Η ΑΕΚ βάζει στα αποδυτήρια αυτό που χρειαζόταν, Πρωταθλητές!

Η ΑΕΚ βάζει στα αποδυτήρια αυτό που χρειαζόταν, Πρωταθλητές!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις πρώτες κινήσεις των «κιτρινόμαυρων»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ενός προπονητή που έχει κάνει πρωταθλητισμό και έχει κατακτήσει τίτλους και η ΑΓΟΡΑ του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ενός γκολκίπερ που επίσης έχει καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση τίτλων, είναι ένα δείγμα της φιλοσοφίας των ανθρώπων της ΑΕΚ.

Τι έλειπε την προηγούμενη τριετία από τα αποδυτήρια των «κιτρινόμαυρων»; Παίκτες που να έχουν κατακτήσει τρόπαια. Να έχουν τη νοοτροπία του νικητή και του πρωταθλητή. Ε αυτό το χάντικαπ θέλουν να κλείσουν οι άνθρωποι του Δικεφάλου και τα δύο πρώτα δείγματα είναι αρκετά καλά.

Δεν πρόκειται να πλέξω εγκώμια, ούτε να μιλήσω με διθυραμβικά λόγια ούτε για τον νέο τεχνικό, ούτε για τον επόμενο γκολκίπερ. Ούτε θα το κάνω για κανέναν από τους παίκτες που θα έρθουν. Δεν πρόκειται να αποθεώσω τις κινήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, διότι αυτές οι δύο δε φτάνουν.

Δεν μπορώ όμως να μην τους αναγνωρίσω δύο τρία πράγματα. Ήθελαν να κλείσουν προπονητή την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και το έπραξαν. Ακόμα και αν ήρθαν αναποδιές όπως στην περίπτωση του Ρεμπρόφ, η ΑΕΚ είχε έτοιμη λύση. Κάτι που άλλες χρονιές δε συνέβαινε.

Θυμηθείτε με τι πανικό πήγαμε από το φιάσκο με τον Μοντανιέ στον Κετσπάγια και κάντε τη σύγκριση. Τώρα ήταν όλα διαφορετικά. Υπήρχε άμεσα εναλλακτική που είχε δουλευτεί εγκαίρως. Όταν τα πράγματα «στράβωσαν» με τον Ουκρανό η ΑΕΚ ενεργοποίησε την εναλλακτική της.

Η περίπτωση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς

Στην περίπτωση του Στάνκοβιτς έδειξε πως είχε ψάξει εδώ και καιρό. Ήταν στις top 3 επιλογές της ο Αυστριακός γκολκίπερ. Και επειδή το ποδόσφαιρο και η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι football manager, καλό θα είναι να μιλήσουν για αυτόν άνθρωποι που τον ξέρουν. Αύριο λοιπόν στη «Live Sport» υπάρχει συνέντευξη του Νταμίρ Κάναντι για τον 28χρονο γκολκίπερ που αξίζει να τη διαβάσετε.

Εδώ θα ήθελα να σταθώ λίγο παραπάνω. Όταν «βγήκε» στην επιφάνεια το όνομά του στα social του enwsi.gr βγήκαν όλοι οι παντογνώστες και έγραφαν την εξυπνάδα τους. «Σιγά να μην τον πάρει», «Ποιος είναι αυτός;» και άλλες τόσες παπάτζες.

Για να καταλάβετε ορισμένοι κάποια πράγματα που είναι απλά. Είναι άλλο πράγμα το «προτάθηκε», άλλο «στη λίστα της ΑΕΚ», άλλο το «πρώτη επιλογή». Επίσης σε αυτό το site έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε το ρεπορτάζ και άλλων συναδέλφων. Υπάρχει από κάτω κάτι που λέγεται: «Πηγή: www.@@@.com».

Όλο αυτό γίνεται για να έχετε σφαιρική ενημέρωση. Καθίστε λοιπόν διαβάστε το κείμενο και μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Τα ελληνικά είναι όμορφη γλώσσα. Αν πάλι δεν θέλετε να πιστέψετε κάτι που γράφουν οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ μπορείτε να διαβάσετε τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ή οι σχολιογράφοι τους και να κάνετε αναπαραγωγή της προπαγάνδας τους.

Δε λέω να μην κάνετε κριτική. Να κάνετε σε όλους. Αλλά κάπου όλη αυτή η ιστορία καταντάει αηδία. Έφτασαν τύποι που δεν έχουν δει ποτέ αυστριακό πρωτάθλημα να μιλάνε για την αξία του Στάνκοβιτς. Ξερολίαση απίστευτου επιπέδου. Τέλος πάντων, προχωράμε…


Η ΑΕΚ χρειάζεται πρωταθλητές

Όπως προανέφερα η ΑΕΚ πρέπει να μπολιάσει το ρόστερ της με παίκτες που θα έχουν νοοτροπία νικητή. Θα είναι διψασμένοι για διακρίσεις. Και ακόμα και αν φάει «πόρτες», όπως έγινε για παράδειγμα στην περίπτωση του Ντα Σίλβα, ο οποίος όμως προτίμησε να πάει στη Λιόν, δεν είναι κακό. Είναι ένα δείγμα του πως θέλει να κινηθεί η ΑΕΚ. Ας το κάνει λοιπόν και το πρώτο ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Υπάρχουν πολλά κενά ακόμα τα οποία πρέπει να καλυφθούν. Μακάρι η ΑΕΚ να κλείσει μέσα στην εβδομάδα και τον στόπερ ηγέτη και θα είναι σε καλό δρόμο. Τα χρήματα το έχω ξαναγράψει, δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Όμως το σωστό scouting είναι η λύση.

Θα γράψω κάτι που μπορεί να φανεί απλό: Πόσο πιο καλά θα ήταν τα πράγματα για την ΑΕΚ αν αυτά τα 450 χιλιάρικα για τον Σιμάο τα είχε επενδύσει σε 5-6-10 σκάουτερ; Και δε θα είχε φορέσει αυτό το παλτό και θα είχε αποφύγει και κάποιες άλλες μεταγραφές που έκαναν «κρα» από μακριά ότι δεν κάνουν. Και δεν αναφέρομαι στο 1,4 που κινδυνεύει να πάρει ο Πορτογάλος από την ΑΕΚ αν δεν φύγει το καλοκαίρι, αλλά στα λεφτά μόνο μίας χρονιάς του.

Ένας scouter που θα παίρνει 2.000 το μήνα θα κοστίζει το χρόνο 28.000 ευρώ. Οι δέκα το χρόνο 280.000. Από αυτούς για παράδειγμα θα είχες πέντε επιλογές από πέντε διαφορετικά πρωταθλήματα. Και θα είχες μεγαλύτερη ευελιξία. Αν για να προχωρήσει κάποια μεταγραφή έπρεπε να πάρει την έγκριση όλων, το ρίσκο θα ήταν πολύ λιγότερο.

Δε θα πήγαινες ποτέ σε επιλογές τύπου Νταντσένκο ή Χνιντ. Λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό. Δε λέω ότι θα ήταν όλες πετυχημένες. Αλλά θα είχαν εξεταστεί λεπτομερώς. Ούτε θα είχαμε τις έριδες εντός των τειχών, όπως συνέβαινε τα περασμένα χρόνια. Ευτυχώς μαθαίνω ότι το νυν team λειτουργεί καλύτερα και πιο αρμονικά. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

ΥΓ: Το βράδυ της Κυριακής ήταν όλα υπέροχα. Πάρτι στη Χαλκίδα, πάρτι και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Βαθιά υπόκλιση στον Σταμάτη Παπασταμάτη, στον Δημήτρη Δημητρούλια και στους ΜΑΓΚΕΣ που μας έκαναν υπερήφανους. Αφήστε τους να σκούζουν. Όλοι. Κάθε κατάκτηση Ευρωπαϊκής ΚΟΥΠΑΣ μεγαλώνει το σύλλογο. Αν μπορούν, ας το πετύχουν και άλλοι!

Όσο για τον αστείο Υφυπουργό και τους συμβούλους του, πήραν τις απαντήσεις που έπρεπε. Και μετά έτρεχαν να μπλοκάρουν λογαριασμούς.

ΥΓ 2: Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε μία προσπάθεια. Η φετινή αγωνιστικά δεν ήταν πετυχημένη. Αυτό όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να ισοπεδώνει τα πάντα. Και αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βγει μπροστά. Και είτε να πάει να βοηθήσει, είτε να ζητήσει να πάρει την ομάδα. Τζάμπα μάγκες έχουμε χορτάσει παντού.

ΥΓ 3: Μαθαίνω ότι κάτι πολύ καλό έχουν βρει και για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Μία επιλογή που θα είναι επιπέδου Ντα Σίλβα. Υπομονή.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X