Κάτι φαίνεται να αλλάζει πραγματικά στην ΑΕΚ

Κάτι φαίνεται να αλλάζει πραγματικά στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει τις μεταγραφικές επιλογές της ΑΕΚ και οδηγείται σε συμπεράσματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλά ξεκινά το καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Καταλαβαίνω, ότι ορισμένες φορές υπάρχει ανυπομονησία και αμφιβολία με βάση την θλιβερή τριετία που προηγήθηκε, αλλά εκτιμώ πως ο καθένας μας μπορεί να κατανοήσει, ότι όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ξεκάθαρα μία διάθεση αλλαγής. Αποτυπώνουν μία κατάσταση, στην οποία η ΑΕΚ φαίνεται να ξέρει τι θέλει και πώς θα φτάσει σε αυτό.

Oι στόχοι που έχουν διαρρεύσει και φαίνεται να απασχολούν την ΑΕΚ, άλλοι σε επίπεδο άμεσης συμφωνίας και άλλοι σε επίπεδο διερευνητικών επαφών δείχνουν μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο σκέψης και σχεδιασμού της ομάδας. Επί χρόνια ακούω συχνά να λέγεται για παίκτες, ότι άλλοι δεν πρέπει να έρθουν γιατί είναι μεγάλοι ηλικιακά, κάποιοι επειδή δεν έχουν μεταπωλητική αξία, ίσως επειδή ενδεχομένως κάποιοι να έχουν κλείσει τον κύκλο τους.

Το…όριο και ο Αραούχο

Πιστεύω, πως ειδικά για μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, που έχει υποστεί αυτή τη φθορά από την κάκιστη πορεία των τελευταίων ετών, μέχρι και…ηλικιακό όριο θα έπρεπε να είχε τεθεί προκειμένου να έρθουν οι σωστοί ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ είναι σε μία φάση που νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εχει υλικό, το οποίο πρέπει να δουλευτεί και να εξελιχθεί, αλλά χρειάζεται πλέον να μην πάει σε μπαζώματα και σε απλά γεμίσματα στο ρόστερ.

Αντίθετα θα πρέπει να προσθέσει παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα. Ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ποδοσφαιρική κλάση που θα μπορέσουν να την ανεβάσουν επίπεδο και να συμβάλλουν, ώστε δίπλα τους να εξελιχθούν όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές και να μετατραπούν σε μία καλή ομάδα. Σας έχω πει πολλές φορές πως άποψή μου είναι, ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να λαθέψει φέτος. Και μολονότι δεν μπορείς ποτέ να είσαι βέβαιος για την επιτυχία ή αποτυχία μιας μεταγραφής, οι στόχοι που έχουν τεθεί αυτή την εποχή μου δείχνουν ξεκάθαρα, ότι η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει πάρει το μήνυμα και κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει.

Για τον Αραούχο σας τα έλεγα και λίγες μέρες πριν. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με φοβέρες ικανότητες, που έχει συγκλονιστικό δέσιμο με την ΑΕΚ και τον κόσμο της και που εκτιμώ, πως είναι η στιγμή να φορέσει μία και καλή τα «κιτρινόμαυρα». Να περιβληθεί από εμπιστοσύνη και να δείξει τις πραγματικές του ικανότητες. Από τη στιγμή που θέλει η ΑΕΚ και θέλει και ο Αραούχο, νομίζω πως θα βρεθεί ο τρόπος με τον περίεργο στη Λας Πάλμας, ώστε να υπάρξει ένα καλό deal που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα μπορέσει τον παίκτη να τον απελευθερώσει. Επειτα, πιστεύω πως ο Μιλόγεβιτς θα βρει τον τρόπο για να κάνει τον Αραούχο πυρηνικό όπλο στην επίθεση της ΑΕΚ.


Τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας

Σε ό,τι αφορά τον Στάνκοβιτς, από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε το όνομά του έχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλά για την αξία του και δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο. Η δική μου πάγια άποψη στις μεταγραφές είναι πως δεν παρακολουθώ, δεν επιχειρώ ποτέ να σχηματίσω ολοκληρωμένη εικόνα για έναν αθλητή από τα βίντεο ή τις αναλύσεις των αριθμών ή ακόμα και τα σχόλια τα οποία μπορούν να συνοδεύουν από τις προηγούμενες ομάδες του.

Αυτό που θέλω να επισημάνω όμως, είναι πως η ΑΕΚ πήρε έναν ποδοσφαιριστή για τη θέση του τερματοφύλακα που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Ξέρει ακριβώς δηλαδή, πώς θα είναι, πώς πρέπει να είναι, η συμπεριφορά του στην πλειοψηφία των αγώνων που θα έχει να παίξει η ΑΕΚ. Οπως ξέρετε και όπως θα πρέπει να είναι, στην πλειοψηφία των αγώνων της, η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει το ρόλο του αφεντικού και αυτή που πιέζει τον αντίπαλο.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για τη 1 ή 2 φορές που θα χρειαστεί η παρέμβαση του στο παιχνίδι. Ο Στάνκοβιτς σε αυτό τουλάχιστον το κομμάτι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και γνώση της κατάστασης παίζοντας επί χρόνια με τη Σάλτσμπουργκ. Δεν έχει νόημα τώρα να συζητάμε αν είναι καλός ή κακός και να κάνουμε εκτιμήσεις αναφορικά με το πώς θα προσαρμοστεί στην ΑΕΚ. Είναι πολλά αυτά τα παραδείγματα με τερματοφύλακες που έχουν έρθει και είτε είχαν θετικά αποτελέσματα, είτε έκαναν κόσμο να κλάψει.


Ο XL Σορεντίνο

Θυμάμαι πως ο Σορεντίνο ήρθε στην ΑΕΚ με παραπανίσια κιλά και φόραγε σορτσάκι extra large. Αλλά δούλεψε σκληρά, είχε την ποιότητα και έδινε φοβερή εγγύηση κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ, γέμιζε αυτοπεποίθηση ο ίδιος και ο κόσμος που τον έβλεπε. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμα. Υπάρχει ο Ρομπέρτο, που στα δικά μου μάτια είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει σε τερματοφύλακα τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παίκτης που κατάφερε στον Ολυμπιακό να είναι φόβητρο και σε όποια άλλη ομάδα πήγε ανά τον πλανήτη προκαλούσε θυμηδία με τις εμφανίσεις του. Ή ακόμα και τον Σα, που πολλοί χρησιμοποιούν ως σύγχρονο παράδειγμα, πρέπει να πούμε, ότι είναι ένας τερματοφύλακας μεγάλης εμπειρίας που έχει κάνει καλά παιχνίδια, αλλά ήταν και καταδικαστικός για την ομάδα του στην Ευρώπη την περασμένη σεζόν.

Τι θέλω να πω; Πως κανείς τερματοφύλακας από μόνος του δεν είναι εκείνος που κατεβάζει ρολά. Δεν μπορεί κανένας να είναι εκείνος που πιάνει τα πάντα η που τρώει τα πάντα. Η ικανότητα προκύπτει από έναν συνδυασμό που αφορά τη συνολική αμυντική λειτουργία, το ποσό συμπαγής είναι η άμυνα, το ποσό αυτοπεποίθηση αισθάνεται ο γκολκίπερ στην ομάδα που παίζει. Οι πρώτες κινήσεις δείχνουν, ότι η ΑΕΚ έχει βάλει πλώρη για καλά πράγματα, ξέρει τι θέλει και πώς θα το πάρει στην αγορά.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X