι το να πιεις νερό είναι κοντά.

Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος εφικτός. Η ιστορία θα γράψει αυτό που πρέπει αλλά η δική μου δουλειά δεν είναι τι θα πει η ιστορία, ίσως στο μέλλον να το σκεφτώ. Εμένα πάντα η επίτευξη η χθεσινή μου δημιουργεί την ανάγκη να σκεφτώ την στρατηγική ώστε να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την προσπάθεια. Έχουμε πράγματα μπροστά μας. Το κυριότερο το γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν η ΑΕΚ να παίζει ευρωπαϊκό και να πάει στη Χαλκίδα. Καλά να είναι οι άνθρωποι αλλά υπάρχει ένα Γαλάτσι και έχει γίνει μουσική σκηνή.  Να πείσουμε την Πολιτεία στα έργα και όχι στα λόγια ότι πρέπει να γίνουν γήπεδα χάντμπολ. Καλώς γίνεται γήπεδο για τον Παναθηναϊκό, καλά κάνει και ο Ολυμπιακός με το Μελίνα Μερκούρη αλλά δεν γίνεται η ΑΕΚ να πηγαίνει στο Κασιμάτης να δίνει ένα σωρό λεφτά και να ψάχνει και πάλι για έδρα.


«Να αφήσω προίκα γραφεία και εγκαταστάσεις»

Να μπορέσω να δημιουργήσω μια ΑΕΚ όπως την ονειρεύομαι. Που θα λειτουργεί υποδειγματικά σαν μια εταιρεία.  Να μπορεί να έχει μια οικονομική ευρωστία, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε η Ερασιτεχνική να είναι αυτοτελής , να έχει δικά της έσοδα και να μπορεί ο οποιοσδήποτε είναι ικανός και είναι έντιμος να μπορεί να την διοικήσει. Να της αφήσω μια προίκα όσον αφορά τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις.

Για τα συναισθήματα στα τελευταία λεπτά:  Τα τελευταία λεπτά όταν είχαν κριθεί τα πάντα, άρχισε να ξεχειλίζει το συναίσθημα της δικαίωσης. Ειδικά όταν βλέπω δίπλα τον γιο μου, που ιδανικά αυτόν θα ήθελα να αφήσω στην ΑΕΚ όταν φύγω, νιώθεις ότι το δημιούργημα σου μεγάλωσε. Είσαι περήφανος, είμαι περήφανος για αυτούς τους ανθρώπους. Περήφανος που συνεργάζομαι με τον Δημήτρη Δημητρούλια. Πήρα τηλέφωνο τον Μίμη, δεν είχε κλείσει στον ΠΑΟΚ και του ζήτησα να έρθει στην Αθήνα.  Ήμουν ευτυχής, σαν τον μπαμπά που βλέπει τα παιδιά του να χαίρονται. Η σκέψη είναι στον πατέρα μου, θα ήθελα πάρα πολύ να ζούσε να το χαιρότανε.

«Η ΑΕΚ έπρεπε να έχει πάνω από 100 χιλιάδες Κάρτες φίλου»

Για τον κόσμο: Το θεωρώ προσβλητικό να μην έχουμε ξεπεράσει τα 2.000 εισιτήρια. Τα πέντε ευρώ δεν ήταν ιδιαίτερα απαγορευτικό. Δεν μπορεί ο ΑΕΚτζής, δεν μιλάω μόνο για την ORIGINAL, να μην έχουμε μαζέψει 20, 30 χιλιάδες εισιτήρια. Με λυπεί ιδιαίτερα γιατί δείχνει ο ΑΕΚτζής δεν είναι κοντά στην ομάδα όπως θα έπρεπε. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ αλλά που είναι η διαφορετικότητα. Δεν έπρεπε σε μια τέτοια προσπάθεια να είμαστε παρών. Η Κάρτα Φίλου πούλησε 10.000. Δηλαδή η ΑΕΚ είναι ένα σωματείο των 10 χιλιάδων. Αυτό είναι που θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω.  Η ΑΕΚ έπρεπε να έχει πάνω από 100 χιλιάδες. Έτσι δείχνεις τη δύναμη σου. Έτσι έχεις και το δικαίωμα να απαιτείς.

Για Αυγενάκη: Ο Υφυπουργός από την μεριά του έκανε μια δήλωση που αφορούσε το πρωτόκολλο βάσει του οποίου έγινε ο αγώνας. Είναι αλήθεια ότι αν έπρεπε να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο έτσι όπως ισχύει είναι μαθηματικώς βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν οι τελικοί στην Ελλάδα. ή εφαρμόζεις ή δεν το εφαρμόζεις. Δεν γίνεται γιατί είναι μη ρεαλιστικό. Με βάσει τα ελληνικά δεδομένα ένας εγχώριος αθλητικός αγώνας πρέπει να γίνει με 80 άτομα. Αν λάβουμε πως οι δημοσιογράφοι ήταν πάνω από 50, οι αποστολές είναι 30 άτομα τότε πρέπει ο τελικός να γινόταν σε κάποια άλλη χώρα. Εκ της θέσεως του βρίσκεται σε μια άβολη θέση. Υπάρχει ένα παράλογο πρωτόκολλο και υπάρχει και η εικόνα. Έχω κατά καιρούς μιλήσει μαζί του θεωρώ πως είναι ένας άνθρωπος που έχει προσπαθήσει να βοηθήσει την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, δεν θα ήθελα να κρίνω την ανακοίνωση του. Θεωρώ πως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί, να πάμε παρακάτω. Και η θέση η δική μας και της αστυνομίας και του Υφυπουργού ταλαιπωρείται από ανεφάρμοστα πρωτόκολλα και μη ρεαλιστικά. Ο υπεύθυνος διοργανωτής είναι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία η οποία δεν είχε κανένα παράπονο. Πήραμε τα συγχαρητήρια όλων για την ατμόσφαιρα. Και ο προπονητής της Ίσταντας μας είπε πως η συμπεριφορά ήταν υποδειγματική.

Για το γήπεδο χάντμπολ: Στη Φιλαδέλφεια υπάρχουν προβλήματα για να γίνει το γήπεδο. Θέλει τουλάχιστον 5 στρέμματα. Αν αποκλειστεί ο Δήμος της Φιλαδέλφειας, οποιοδήποτε εγχείρημα είναι προς συζήτηση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα ήθελα να τα θέσω υπόψιν για να εκθέσω ανθρώπους και καταστάσεις. Δεν είναι έντιμο απέναντι στην ΑΕΚ. Όλα τα υπόλοιπα σωματεία να έχουν προνομιακή μεταχείριση εκτός από την ΑΕΚ. Πρέπει σαν σωματείο να μπορούμε να καταλαβαίνουμε πως πρέπει να δείχνουμε την δύναμη μας για να αποκτάει οντότητα η ΑΕΚ. Με 1.500 e-ticket ποιος θα σε πάρει σοβαρά; Εγώ θέλω να είναι χρήσιμος όχι απλά αρεστός.

Για το μπάσκετ: Τον Αγγελόπουλο τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές στα πλαίσια εκδηλώσεων. Αγαπάει την ΑΕΚ, προφανώς έχει κάνει λάθη, όπως έχω κάνει και εγώ και όπως κάνει όποιος ασχολείται. Το μπάσκετ έχει μεγάλα συμβόλαια. Δεν είναι όμορφο να μπαίνεις να παίζεις με Προμηθέα, Λαύριο και να βλέπεις 1.5000 ΑΕΚτζήδες στις εξέδρες. Έρχεται να δέσει με αυτό που λέγαμε για τα εισιτήρια. Του έχω εμπιστοσύνη και πιστεύω πως με σύνεση και ψυχραιμία και με σωστή στρατηγική θα βγει από αυτή την δύσκολη στιγμή. Σε όλους έχει τύχει μια δύσκολη στιγμή. Σε κάποιον που περνάει δύσκολα πρέπει να είμαστε δίπλα του να του συμπαραστεκόμεθα να την ξεπεράσει. ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτεχνική πρέπει να είναι μια ενιαία ΑΕΚ.

Για το μέλλον στην ΑΕΚ: Με ενδιαφέρει η Ερασιτεχνική να πηγαίνει καλά. Η Ερασιτεχνική έχει πρόεδρο τον Αλέξη Αλεξίου, ένας άνθρωπος που έχει αδικηθεί από τους περισσότερους ΑΕΚτζήδες. Το σωματείο μας δεν το έχει τιμήσει όπως θα έπρεπε. Στην ΑΕΚ εύκολα λασπολογούμε ανθρώπους χωρίς επιχείρημα. Συνδράμει τα μέγιστα στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ ΑΕΚ. Επίσης στα δύσκολα χρόνια της ΑΕΚ έβαλε πλάτη. Θα βοηθήσω το γυναικείο βόλεϊ, η θέση του αντιπροέδρου Α με εκφράζει απόλυτα. Όταν ο Αλέξης το αποφασίσει και αφού το συζητήσω μαζί του τότε ναι μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι παραπάνω.  Αυτή την στιγμή έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις έτσι ώστε να φτιαχτεί μια γυναικεία ομάδα, θα έχει ως πρότυπο την ομάδα χάντμπολ.


Για την παραμονή του Δημητρούλια: Να μένει ο Δημητρούλιας στην ΑΕΚ όσο φέρνει τίτλους, δεν τιμάει ούτε τον ίδιον ούτε εμένα. Μπορεί ένας προπονητής να σου φέρνει τίτλους και να σου λέει αμάν και πότε να τελειώσει η σεζόν και να πάει σπίτι του.  Ο Μίμης θα είναι μαζί μας και την επόμενη σεζόν, θα εξακολουθήσει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΕΚ.

Για την Αγιά Σοφιά: Μην γελιόμαστε.  Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το Α και το Ω. Θεωρώ ότι το νέο γήπεδο θα μας δώσει άλλη δυναμική. Η ομάδα η φετινή δεν τα πήγε καλά, αν έπαιζε στη Νέα Φιλαδέλφεια η ίδια ομάδα, θα είχε παραπάνω από δέκα βαθμούς. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ ακόμα και ο Παναθηναϊκός έχουν έδρα. Το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα. Η ύπαρξη του νέου γηπέδου θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική στην ομάδα και δεν το συζητάω. Μακάρι να μπορούσε να ήταν χθες έτοιμο, θα βλέπαμε μια διαφορετική ΑΕΚ.

Για το αν ο Κεδέρης είναι ο Σκόκο του χάντμπολ: Η ιστορία του Κεδέρη ήταν περίπλοκη και ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά. Θέλω να πω ότι είναι ένα παιδί που αγαπάει την ΑΕΚ, και εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι όταν ήταν να έρθει στην ΑΕΚ μου είπε άμα ο Ολυμπιακός σου ζητήσει χρήματα τα μισά τα βάζω από την τσέπη μου και κράτα τα από τον μισθό μου. Δεν το έχω ξανά ακούσει, του είπα εντάξει στα λόγια αλλά στην πράξη δεν το έκανα ποτέ. Αλλά δεν θέλω να ξεχωρίσω τα παιδιά μου. Παίκτης σαν το Νάτσο Σκόκο δεν έχει περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετάσχει η ΑΕΚ: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το γήπεδο. Η μεγαλύτερη διοργάνωση χρειάζεται και μεγαλύτερο γήπεδο. Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Τότε θα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Δείτε την εκπομπή του ENWSI TV:

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X